Huuhtele kurpitsa ja lohko pitkittäin neljään osaan. Ota siemenet talteen ja huuhtele ne siivilässä. Kuori ja lohko sipuli. Kuori valkosipulinkynnet. Huuhtele ja halkaise paprika, poista kanta ja siemenet. Nosta kurpitsalohkot, sipulit ja paprika pellille leivinpaperin päälle. Levitä kurpitsansiemenet pellille ja ripottele päälle suolaa. Paahda 175-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
Kaavi kurpitsa lusikalla kuoristaan kattilaan. Lisää sipulit ja paprika sekä purista joukkoon limen mehu. Lisää myös sokeri, suola, currytahna, kookosmaito ja vesi. Keitä 10 minuuttia.
Hienonna korianteri. Lisää puolet kattilaan ja soseuta keitto. Tarjoa keitto lopun korianterin ja paahdettujen siementen kanssa.
Vinkki: Tulisen ruoan ystävä saa keittoon lisäpotkua korvaamalla paprikan chilillä.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
1119
267
23,3 g
19,3 g
9,3 g
8,0 g
4,3 g
4,3 g
1,8 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 kpl lime,
ruukkua korianteria,
myskikurpitsan siemenet,
ripaus suolaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli