Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Paahdetut kurpitsat

timer-icon60 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Paahdettu kurpitsa sopii sosekeittoon, risottoon ja pastaan, mutta uunipaahdetusta kurpitsasta kokoat myös tyylikkäät alkupalat. Tarjoa pähkinäiseksi paahtuneet kurpitsaviipaleet hunajaisen yrtti-jogurttidipin kanssa. Koristele annokset yrteillä ja paahdetuilla kurpitsansiemenillä.

Ainekset

800 g
(1 kpl) myskikurpitsaa
2 rkl
rypsiöljyä
1 tl
kuivattua oreganoa
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
1/2 tl
chilihiutaleita

Kastike

4 kpl
valkosipulinkynttä
300 g
(1 prk) paksua maustamatonta jogurttia
1 kpl
(ruukku) lehtipersiljaa
1/2 kpl
(ruukkua) timjamia
1 tl
juoksevaa hunajaa
1/2 tl
suolaa

Lisäksi

35 g
(1 ps) pinaattia
1/2 kpl
(ruukkua) timjamia
1/2 dl
paahdettuja kurpitsansiemeniä
(vihreää pestoa ja rypsiöljyä)

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Huuhtele ja halkaise kurpitsa. Poista siemenet (säästä ne paahdettavaksi). Kuori ja viipaloi kurpitsa. Levitä kurpitsat uunipellille. Sekoita öljy ja mausteet keskenään. Pyörittele kurpitsat mausteöljyssä. Lisää pellille myös kastikkeeseen tulevat valkosipulinkynnet. Paahda 225-asteisessa uunissa 30–40 minuuttia, kunnes kurpitsa on pehmeää.

800 g
(1 kpl) myskikurpitsaa
4 kpl
valkosipulinkynttä
2 rkl
rypsiöljyä
1 tl
kuivattua oreganoa
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
1/2 tl
chilihiutaleita
2

Puristele pehmenneiden valkosipulien sisukset kulhoon. Lisää jogurtti, hienonnetut yrtit, hunaja ja suola. Sekoita.

4 kpl
valkosipulinkynttä
300 g
(1 prk) paksua maustamatonta jogurttia
1 kpl
(ruukku) lehtipersiljaa
1/2 kpl
(ruukkua) timjamia
1 tl
juoksevaa hunajaa
1/2 tl
suolaa
3

Lusikoi kastike lautasille ja asettele kurpitsaviipaleita päälle. Viimeistele annokset pinaatilla, timjamilla ja siemenillä.

35 g
(1 ps) pinaattia
1/2 kpl
(ruukkua) timjamia
1/2 dl
paahdettuja kurpitsansiemeniä
4

Valuta halutessasi hieman rypsiöljyllä notkistettua pestoa annosten koristeeksi. Tarjoa alkupalana tai pikkuruokana leivän kanssa.

(vihreää pestoa ja rypsiöljyä)
Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 20.9.2022
|
Muokattu: 20.9.2022

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

243

1017

18,5 g

6,3 g

9,8 g

8,3 g

4,5 g

7,0 g

1,7 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,5 tl chilihiutaleita,

(vihreää pestoa ja rypsiöljyä).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli