Huuhtele ja halkaise kurpitsa. Poista siemenet ja kuori. Leikkaa kurpitsa pieniksi kuutioiksi. Levitä kuutiot leivinpaperille pellille. Valuta 1 rkl öljyä ja ripota suola kurpitsakuutioille. Paahda ne 200-asteisessa uunissa pehmeiksi, noin 20 minuuttia, kunnes kurpitsat ovat pehmeitä. Säästä 1 desi kurpitsaa koristeluun ja soseuta loput sauvasekoittimella.
Kiehauta vesi. Liuota fondi veteen. Pidä liemi kuumana.
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulit. Kuullota sipuleita öljyssä (2 rkl) paistokasarissa 2 minuuttia. Lisää riisi. Kääntele, kunnes riisi on läpikuultavaa. Lisää riisiin 1–2 desiä kasvislientä kerrallaan. Keitä sekoitellen, kunnes liemi on imeytynyt. Lisää lientä vasta, kun edellinen erä on imeytynyt. Lisää loppuvaiheessa kurpitsasose (3–4 dl). Kypsennä riisi juuri ja juuri kypsäksi, noin 15–18 minuuttia.
Raasta juusto. Lisää juusto, sitruunanmehu ja mausteet risottoon. Jaa risotto lautasille, koristele kurpitsakuutioilla ja tarjoa heti.
Vinkki: Ota kurpitsasta talteen myös siemenet ja paahda ne uunissa rapeaksi ripotteeksi risoton pinnalle.
Vinkki: Vegaanisen ruoan ystävä voi vaihtaa juuston kasvipohjaiseen vaihtoehtoon.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
431
1805
19,0 g
3,8 g
53,3 g
4,3 g
5,8 g
8,5 g
2,3 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
0,25 tl chilihiutaleita.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli