Mausteinen kurpitsasosekeitto
60 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Mausta kurpitsakeitto thaimaalaiseen tapaan kookosmaidolla ja currytahnalla. Ota kurpitsasta talteen myös siemenet ja paahda ne rapeaksi ripotteeksi keiton pinnalle.
| 1 kpl | myskikurpitsa |
| 1 kpl | sipuli |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 kpl | punainen paprika |
| 1 kpl | lime |
| 1/2 tl | sokeria |
| 1/4 tl | suolaa |
| 1 - 3 rkl | punaista currytahnaa |
| 400 g | (1 tlk) kookosmaitoa |
| 5 dl | vettä |
| 1 kpl | ruukku korianteria |
| PAAHDETUT SIEMENET | |
|---|---|
| myskikurpitsan siemenet | |
| ripaus suolaa | |
- 1.
Huuhtele kurpitsa ja lohko pitkittäin neljään osaan. Ota siemenet talteen ja huuhtele ne siivilässä. Kuori ja lohko sipuli. Kuori valkosipulinkynnet. Huuhtele ja halkaise paprika, poista kanta ja siemenet. Nosta kurpitsalohkot, sipulit ja paprika pellille leivinpaperin päälle. Levitä kurpitsansiemenet pellille ja ripottele päälle suolaa. Paahda 175-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
- 2.
Kaavi kurpitsa lusikalla kuoristaan kattilaan. Lisää sipulit ja paprika sekä purista joukkoon limen mehu. Lisää myös sokeri, suola, currytahna, kookosmaito ja vesi. Keitä 10 minuuttia.
- 3.
Hienonna korianteri. Lisää puolet kattilaan ja soseuta keitto. Tarjoa keitto lopun korianterin ja paahdettujen siementen kanssa.
Mausta kurpitsakeitto thaimaalaiseen tapaan kookosmaidolla ja currytahnalla. Ota kurpitsasta talteen myös siemenet ja paahda ne rapeaksi ripotteeksi keiton pinnalle.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kpl | myskikurpitsa |
| 1 kpl | sipuli |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 kpl | punainen paprika |
| 1 kpl | lime |
| 1/2 tl | sokeria |
| 1/4 tl | suolaa |
| 1 - 3 rkl | punaista currytahnaa |
| 400 g | (1 tlk) kookosmaitoa |
| 5 dl | vettä |
| 1 kpl | ruukku korianteria |
PAAHDETUT SIEMENET | |
| myskikurpitsan siemenet | |
| ripaus suolaa | |
Valmistus (Uuni 175°C)
- 1
Huuhtele kurpitsa ja lohko pitkittäin neljään osaan. Ota siemenet talteen ja huuhtele ne siivilässä. Kuori ja lohko sipuli. Kuori valkosipulinkynnet. Huuhtele ja halkaise paprika, poista kanta ja siemenet. Nosta kurpitsalohkot, sipulit ja paprika pellille leivinpaperin päälle. Levitä kurpitsansiemenet pellille ja ripottele päälle suolaa. Paahda 175-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
Määrä Ainesosa 1 kpl myskikurpitsa 1 kpl sipuli 2 kpl valkosipulinkynttä 1 kpl punainen paprika myskikurpitsan siemenet ripaus suolaa - 2
Kaavi kurpitsa lusikalla kuoristaan kattilaan. Lisää sipulit ja paprika sekä purista joukkoon limen mehu. Lisää myös sokeri, suola, currytahna, kookosmaito ja vesi. Keitä 10 minuuttia.
Määrä Ainesosa 1 kpl myskikurpitsa 1 kpl sipuli 2 kpl valkosipulinkynttä 1 kpl punainen paprika 1 kpl lime 1/2 tl sokeria 1/4 tl suolaa 1 - 3 rkl punaista currytahnaa 400 g (1 tlk) kookosmaitoa 5 dl vettä - 3
Hienonna korianteri. Lisää puolet kattilaan ja soseuta keitto. Tarjoa keitto lopun korianterin ja paahdettujen siementen kanssa.
Määrä Ainesosa 1 kpl ruukku korianteria
Vinkki: Tulisen ruoan ystävä saa keittoon lisäpotkua korvaamalla paprikan chilillä.
Ravintosisältö
272
Energiaa kcal
1140
Energiaa kj
23,3 g
Rasvaa
19,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
9,8 g
Hiilihydraatteja
8,3 g
Sokereita
4,5 g
Kuituja
4,8 g
Proteiinia
1,8 g
Suolaa
272
Energiaa kcal
1140
Energiaa kj
23,3 g
Rasvaa
19,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
9,8 g
Hiilihydraatteja
8,3 g
Sokereita
4,5 g
Kuituja
4,8 g
Proteiinia
1,8 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 kpl lime, ripaus suolaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























