Kuori ja paloittele kurpitsa. Keitä palat pehmeiksi vedessä, kaada vesi pois ja soseuta kurpitsa. Ota täytettä varten 2 ½ dl sosetta sivuun.
Valmista pohja. Murskaa keksit ja sulata voi. Yhdistä keksimuru ja voisula. Peitä irtopohjaisen kakkuvuoan (halkaisija 20–22 cm) pohja leivinpaperilla. Painele muruseos vuoan pohjalle ja reunoille.
Valmista täyte. Vatkaa juustoa sähkövatkaimella ja lisää muut täytteen aineet notkeaan juustoon sähkövatkaimella vatkaten. Kaada seos pohjan päälle.
Kypsennä kakkua 175-asteisessa uunissa noin 50 minuuttia. Peitä kakku kypsentämisen puolivälissä leivinpaperilla. Anna valmiin kakun jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Laita kakku jääkaappiin tekeytymään vähintään 3 tunniksi ennen leikkaamista.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
312
1308
19,6 g
11,3 g
26,1 g
21,4 g
2,9 g
6,4 g
0,7 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 tl Raastettua sitruunan kuorta,
1 tl Kanelia,
1 tl Inkivääriä,
0,5 tl Kardemummaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli