Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Kurpitsarisotto

Kurpitsarisotto

timer-iconNoin tunti  (josta 45 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Kurpitsa tuo väriä ja makua syksyn ruokiin. Kauniin oranssinkeltainen myskikurpitsarisotto saa upean makunsa uunissa paahdetusta kurpitsasta. Ripaus chiliä tuo lempeän makeaan risottoon mukavaa lisäpotkua. Voit herkutella risoton sellaisenaan pääruokana tai tehdä siitä aterian osan.

Ainekset

800 g
(1) myskikurpitsa
3 rkl
rypsiöljyä
1/2 tl
suolaa
8 dl
vettä
1 kpl
kasvisannosfondi (gluteeniton)
1 kpl
sipuli
2 kpl
valkosipulinkynttä
1 rkl
öljyä tai voita
3 dl
risottoriisiä
50 g
(n. 1 dl) voimakasta juustoa (esim. Keisarinna)
2 rkl
sitruunanmehua
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
1/4 tl
chilihiutaleita

Reseptin ainekset S-kaupoista

Valmistus

1

Huuhtele ja halkaise kurpitsa. Poista siemenet ja kuori. Leikkaa kurpitsa pieniksi kuutioiksi. Levitä kuutiot leivinpaperille pellille. Valuta 1 rkl öljyä ja ripota suola kurpitsakuutioille. Paahda ne 200-asteisessa uunissa pehmeiksi, noin 20 minuuttia, kunnes kurpitsat ovat pehmeitä. Säästä 1 desi kurpitsaa koristeluun ja soseuta loput sauvasekoittimella.

800 g
(1) myskikurpitsa
3 rkl
rypsiöljyä
1/2 tl
suolaa
2

Kiehauta vesi. Liuota fondi veteen. Pidä liemi kuumana.

8 dl
vettä
1 kpl
kasvisannosfondi (gluteeniton)
3

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulit. Kuullota sipuleita öljyssä (2 rkl) paistokasarissa 2 minuuttia. Lisää riisi. Kääntele, kunnes riisi on läpikuultavaa. Lisää riisiin 1–2 desiä kasvislientä kerrallaan. Keitä sekoitellen, kunnes liemi on imeytynyt. Lisää lientä vasta, kun edellinen erä on imeytynyt. Lisää loppuvaiheessa kurpitsasose (3–4 dl). Kypsennä riisi juuri ja juuri kypsäksi, noin 15–18 minuuttia.

1 kpl
sipuli
2 kpl
valkosipulinkynttä
1 rkl
öljyä tai voita
3 dl
risottoriisiä
4

Raasta juusto. Lisää juusto, sitruunanmehu ja mausteet risottoon. Jaa risotto lautasille, koristele kurpitsakuutioilla ja tarjoa heti.

50 g
(n. 1 dl) voimakasta juustoa (esim. Keisarinna)
2 rkl
sitruunanmehua
1/4 tl
chilihiutaleita
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna

Vinkki: Ota kurpitsasta talteen myös siemenet ja paahda ne uunissa rapeaksi ripotteeksi risoton pinnalle.

Vinkki: Vegaanisen ruoan ystävä voi vaihtaa juuston kasvipohjaiseen vaihtoehtoon.

Miltä maistui?(2 arviota)
Resepti:
Anne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 15.9.2022
Muokattu: 14.9.2022

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

431

1805

19,0 g

3,8 g

53,3 g

4,3 g

5,8 g

8,5 g

2,3 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,25 tl chilihiutaleita.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli