Halloween-nutellahämähäkit

arvosana5/5

(2)arviota
5 Palaa

60 min (josta 30 min aktiivista)

Halloweenin makeimpiin hämähäkkitorttuihin tarvitaan vain kolme ainesosaa. Torttutaikinasta ja hasselpähkinä-kaakaolevitteestä valmistuvat hurjan hauskat jaettavat halloween-leivokset.

Ainekset

MääräAinesosa
10 kpl(1 kg) lehti- tai torttutaikinalevyjä
2 1/2 dlhasselpähkinä-kaakaolevitettä
1/2 dlkaurajuomaa

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Sulata taikinalevyt pakkauksen ohjeen mukaan. Kaulitse levyt hieman ohuemmiksi. Päällystä puolet levyistä hasselpähkinä-kaakaolevitteellä ja paina loput taikinalevyt niiden päälle.

    MääräAinesosa
    10 kpl(1 kg) lehti- tai torttutaikinalevyjä
    2 1/2 dlhasselpähkinä-kaakaolevitettä
  2. 2

    Laita pieni kulho keskelle täytettyä taikinalevyä. Tee veitsellä viillot levyn kulmista kulhon reunaan. Leikkaa taikinalevyn pitkät sivut irti kulhon reunaa myöten niin, että levystä tulee rusetin muotoinen.

  3. 3

    Leikkaa kolme viiltoa kulhon reunasta kumpaankin päätyyn ja kierrä pitkät suikaleet hämähäkin jaloiksi. Nosta kulho pois ja voitele hämähäkin pinta kaurajuomalla. Paista 200 asteessa 10–12 minuuttia.

    MääräAinesosa
    1/2 dlkaurajuomaa
  4. 4

    Tee jäähtyneelle hämähäkille silmät pienistä nokareista kaakaolevitettä.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 10 kpl (1 kg) lehti- tai torttutaikinalevyjä, 2.5 dl hasselpähkinä-kaakaolevitettä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Kuvat:
Reetta Pasanen
10.9.2024
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä