Kurpitsapikkelssi

Arvostele resepti
2 Litraa

Noin 2 tuntia (josta 30 min aktiivista)

Mausteisen ja makean kurpitsapikkelssin etikkainen maku sopii moneen. Herkuttele retroherkku lihan lisukkeena, lohilaatikon kyljessä tai vaikka 1970-luvun tyyliin voileipäpöydästä.

Ainekset

MääräAinesosa
1 kgkurpitsaa
2 dlvettä
2 dlväkiviinaetikkaa
3/4 dlsokeria
2 tlsinapinsiemeniä
10 kplvalkopippureita
2 kpllaakerinlehtiä

Valmistus

  1. 1

    Halkaise ja kuori kurpitsa. Koverra siemenet ja pehmeä sisus pois lusikalla. Kuutioi, suikaloi tai raasta kurpitsa raastimen karkealla terällä.

    MääräAinesosa
    1 kgkurpitsaa
  2. 2

    Mittaa kurpitsa, vesi, etikka ja sokeri kattilaan. Lisää mausteet ja keitä muutama minuutti, kunnes kurpitsa on läpikuultavaa.

    MääräAinesosa
    2 dlvettä
    2 dlväkiviinaetikkaa
    3/4 dlsokeria
    2 tlsinapinsiemeniä
    10 kplvalkopippureita
    2 kpllaakerinlehtiä
  3. 3

    Lusikoi kurpitsat liemineen ja mausteineen desinfioituihin lasipurkkeihin, sulje kannet ja anna jäähtyä. Säilytä kurpitsapikkelssi jääkaapissa.

Muokkaa makumaailmaa! Voit esimerkiksi vaihtaa valkopippurit roseepippureiksi. Tai mausta liemi laakerinlehden sijaan kanelitangolla, tähtianiksella tai chiliviipaleilla. Voit lisätä liemeen myös muita kasviksia, esimerkiksi sipulia, paprikaa, porkkanaa tai omenaa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 dl Vettä, 2 tl Sinapinsiemeniä, 2 kpl laakerinlehtiä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Yhteishyvä
Kuvausjärjestelyt:
Sanna Kekäläinen
Kuvat:
Reetta Pasanen
23.10.2018
|
Päivitetty: 3.10.2025

Samankaltaisia reseptejä