Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Kurpitsajuustokakku

Kurpitsajuustokakku

timer-iconUseita tunteja
Fork and knife
8 Palaa
Tiesitkö, että myskikurpitsa sopii makeisiin leivonnaisiin? Keitä se soseeksi ja yhdistä mausteisen tuorejuustotäytteen kanssa valloittavaksi kurpitsajuustokakuksi. Lopusta kurpitsasoseesta voit tehdä vaikka herkullisen myskikurpitsarisoton.

Ainekset

pohja

100 g
Digestivekeksejä
50 g
voita

täyte

400 g
Maustamatonta tuorejuustoa
1 1/4 dl
Sokeria
2 tl
Vaniljasokeria
3 kpl
kananmunaa
900 g
Myskikurpitsaa (1 kpl)
1 tl
Raastettua sitruunan kuorta
2 rkl
Sitruunamehua
1 tl
Kanelia
1 tl
Inkivääriä
1/2 tl
Kardemummaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Kuori ja paloittele kurpitsa. Keitä palat pehmeiksi vedessä, kaada vesi pois ja soseuta kurpitsa. Ota täytettä varten 2 ½ dl sosetta sivuun.

900 g
Myskikurpitsaa (1 kpl)
2

Valmista pohja. Murskaa keksit ja sulata voi. Yhdistä keksimuru ja voisula. Peitä irtopohjaisen kakkuvuoan (halkaisija 20–22 cm) pohja leivinpaperilla. Painele muruseos vuoan pohjalle ja reunoille.

100 g
Digestivekeksejä
50 g
voita
3

Valmista täyte. Vatkaa juustoa sähkövatkaimella ja lisää muut täytteen aineet notkeaan juustoon sähkövatkaimella vatkaten. Kaada seos pohjan päälle.

400 g
Maustamatonta tuorejuustoa
3 kpl
kananmunaa
1 1/4 dl
Sokeria
2 rkl
Sitruunamehua
900 g
Myskikurpitsaa (1 kpl)
2 tl
Vaniljasokeria
1 tl
Raastettua sitruunan kuorta
1 tl
Inkivääriä
1 tl
Kanelia
1/2 tl
Kardemummaa
4

Kypsennä kakkua 175-asteisessa uunissa noin 50 minuuttia. Peitä kakku kypsentämisen puolivälissä leivinpaperilla. Anna valmiin kakun jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Laita kakku jääkaappiin tekeytymään vähintään 3 tunniksi ennen leikkaamista.

400 g
Maustamatonta tuorejuustoa
1 1/4 dl
Sokeria
2 tl
Vaniljasokeria
3 kpl
kananmunaa
1 tl
Raastettua sitruunan kuorta
2 rkl
Sitruunamehua
1 tl
Kanelia
1 tl
Inkivääriä
1/2 tl
Kardemummaa
Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Taina Salovaara, Kati Pohja
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Piia Arnould
Julkaistu: 26.9.2016
Muokattu: 14.10.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

312

1308

19,6 g

11,3 g

26,1 g

21,4 g

2,9 g

6,4 g

0,7 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl Raastettua sitruunan kuorta,

1 tl Kanelia,

1 tl Inkivääriä,

0,5 tl Kardemummaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli