Sekopäiset suklaa-puolukkakeksit

Arvostele resepti
10 Kappaletta

30 min

Sekopäiset suklaa-puolukkakeksit irvistävät hurjasti. Halloween-keksit koristellaan karkeilla ja manteleilla. Kokeile, kuinka karmeita ilmeitä onnistut leipomaan!

Ainekset

MääräAinesosa
75 gleivontamargariinia
1 dlmaapähkinävoita
1/2 dlsokeria
1 kplkananmuna
80 g(1 ps) mantelijauhetta
1 dlgluteenittomia kaurahiutaleita
1 dlgluteenitonta jauhoseosta
1 tlruokasoodaa
1/4 tlsuolaa
70 g(1 dl) rouhittua tummaa suklaata
1 dljäisiä puolukoita

Koristeluun

20 kplranskanpastillia
10 mantelilastuja

Valmistus (Uuni 180°C)

  1. 1

    Kuumenna uuni 180 asteeseen.

  2. 2

    Sekoita pehmeä margariini ja maapähkinävoi sähkövatkaimella tasaiseksi. Lisää sokeri ja kananmuna, sitten kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi.

    MääräAinesosa
    75 gleivontamargariinia
    1 dlmaapähkinävoita
    1/2 dlsokeria
    1 kplkananmuna
    80 g(1 ps) mantelijauhetta
    1 dlgluteenittomia kaurahiutaleita
    1 dlgluteenitonta jauhoseosta
    1 tlruokasoodaa
    1/4 tlsuolaa
  3. 3

    Rouhi suklaa. Lisää suklaa ja marjat taikinaan. Pyöritä taikinasta tanko ja viipaloi se 10 osaan. Laita palat leivinpaperille ja painele ne noin ½ cm:n paksuisiksi kekseiksi.

    MääräAinesosa
    70 g(1 dl) rouhittua tummaa suklaata
    1 dljäisiä puolukoita
  4. 4

    Paina kekseille suuaukot. Askartele silmät hieman rikotuista ranskanpastilleista ja hampaat mantelilastun- tai karkinpalasista. Paista uunissa 8-10 minuuttia.

    MääräAinesosa
    20 kplranskanpastillia
    10 mantelilastuja

Voit tehdä sulalla suklaalla koristeluja – kuten hiuksia tai arpia – paistettuihin kekseihin.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Pia Inberg
5.8.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä