Makea amerikkalainen kurpitsapiirakka
Useita tunteja (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Leivo amerikkalainen kurpitsapiirakka helposti pakastealtaan valmistaikinasta. Inkiväärillä ja kanelilla maustetusta kurpitsatäytteestä tulee ihanan samettista, kun sekoitat siihen kondensoitua maitoa.
| 1 kpl | piirakkataikina (pakaste) |
| Täyte | |
|---|---|
| 400 g | (1/2 kpl) hokkaidokurpitsa |
| 3 dl | vettä |
| 397 g | (1 tlk) kondensoitua maitoa |
| 3 kpl | kananmunaa |
| 1 tl | kanelia |
| 1/2 tl | jauhettua inkivääriä |
| ripaus suolaa | |
| Lisäksi | |
| 2 dl | (1 prk) vispikermaa |
| 1/4 tl | kanelia |
- 1.
Sulata pohja pakkauksen ohjeen mukaan. Kuumenna uuni 180 asteeseen.
- 2.
Halkaise kurpitsa ja poista siemenet. Leikkaa kurpitsa pieniksi kuutioiksi. Laita ne kattilaan ja lisää 3 dl vettä. Keitä, kunnes kurpitsa on pehmeää, noin 10 minuuttia. Lisää tarvittaessa tilkka vettä. Soseuta kurpitsat keitinvesineen.
- 3.
Painele taikina irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille (Ø 20 cm). Laita folio taikinan päälle ja pistele taikina haarukalla folion läpi. Esipaista pohjaa 10 minuuttia. Laske uunin lämpötila sitten 150 asteeseen.
- 4.
Poista folio. Sekoita kondensoitu maito kurpitsasoseeseen. Lisää kananmunat ja mausteet, sekoita. Kaada seos esipaistetulle pohjalle ja paista uunissa 50-60 minuuttia. Anna piiraan jäähtyä.
- 5.
Vaahdota kerma. Koristele piiras kermavaahdolla ja kanelilla.
Makea amerikkalainen kurpitsapiirakka
arvosana4/5
Useita tunteja (josta 30 min aktiivista)
Leivo amerikkalainen kurpitsapiirakka helposti pakastealtaan valmistaikinasta. Inkiväärillä ja kanelilla maustetusta kurpitsatäytteestä tulee ihanan samettista, kun sekoitat siihen kondensoitua maitoa.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kpl | piirakkataikina (pakaste) |
Täyte | |
| 400 g | (1/2 kpl) hokkaidokurpitsa |
| 3 dl | vettä |
| 397 g | (1 tlk) kondensoitua maitoa |
| 3 kpl | kananmunaa |
| 1 tl | kanelia |
| 1/2 tl | jauhettua inkivääriä |
| ripaus suolaa | |
Lisäksi | |
| 2 dl | (1 prk) vispikermaa |
| 1/4 tl | kanelia |
Valmistus (Uuni 150°C)
- 1
Sulata pohja pakkauksen ohjeen mukaan. Kuumenna uuni 180 asteeseen.
Määrä Ainesosa 1 kpl piirakkataikina (pakaste) - 2
Halkaise kurpitsa ja poista siemenet. Leikkaa kurpitsa pieniksi kuutioiksi. Laita ne kattilaan ja lisää 3 dl vettä. Keitä, kunnes kurpitsa on pehmeää, noin 10 minuuttia. Lisää tarvittaessa tilkka vettä. Soseuta kurpitsat keitinvesineen.
Määrä Ainesosa 400 g (1/2 kpl) hokkaidokurpitsa 3 dl vettä - 3
Painele taikina irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille (Ø 20 cm). Laita folio taikinan päälle ja pistele taikina haarukalla folion läpi. Esipaista pohjaa 10 minuuttia. Laske uunin lämpötila sitten 150 asteeseen.
- 4
Poista folio. Sekoita kondensoitu maito kurpitsasoseeseen. Lisää kananmunat ja mausteet, sekoita. Kaada seos esipaistetulle pohjalle ja paista uunissa 50-60 minuuttia. Anna piiraan jäähtyä.
Määrä Ainesosa 397 g (1 tlk) kondensoitua maitoa 3 kpl kananmunaa ripaus suolaa 1/2 tl jauhettua inkivääriä 1 tl kanelia - 5
Vaahdota kerma. Koristele piiras kermavaahdolla ja kanelilla.
Määrä Ainesosa 2 dl (1 prk) vispikermaa 1/4 tl kanelia
Ravintosisältö
226
Energiaa kcal
946
Energiaa kj
15,1 g
Rasvaa
9,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
17,2 g
Hiilihydraatteja
12,7 g
Sokereita
1,2 g
Kuituja
4,5 g
Proteiinia
0,2 g
Suolaa
226
Energiaa kcal
946
Energiaa kj
15,1 g
Rasvaa
9,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
17,2 g
Hiilihydraatteja
12,7 g
Sokereita
1,2 g
Kuituja
4,5 g
Proteiinia
0,2 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























