Wallenbergin pihvit kanasta
30 min

Nappaa talteen!
Klassiset wallenberginpihvit saavat uutta makua, kun valmistat ne kanan jauhelihasta. Kuohkeuta kanajauhelihapihvit kermalla ja keltuaisilla. Wallenbergin pihveissä korppujauhoja tulee vain pintaan, joka paistuu rapeaksi pannulla.
| 400 g | kotimaista-kananjauhelihaa |
| 2 kpl | kotimaista-kananmunaa (keltuaiset) |
| 1 tl | suolaa |
| 1/2 tl | jauhettua valkopippuria |
| 1/4 tl | muskottipähkinää |
| 2 dl | (1 prk) kotimaista-kermaa |
| Lisäksi | |
|---|---|
| 1 dl | kotimaista-korppujauhoja |
| 3 rkl | kotimaista-rypsiöljyä paistamiseen |
- 1.
Jäähdytä ainekset jääkaappikylmiksi. Sekoita liha, keltuaiset, suola ja mausteet. Valuta hiljalleen joukkoon kerma koko ajan voimakkaasti sekoittaen.
- 2.
Mittaa korppujauhot syvälle lautaselle. Nosta kauhallinen massaa korppujauhoihin, muotoile pihviksi ja käännä. Kuumenna öljy pannulla. Siirrä pihvi lastalla pannulle ja muotoile tarvittaessa. Paista keskilämmöllä molemmin puolin 15-20 minuuttia. Tee kaikki pihvit samalla tavalla.
- 3.
Tarjoa wallenbergin pihvit perunamuusin ja herneiden kanssa.
Klassiset wallenberginpihvit saavat uutta makua, kun valmistat ne kanan jauhelihasta. Kuohkeuta kanajauhelihapihvit kermalla ja keltuaisilla. Wallenbergin pihveissä korppujauhoja tulee vain pintaan, joka paistuu rapeaksi pannulla.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 400 g | kotimaista-kananjauhelihaa |
| 2 kpl | kotimaista-kananmunaa (keltuaiset) |
| 1 tl | suolaa |
| 1/2 tl | jauhettua valkopippuria |
| 1/4 tl | muskottipähkinää |
| 2 dl | (1 prk) kotimaista-kermaa |
Lisäksi | |
| 1 dl | kotimaista-korppujauhoja |
| 3 rkl | kotimaista-rypsiöljyä paistamiseen |
Valmistus
- 1
Jäähdytä ainekset jääkaappikylmiksi. Sekoita liha, keltuaiset, suola ja mausteet. Valuta hiljalleen joukkoon kerma koko ajan voimakkaasti sekoittaen.
Määrä Ainesosa 400 g kotimaista-kananjauhelihaa 2 kpl kotimaista-kananmunaa (keltuaiset) 1 tl suolaa 1/2 tl jauhettua valkopippuria 1/4 tl muskottipähkinää 2 dl (1 prk) kotimaista-kermaa - 2
Mittaa korppujauhot syvälle lautaselle. Nosta kauhallinen massaa korppujauhoihin, muotoile pihviksi ja käännä. Kuumenna öljy pannulla. Siirrä pihvi lastalla pannulle ja muotoile tarvittaessa. Paista keskilämmöllä molemmin puolin 15-20 minuuttia. Tee kaikki pihvit samalla tavalla.
Määrä Ainesosa 1 dl kotimaista-korppujauhoja 3 rkl kotimaista-rypsiöljyä paistamiseen - 3
Tarjoa wallenbergin pihvit perunamuusin ja herneiden kanssa.
Vinkki! Kananmunan valkuaiset voi pakastaa ja käyttää lisänä munakkaaseen.
Ravintosisältö
246
Energiaa kcal
1028
Energiaa kj
19,5 g
Rasvaa
7,9 g
Tyydyttynyttä rasvaa
5,4 g
Hiilihydraatteja
0,9 g
Sokereita
0,3 g
Kuituja
12,5 g
Proteiinia
0,9 g
Suolaa
246
Energiaa kcal
1028
Energiaa kj
19,5 g
Rasvaa
7,9 g
Tyydyttynyttä rasvaa
5,4 g
Hiilihydraatteja
0,9 g
Sokereita
0,3 g
Kuituja
12,5 g
Proteiinia
0,9 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0.25 tl muskottipähkinää.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























