Makea amerikkalainen kurpitsapiirakka | Makeat leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Makea amerikkalainen kurpitsapiirakka
Play

Makea amerikkalainen kurpitsapiirakka

timer-iconUseita tunteja
Fork and knife
10 Palaa
Fork and knife
10 Palaa
Leivo amerikkalainen kurpitsapiirakka helposti pakastealtaan valmistaikinasta. Inkiväärillä ja kanelilla maustetusta kurpitsatäytteestä tulee ihanan samettista, kun sekoitat siihen kondensoitua maitoa.

Ruokavaliot

Ainekset

1 kpl
piirakkataikina (pakaste)

täyte

400 g
(0,5kpl) hokkaidokurpitsa
3 dl
vettä
397 g
(1 tlk) kondensoitua maitoa
3 kpl
kananmunaa
1 tl
kanelia
1/2 tl
jauhettua inkivääriä
ripaus suolaa

lisäksi

2 dl
(1 prk) vispikermaa
1/4 tl
kanelia

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Sulata pohja pakkauksen ohjeen mukaan. Säädä uuni 180 asteeseen.

1 kpl
piirakkataikina (pakaste)
2

Halkaise kurpitsa ja poista siemenet. Leikkaa kurpitsa pieniksi kuutioiksi. Laita ne kattilaan ja lisää 3 dl vettä. Keitä, kunnes kurpitsa on pehmeää, noin 10 minuuttia. Lisää tarvittaessa tilkka vettä. Soseuta kurpitsat keitinvesineen.

400 g
(0,5kpl) hokkaidokurpitsa
3 dl
vettä
3

Painele taikina irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille (Ø 20 cm). Laita folio taikinan päälle ja pistele taikina haarukalla folion läpi. Esipaista pohjaa 10 minuuttia. Laske uunin lämpötila sitten 150 asteeseen.

4

Poista folio. Sekoita kondensoitu maito kurpitsasoseeseen. Lisää kananmunat ja mausteet. Kaada seos esipaistetulle pohjalle ja paista uunissa 50-60 minuuttia. Anna piiraan jäähtyä.

397 g
(1 tlk) kondensoitua maitoa
3 kpl
kananmunaa
ripaus suolaa
1/2 tl
jauhettua inkivääriä
1 tl
kanelia
5

Vaahdota kerma. Koristele piiras kermavaahdolla ja kanelilla.

2 dl
(1 prk) vispikermaa
1/4 tl
kanelia

Vinkki: Voit käyttää piirakassa myös suolaista piirakkapohjaa. Suolainen taikina on usein helpompi käsitellä, eikä suolaisuus maistu makean täytteen alta.

Resepti:
Anu Brask
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 11.8.2019
Muokattu: 7.10.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

730

175

13,9 g

7,2 g

5,0 g

1,5 g

1,2 g

7,2 g

0,2 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

397 g (1 tlk) kondensoitua maitoa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli