Wallenbergin pihvit kanasta

arvosana3/5

(3)arviota
8 Kappaletta

30 min

Klassiset wallenberginpihvit saavat uutta makua, kun valmistat ne kanan jauhelihasta. Kuohkeuta kanajauhelihapihvit kermalla ja keltuaisilla. Wallenbergin pihveissä korppujauhoja tulee vain pintaan, joka paistuu rapeaksi pannulla.

Ainekset

MääräAinesosa
400 gkotimaista-kananjauhelihaa
2 kplkotimaista-kananmunaa (keltuaiset)
1 tlsuolaa
1/2 tljauhettua valkopippuria
1/4 tlmuskottipähkinää
2 dl(1 prk) kotimaista-kermaa

Lisäksi

1 dlkotimaista-korppujauhoja
3 rklkotimaista-rypsiöljyä paistamiseen

Valmistus

  1. 1

    Jäähdytä ainekset jääkaappikylmiksi. Sekoita liha, keltuaiset, suola ja mausteet. Valuta hiljalleen joukkoon kerma koko ajan voimakkaasti sekoittaen.

    MääräAinesosa
    400 gkotimaista-kananjauhelihaa
    2 kplkotimaista-kananmunaa (keltuaiset)
    1 tlsuolaa
    1/2 tljauhettua valkopippuria
    1/4 tlmuskottipähkinää
    2 dl(1 prk) kotimaista-kermaa
  2. 2

    Mittaa korppujauhot syvälle lautaselle. Nosta kauhallinen massaa korppujauhoihin, muotoile pihviksi ja käännä. Kuumenna öljy pannulla. Siirrä pihvi lastalla pannulle ja muotoile tarvittaessa. Paista keskilämmöllä molemmin puolin 15-20 minuuttia. Tee kaikki pihvit samalla tavalla.

    MääräAinesosa
    1 dlkotimaista-korppujauhoja
    3 rklkotimaista-rypsiöljyä paistamiseen
  3. 3

    Tarjoa wallenbergin pihvit perunamuusin ja herneiden kanssa.

Vinkki! Kananmunan valkuaiset voi pakastaa ja käyttää lisänä munakkaaseen.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0.25 tl muskottipähkinää.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Sanna Autio
Kuvat:
Päivi Ristell
4.11.2022
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä