Pese, kuori ja raasta porkkanat hienoksi (noin 5 dl raastetta). Lämmitä vesi 42-asteiseksi eli hieman kädenlämpöä kuumemmaksi. Sekoita hiiva, suola, sokeri ja öljy veteen. Lisää raaste ja jauhot, sekoita tasaiseksi. Peitä kulho ja pane jääkaappiin noin 12 tunniksi.
Jos ehdit, ota taikina huoneenlämpöön tuntia ennen paistamista. Kumoa se jauhotetulle pöydälle ja jaa se kahteen osaan. Muotoile jauhojen avulla tangoiksi. Leikkaa kumpikin tanko 10 palaan ja pyörittele ne kevyesti. Laita sämpylät leivinpaperoidulle pellille ja paista 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
Vinkki: Valmista resepti Kotimaista-sarjan tuotteilla! Kotimaista on S-ryhmän oma merkki. Tuotteet täyttävät Hyvää Suomesta- ja Sirkkalehti-merkkien kotimaisuusvaatimukset.
Katso lisää Kotimaista-reseptejä täältä:
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
195
815
3,0 g
0,3 g
35,1 g
1,9 g
2,0 g
5,4 g
0,3 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
11 g (1 ps) kuivahiivaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli