Makea amerikkalainen kurpitsapiirakka

arvosana4/5

(9)arviota
10 Palaa

Useita tunteja (josta 30 min aktiivista)

Leivo amerikkalainen kurpitsapiirakka helposti pakastealtaan valmistaikinasta. Inkiväärillä ja kanelilla maustetusta kurpitsatäytteestä tulee ihanan samettista, kun sekoitat siihen kondensoitua maitoa.

Ainekset

MääräAinesosa
1 kplpiirakkataikina (pakaste)

Täyte

400 g(1/2 kpl) hokkaidokurpitsa
3 dlvettä
397 g(1 tlk) kondensoitua maitoa
3 kplkananmunaa
1 tlkanelia
1/2 tljauhettua inkivääriä
ripaus suolaa

Lisäksi

2 dl(1 prk) vispikermaa
1/4 tlkanelia

Valmistus (Uuni 150°C)

  1. 1

    Sulata pohja pakkauksen ohjeen mukaan. Kuumenna uuni 180 asteeseen.

    MääräAinesosa
    1 kplpiirakkataikina (pakaste)
  2. 2

    Halkaise kurpitsa ja poista siemenet. Leikkaa kurpitsa pieniksi kuutioiksi. Laita ne kattilaan ja lisää 3 dl vettä. Keitä, kunnes kurpitsa on pehmeää, noin 10 minuuttia. Lisää tarvittaessa tilkka vettä. Soseuta kurpitsat keitinvesineen.

    MääräAinesosa
    400 g(1/2 kpl) hokkaidokurpitsa
    3 dlvettä
  3. 3

    Painele taikina irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille (Ø 20 cm). Laita folio taikinan päälle ja pistele taikina haarukalla folion läpi. Esipaista pohjaa 10 minuuttia. Laske uunin lämpötila sitten 150 asteeseen.

  4. 4

    Poista folio. Sekoita kondensoitu maito kurpitsasoseeseen. Lisää kananmunat ja mausteet, sekoita. Kaada seos esipaistetulle pohjalle ja paista uunissa 50-60 minuuttia. Anna piiraan jäähtyä.

    MääräAinesosa
    397 g(1 tlk) kondensoitua maitoa
    3 kplkananmunaa
    ripaus suolaa
    1/2 tljauhettua inkivääriä
    1 tlkanelia
  5. 5

    Vaahdota kerma. Koristele piiras kermavaahdolla ja kanelilla.

    MääräAinesosa
    2 dl(1 prk) vispikermaa
    1/4 tlkanelia

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anu Brask
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Panu Pälviä
11.8.2019
|
Päivitetty: 2.10.2025

Samankaltaisia reseptejä