Kurpitsajuustokakku

arvosana5/5

(3)arviota
8 Palaa

Useita tunteja (josta 40 min aktiivista)

Tiesitkö, että myskikurpitsa sopii makeisiin leivonnaisiin? Keitä se soseeksi ja yhdistä mausteisen tuorejuustotäytteen kanssa valloittavaksi kurpitsajuustokakuksi. Lopusta kurpitsasoseesta voit tehdä vaikka herkullisen myskikurpitsarisoton.

Ainekset

MääräAinesosa

Pohja

100 gdigestivekeksejä
50 gvoita

Täyte

400 gmaustamatonta tuorejuustoa
1 1/4 dlsokeria
2 tlvaniljasokeria
3 kplkananmunaa
900 gmyskikurpitsaa
1 tlraastettua sitruunan kuorta
2 rklsitruunamehua
1 tlkanelia
1 tlinkivääriä
1/2 tlkardemummaa

Valmistus (Uuni 175°C)

  1. 1

    Kuori ja paloittele kurpitsa. Poista rihmat ja siemenet. Keitä palat pehmeiksi vedessä, kaada vesi pois ja soseuta kurpitsa. Ota täytettä varten 2 ½ dl sosetta sivuun.

    MääräAinesosa
    900 gmyskikurpitsaa
  2. 2

    Valmista pohja. Murskaa keksit ja sulata voi. Yhdistä keksimuru ja voisula. Peitä irtopohjaisen kakkuvuoan (halkaisija 20–22 cm) pohja leivinpaperilla. Painele muruseos vuoan pohjalle ja reunoille.

    MääräAinesosa
    100 gdigestivekeksejä
    50 gvoita
  3. 3

    Valmista täyte. Vatkaa juustoa sähkövatkaimella ja lisää muut täytteen aineet notkeaan juustoon sähkövatkaimella vatkaten. Kaada seos pohjan päälle.

    MääräAinesosa
    400 gmaustamatonta tuorejuustoa
    3 kplkananmunaa
    1 1/4 dlsokeria
    2 rklsitruunamehua
    900 gmyskikurpitsaa
    2 tlvaniljasokeria
    1 tlraastettua sitruunan kuorta
    1 tlinkivääriä
    1 tlkanelia
    1/2 tlkardemummaa
  4. 4

    Kypsennä kakkua 175-asteisessa uunissa noin 50 minuuttia. Peitä kakku kypsentämisen puolivälissä leivinpaperilla. Anna valmiin kakun jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Laita kakku jääkaappiin tekeytymään vähintään 3 tunniksi ennen leikkaamista.

    MääräAinesosa
    400 gmaustamatonta tuorejuustoa
    1 1/4 dlsokeria
    2 tlvaniljasokeria
    3 kplkananmunaa
    1 tlraastettua sitruunan kuorta
    2 rklsitruunamehua
    1 tlkanelia
    1 tlinkivääriä
    1/2 tlkardemummaa

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl Raastettua sitruunan kuorta, 0.5 tl Kardemummaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara, Kati Pohja
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Piia Arnould
23.7.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä