Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Yön yli -porkkanasämpylät

timer-iconUseita tunteja  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
20 Kappaletta
Fork and knife
20 Kappaletta
Hurmaa itsesi ja läheisesi vastapaistetuilla aamiaissämpylöillä! Kuohkeat pehmeät sämpylät syntyvät helposti ilman vaivaamista. Sekoita vain ainekset kulhossa ja kohota taikina hitaasti yön yli jääkaapissa. Aamulla porkkanasämpylät ovat valmiita puolessa tunnissa.

Ainekset

300 g
(3-4 kpl) porkkanaa (kotimaista)
5 dl
vettä
11 g
(1 ps) kuivahiivaa
1 tl
suolaa
1 rkl
sokeria
1/2 dl
rypsiöljyä (kotimaista)
14 dl
vehnäjauhoja (kotimaista)

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Pese, kuori ja raasta porkkanat hienoksi (noin 5 dl raastetta). Lämmitä vesi 42-asteiseksi eli hieman kädenlämpöä kuumemmaksi. Sekoita hiiva, suola, sokeri ja öljy veteen. Lisää raaste ja jauhot, sekoita tasaiseksi. Peitä kulho ja pane jääkaappiin noin 12 tunniksi.

300 g
(3-4 kpl) porkkanaa (kotimaista)
5 dl
vettä
11 g
(1 ps) kuivahiivaa
1 tl
suolaa
1 rkl
sokeria
1/2 dl
rypsiöljyä (kotimaista)
14 dl
vehnäjauhoja (kotimaista)
2

Jos ehdit, ota taikina huoneenlämpöön tuntia ennen paistamista. Kumoa se jauhotetulle pöydälle ja jaa se kahteen osaan. Muotoile jauhojen avulla tangoiksi. Leikkaa kumpikin tanko 10 palaan ja pyörittele ne kevyesti. Laita sämpylät leivinpaperoidulle pellille ja paista 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

Miltä maistui?(30 arviota)
Resepti:
Sanna Autio
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 20.9.2022
|
Muokattu: 25.10.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

195

817

3,0 g

0,3 g

35,1 g

1,9 g

2,0 g

5,5 g

0,3 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli