Paahdetut kurpitsat
60 min

Nappaa talteen!
Valmista tyylikäs alkupala paahdetusta kurpitsasta. Tarjoa pähkinäiseksi paahtuneet kurpitsaviipaleet hunajaisen yrtti-jogurttidipin kanssa. Koristele annokset yrteillä ja paahdetuilla kurpitsansiemenillä.
| 800 g | (1 kpl) myskikurpitsaa |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 1 tl | kuivattua oreganoa |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 1/2 tl | chilihiutaleita |
| Kastike | |
|---|---|
| 4 kpl | valkosipulinkynttä |
| 300 g | (1 prk) paksua maustamatonta jogurttia |
| 1 kpl | (ruukku) lehtipersiljaa |
| 1/2 kpl | (ruukkua) timjamia |
| 1 tl | juoksevaa hunajaa |
| 1/2 tl | suolaa |
| Lisäksi | |
| 35 g | (1 ps) pinaattia |
| 1/2 kpl | (ruukkua) timjamia |
| 1/2 dl | paahdettuja kurpitsansiemeniä |
| (vihreää pestoa ja rypsiöljyä) | |
- 1.
Huuhtele ja halkaise kurpitsa. Poista siemenet (säästä ne paahdettavaksi). Kuori ja viipaloi kurpitsa. Levitä kurpitsat uunipellille. Sekoita öljy ja mausteet keskenään. Pyörittele kurpitsat mausteöljyssä. Lisää pellille myös kastikkeeseen tulevat valkosipulinkynnet. Paahda 225-asteisessa uunissa 30–40 minuuttia, kunnes kurpitsa on pehmeää.
- 2.
Puristele pehmenneiden valkosipulien sisukset kulhoon. Lisää jogurtti, hienonnetut yrtit, hunaja ja suola. Sekoita.
- 3.
Lusikoi kastike lautasille ja asettele kurpitsaviipaleita päälle. Viimeistele annokset pinaatilla, timjamilla ja siemenillä.
- 4.
Valuta halutessasi hieman rypsiöljyllä notkistettua pestoa annosten koristeeksi. Tarjoa alkupalana tai pikkuruokana leivän kanssa.
Paahdetut kurpitsat
arvosana5/5
60 min
Valmista tyylikäs alkupala paahdetusta kurpitsasta. Tarjoa pähkinäiseksi paahtuneet kurpitsaviipaleet hunajaisen yrtti-jogurttidipin kanssa. Koristele annokset yrteillä ja paahdetuilla kurpitsansiemenillä.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 800 g | (1 kpl) myskikurpitsaa |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 1 tl | kuivattua oreganoa |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 1/2 tl | chilihiutaleita |
Kastike | |
| 4 kpl | valkosipulinkynttä |
| 300 g | (1 prk) paksua maustamatonta jogurttia |
| 1 kpl | (ruukku) lehtipersiljaa |
| 1/2 kpl | (ruukkua) timjamia |
| 1 tl | juoksevaa hunajaa |
| 1/2 tl | suolaa |
Lisäksi | |
| 35 g | (1 ps) pinaattia |
| 1/2 kpl | (ruukkua) timjamia |
| 1/2 dl | paahdettuja kurpitsansiemeniä |
| (vihreää pestoa ja rypsiöljyä) | |
Valmistus (Uuni 225°C)
- 1
Huuhtele ja halkaise kurpitsa. Poista siemenet (säästä ne paahdettavaksi). Kuori ja viipaloi kurpitsa. Levitä kurpitsat uunipellille. Sekoita öljy ja mausteet keskenään. Pyörittele kurpitsat mausteöljyssä. Lisää pellille myös kastikkeeseen tulevat valkosipulinkynnet. Paahda 225-asteisessa uunissa 30–40 minuuttia, kunnes kurpitsa on pehmeää.
Määrä Ainesosa 800 g (1 kpl) myskikurpitsaa 4 kpl valkosipulinkynttä 2 rkl rypsiöljyä 1 tl kuivattua oreganoa 1/2 tl suolaa 1/2 tl mustapippuria rouhittuna 1/2 tl chilihiutaleita - 2
Puristele pehmenneiden valkosipulien sisukset kulhoon. Lisää jogurtti, hienonnetut yrtit, hunaja ja suola. Sekoita.
Määrä Ainesosa 4 kpl valkosipulinkynttä 300 g (1 prk) paksua maustamatonta jogurttia 1 kpl (ruukku) lehtipersiljaa 1/2 kpl (ruukkua) timjamia 1 tl juoksevaa hunajaa 1/2 tl suolaa - 3
Lusikoi kastike lautasille ja asettele kurpitsaviipaleita päälle. Viimeistele annokset pinaatilla, timjamilla ja siemenillä.
Määrä Ainesosa 35 g (1 ps) pinaattia 1/2 kpl (ruukkua) timjamia 1/2 dl paahdettuja kurpitsansiemeniä - 4
Valuta halutessasi hieman rypsiöljyllä notkistettua pestoa annosten koristeeksi. Tarjoa alkupalana tai pikkuruokana leivän kanssa.
Määrä Ainesosa (vihreää pestoa ja rypsiöljyä)
Ravintosisältö
243
Energiaa kcal
1016
Energiaa kj
18,5 g
Rasvaa
6,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
9,8 g
Hiilihydraatteja
8,3 g
Sokereita
4,5 g
Kuituja
7,0 g
Proteiinia
1,7 g
Suolaa
243
Energiaa kcal
1016
Energiaa kj
18,5 g
Rasvaa
6,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
9,8 g
Hiilihydraatteja
8,3 g
Sokereita
4,5 g
Kuituja
7,0 g
Proteiinia
1,7 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0.5 tl chilihiutaleita, (vihreää pestoa ja rypsiöljyä).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























