Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kurpitsapikkelssi

timer-icon30 min
Fork and knife
2 Litraa
Fork and knife
2 Litraa
Mausteisen ja makean kurpitsapikkelssin etikkainen maku sopii moneen. Herkuttele retroherkku lihan lisukkeena, lohilaatikon kyljessä tai vaikka 1970-luvun tyyliin voileipäpöydästä.

Ainekset

1 kg
kurpitsaa
2 dl
Vettä
2 dl
Väkiviinaetikkaa
3/4 dl
Sokeria
2 tl
Sinapinsiemeniä
10 kpl
valkopippureita
2 kpl
laakerinlehtiä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Halkaise ja kuori kurpitsa. Koverra siemenet ja pehmeä sisus pois lusikalla. Kuutioi, suikaloi tai raasta kurpitsa raastimen karkealla terällä.

1 kg
kurpitsaa
2

Mittaa vesi, etikka ja sokeri kattilaan. Lisää mausteet ja keitä muutama minuutti, kunnes kurpitsa on läpikuultavaa.

2 dl
Vettä
2 dl
Väkiviinaetikkaa
3/4 dl
Sokeria
2 tl
Sinapinsiemeniä
10 kpl
valkopippureita
2 kpl
laakerinlehtiä
3

Lusikoi kurpitsat liemineen ja mausteineen desinfioituihin lasipurkkeihin, sulje kannet ja anna jäähtyä. Säilytä kurpitsapikkelssi jääkaapissa.

Muokkaa makumaailmaa! Voit esimerkiksi vaihtaa valkopippurit roseepippureiksi. Tai mausta liemi laakerinlehden sijaan kanelitangolla, tähtianiksella tai chiliviipaleilla. Voit lisätä liemeen myös muita kasviksia, esimerkiksi sipulia, paprikaa, porkkanaa tai omenaa.

Miltä maistui?
Resepti:
Yhteishyvä
Kuvausjärjestelyt:
Sanna Kekäläinen
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 6.11.2012
|
Muokattu: 6.10.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

256

1072

0,5 g

44,5 g

41,0 g

11,5 g

4,5 g

0,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 dl Vettä,

2 tl Sinapinsiemeniä,

2 kpl laakerinlehtiä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli