Kurpitsarisotto

arvosana5/5

(5)arviota
4 Annosta

60 min (josta 45 min aktiivista)

Kauniin oranssinkeltainen myskikurpitsarisotto saa upean makunsa uunissa paahdetusta kurpitsasta. Ripaus chiliä tuo lempeän makeaan risottoon mukavaa lisäpotkua. Voit herkutella risoton sellaisenaan pääruokana tai tehdä siitä aterian osan.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
800 g(1) myskikurpitsa
3 rklrypsiöljyä
1/2 tlsuolaa
8 dlvettä
1 kplkasvisannosfondi (gluteeniton)
1 kplsipuli
2 kplvalkosipulinkynttä
3 dlrisottoriisiä
50 g(n. 1 dl) voimakasta juustoa (esim. keisarinna)
2 rklsitruunanmehua
1/4 tlmustapippuria rouhittuna
1/4 tlchilihiutaleita

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Huuhtele ja halkaise kurpitsa. Poista siemenet ja kuori. Leikkaa kurpitsa pieniksi kuutioiksi. Levitä kuutiot leivinpaperille pellille. Valuta 1 rkl öljyä ja ripota suola kurpitsakuutioille. Paahda 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes kurpitsat ovat pehmeitä. Säästä 1 desi kurpitsaa koristeluun ja soseuta loput sauvasekoittimella.

    MääräAinesosa
    800 g(1) myskikurpitsa
    3 rklrypsiöljyä
    1/2 tlsuolaa
  2. 2

    Kiehauta vesi. Liuota fondi veteen. Pidä liemi kuumana.

    MääräAinesosa
    8 dlvettä
    1 kplkasvisannosfondi (gluteeniton)
  3. 3

    Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulit. Kuullota sipuleita öljyssä (2 rkl) paistokasarissa 2 minuuttia. Lisää riisi. Kääntele, kunnes riisi on läpikuultavaa. Lisää riisiin 1–2 desiä kasvislientä kerrallaan. Keitä sekoitellen, kunnes liemi on imeytynyt. Lisää lientä vasta, kun edellinen erä on imeytynyt. Lisää loppuvaiheessa kurpitsasose (3–4 dl). Kypsennä riisi juuri ja juuri kypsäksi, noin 15–18 minuuttia.

    MääräAinesosa
    1 kplsipuli
    2 kplvalkosipulinkynttä
    1 rklöljyä tai voita
    3 dlrisottoriisiä
  4. 4

    Raasta juusto. Lisää juusto, sitruunanmehu ja mausteet risottoon. Jaa risotto lautasille, koristele kurpitsakuutioilla ja tarjoa heti.

    MääräAinesosa
    50 g(n. 1 dl) voimakasta juustoa (esim. keisarinna)
    2 rklsitruunanmehua
    1/4 tlchilihiutaleita
    1/4 tlmustapippuria rouhittuna

Vinkki: Ota kurpitsasta talteen myös siemenet ja paahda ne uunissa rapeaksi ripotteeksi risoton pinnalle.

Vinkki: Vegaanisen ruoan ystävä voi vaihtaa juuston kasvipohjaiseen vaihtoehtoon.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0.25 tl chilihiutaleita.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
14.9.2022
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä