Yön yli -porkkanasämpylät
Useita tunteja (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Hurmaa itsesi ja läheisesi vastapaistetuilla aamiaissämpylöillä! Kuohkeat pehmeät sämpylät syntyvät helposti ilman vaivaamista. Sekoita vain ainekset kulhossa ja kohota taikina hitaasti yön yli jääkaapissa. Aamulla porkkanasämpylät ovat valmiita puolessa tunnissa.
| 300 g | (3-4 kpl) porkkanaa (kotimaista) |
| 5 dl | vettä |
| 11 g | (1 ps) kuivahiivaa |
| 1 tl | suolaa |
| 1 rkl | sokeria |
| 1/2 dl | rypsiöljyä (kotimaista) |
| 14 dl | vehnäjauhoja (kotimaista) |
- 1.
Pese, kuori ja raasta porkkanat hienoksi (noin 5 dl raastetta). Lämmitä vesi 42-asteiseksi eli hieman kädenlämpöä kuumemmaksi. Sekoita hiiva, suola, sokeri ja öljy veteen. Lisää raaste ja jauhot, sekoita tasaiseksi. Peitä kulho ja pane jääkaappiin noin 12 tunniksi.
- 2.
Jos ehdit, ota taikina huoneenlämpöön tuntia ennen paistamista. Kumoa se jauhotetulle pöydälle ja jaa se kahteen osaan. Muotoile jauhojen avulla tangoiksi. Leikkaa kumpikin tanko 10 palaan ja pyörittele ne kevyesti. Laita sämpylät leivinpaperoidulle pellille ja paista 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
Yön yli -porkkanasämpylät
arvosana4/5
Useita tunteja (josta 30 min aktiivista)
Hurmaa itsesi ja läheisesi vastapaistetuilla aamiaissämpylöillä! Kuohkeat pehmeät sämpylät syntyvät helposti ilman vaivaamista. Sekoita vain ainekset kulhossa ja kohota taikina hitaasti yön yli jääkaapissa. Aamulla porkkanasämpylät ovat valmiita puolessa tunnissa.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 300 g | (3-4 kpl) porkkanaa (kotimaista) |
| 5 dl | vettä |
| 11 g | (1 ps) kuivahiivaa |
| 1 tl | suolaa |
| 1 rkl | sokeria |
| 1/2 dl | rypsiöljyä (kotimaista) |
| 14 dl | vehnäjauhoja (kotimaista) |
Valmistus (Uuni 225°C)
- 1
Pese, kuori ja raasta porkkanat hienoksi (noin 5 dl raastetta). Lämmitä vesi 42-asteiseksi eli hieman kädenlämpöä kuumemmaksi. Sekoita hiiva, suola, sokeri ja öljy veteen. Lisää raaste ja jauhot, sekoita tasaiseksi. Peitä kulho ja pane jääkaappiin noin 12 tunniksi.
Määrä Ainesosa 300 g (3-4 kpl) porkkanaa (kotimaista) 5 dl vettä 11 g (1 ps) kuivahiivaa 1 tl suolaa 1 rkl sokeria 1/2 dl rypsiöljyä (kotimaista) 14 dl vehnäjauhoja (kotimaista) - 2
Jos ehdit, ota taikina huoneenlämpöön tuntia ennen paistamista. Kumoa se jauhotetulle pöydälle ja jaa se kahteen osaan. Muotoile jauhojen avulla tangoiksi. Leikkaa kumpikin tanko 10 palaan ja pyörittele ne kevyesti. Laita sämpylät leivinpaperoidulle pellille ja paista 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
Ravintosisältö
195
Energiaa kcal
817
Energiaa kj
3,0 g
Rasvaa
0,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
35,1 g
Hiilihydraatteja
1,9 g
Sokereita
2,0 g
Kuituja
5,5 g
Proteiinia
0,3 g
Suolaa
195
Energiaa kcal
817
Energiaa kj
3,0 g
Rasvaa
0,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
35,1 g
Hiilihydraatteja
1,9 g
Sokereita
2,0 g
Kuituja
5,5 g
Proteiinia
0,3 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























