Yön yli -porkkanasämpylät

arvosana4/5

(34)arviota
20 Kappaletta

Useita tunteja (josta 30 min aktiivista)

Hurmaa itsesi ja läheisesi vastapaistetuilla aamiaissämpylöillä! Kuohkeat pehmeät sämpylät syntyvät helposti ilman vaivaamista. Sekoita vain ainekset kulhossa ja kohota taikina hitaasti yön yli jääkaapissa. Aamulla porkkanasämpylät ovat valmiita puolessa tunnissa.

Ainekset

MääräAinesosa
300 g(3-4 kpl) porkkanaa (kotimaista)
5 dlvettä
11 g(1 ps) kuivahiivaa
1 tlsuolaa
1 rklsokeria
1/2 dlrypsiöljyä (kotimaista)
14 dlvehnäjauhoja (kotimaista)

Valmistus (Uuni 225°C)

  1. 1

    Pese, kuori ja raasta porkkanat hienoksi (noin 5 dl raastetta). Lämmitä vesi 42-asteiseksi eli hieman kädenlämpöä kuumemmaksi. Sekoita hiiva, suola, sokeri ja öljy veteen. Lisää raaste ja jauhot, sekoita tasaiseksi. Peitä kulho ja pane jääkaappiin noin 12 tunniksi.

    MääräAinesosa
    300 g(3-4 kpl) porkkanaa (kotimaista)
    5 dlvettä
    11 g(1 ps) kuivahiivaa
    1 tlsuolaa
    1 rklsokeria
    1/2 dlrypsiöljyä (kotimaista)
    14 dlvehnäjauhoja (kotimaista)
  2. 2

    Jos ehdit, ota taikina huoneenlämpöön tuntia ennen paistamista. Kumoa se jauhotetulle pöydälle ja jaa se kahteen osaan. Muotoile jauhojen avulla tangoiksi. Leikkaa kumpikin tanko 10 palaan ja pyörittele ne kevyesti. Laita sämpylät leivinpaperoidulle pellille ja paista 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Sanna Autio
Kuvat:
Ninna Lindström
20.9.2022
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä