Kurpitsajuustokakku
Useita tunteja (josta 40 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Tiesitkö, että myskikurpitsa sopii makeisiin leivonnaisiin? Keitä se soseeksi ja yhdistä mausteisen tuorejuustotäytteen kanssa valloittavaksi kurpitsajuustokakuksi. Lopusta kurpitsasoseesta voit tehdä vaikka herkullisen myskikurpitsarisoton.
| Pohja | |
|---|---|
| 100 g | digestivekeksejä |
| 50 g | voita |
| Täyte | |
| 400 g | maustamatonta tuorejuustoa |
| 1 1/4 dl | sokeria |
| 2 tl | vaniljasokeria |
| 3 kpl | kananmunaa |
| 900 g | myskikurpitsaa |
| 1 tl | raastettua sitruunan kuorta |
| 2 rkl | sitruunamehua |
| 1 tl | kanelia |
| 1 tl | inkivääriä |
| 1/2 tl | kardemummaa |
- 1.
Kuori ja paloittele kurpitsa. Poista rihmat ja siemenet. Keitä palat pehmeiksi vedessä, kaada vesi pois ja soseuta kurpitsa. Ota täytettä varten 2 ½ dl sosetta sivuun.
- 2.
Valmista pohja. Murskaa keksit ja sulata voi. Yhdistä keksimuru ja voisula. Peitä irtopohjaisen kakkuvuoan (halkaisija 20–22 cm) pohja leivinpaperilla. Painele muruseos vuoan pohjalle ja reunoille.
- 3.
Valmista täyte. Vatkaa juustoa sähkövatkaimella ja lisää muut täytteen aineet notkeaan juustoon sähkövatkaimella vatkaten. Kaada seos pohjan päälle.
- 4.
Kypsennä kakkua 175-asteisessa uunissa noin 50 minuuttia. Peitä kakku kypsentämisen puolivälissä leivinpaperilla. Anna valmiin kakun jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Laita kakku jääkaappiin tekeytymään vähintään 3 tunniksi ennen leikkaamista.
Kurpitsajuustokakku
arvosana5/5
Useita tunteja (josta 40 min aktiivista)
Tiesitkö, että myskikurpitsa sopii makeisiin leivonnaisiin? Keitä se soseeksi ja yhdistä mausteisen tuorejuustotäytteen kanssa valloittavaksi kurpitsajuustokakuksi. Lopusta kurpitsasoseesta voit tehdä vaikka herkullisen myskikurpitsarisoton.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Pohja | |
| 100 g | digestivekeksejä |
| 50 g | voita |
Täyte | |
| 400 g | maustamatonta tuorejuustoa |
| 1 1/4 dl | sokeria |
| 2 tl | vaniljasokeria |
| 3 kpl | kananmunaa |
| 900 g | myskikurpitsaa |
| 1 tl | raastettua sitruunan kuorta |
| 2 rkl | sitruunamehua |
| 1 tl | kanelia |
| 1 tl | inkivääriä |
| 1/2 tl | kardemummaa |
Valmistus (Uuni 175°C)
- 1
Kuori ja paloittele kurpitsa. Poista rihmat ja siemenet. Keitä palat pehmeiksi vedessä, kaada vesi pois ja soseuta kurpitsa. Ota täytettä varten 2 ½ dl sosetta sivuun.
Määrä Ainesosa 900 g myskikurpitsaa - 2
Valmista pohja. Murskaa keksit ja sulata voi. Yhdistä keksimuru ja voisula. Peitä irtopohjaisen kakkuvuoan (halkaisija 20–22 cm) pohja leivinpaperilla. Painele muruseos vuoan pohjalle ja reunoille.
Määrä Ainesosa 100 g digestivekeksejä 50 g voita - 3
Valmista täyte. Vatkaa juustoa sähkövatkaimella ja lisää muut täytteen aineet notkeaan juustoon sähkövatkaimella vatkaten. Kaada seos pohjan päälle.
Määrä Ainesosa 400 g maustamatonta tuorejuustoa 3 kpl kananmunaa 1 1/4 dl sokeria 2 rkl sitruunamehua 900 g myskikurpitsaa 2 tl vaniljasokeria 1 tl raastettua sitruunan kuorta 1 tl inkivääriä 1 tl kanelia 1/2 tl kardemummaa - 4
Kypsennä kakkua 175-asteisessa uunissa noin 50 minuuttia. Peitä kakku kypsentämisen puolivälissä leivinpaperilla. Anna valmiin kakun jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Laita kakku jääkaappiin tekeytymään vähintään 3 tunniksi ennen leikkaamista.
Määrä Ainesosa 400 g maustamatonta tuorejuustoa 1 1/4 dl sokeria 2 tl vaniljasokeria 3 kpl kananmunaa 1 tl raastettua sitruunan kuorta 2 rkl sitruunamehua 1 tl kanelia 1 tl inkivääriä 1/2 tl kardemummaa
Ravintosisältö
314
Energiaa kcal
1315
Energiaa kj
19,6 g
Rasvaa
11,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
26,3 g
Hiilihydraatteja
21,4 g
Sokereita
3,0 g
Kuituja
6,4 g
Proteiinia
0,7 g
Suolaa
314
Energiaa kcal
1315
Energiaa kj
19,6 g
Rasvaa
11,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
26,3 g
Hiilihydraatteja
21,4 g
Sokereita
3,0 g
Kuituja
6,4 g
Proteiinia
0,7 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl Raastettua sitruunan kuorta, 0.5 tl Kardemummaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























