Sekopäiset suklaa-puolukkakeksit
30 min

Nappaa talteen!
Sekopäiset suklaa-puolukkakeksit irvistävät hurjasti. Halloween-keksit koristellaan karkeilla ja manteleilla. Kokeile, kuinka karmeita ilmeitä onnistut leipomaan!
| 75 g | leivontamargariinia |
| 1 dl | maapähkinävoita |
| 1/2 dl | sokeria |
| 1 kpl | kananmuna |
| 80 g | (1 ps) mantelijauhetta |
| 1 dl | gluteenittomia kaurahiutaleita |
| 1 dl | gluteenitonta jauhoseosta |
| 1 tl | ruokasoodaa |
| 1/4 tl | suolaa |
| 70 g | (1 dl) rouhittua tummaa suklaata |
| 1 dl | jäisiä puolukoita |
| Koristeluun | |
|---|---|
| 20 kpl | ranskanpastillia |
| 10 | mantelilastuja |
- 1.
Kuumenna uuni 180 asteeseen.
- 2.
Sekoita pehmeä margariini ja maapähkinävoi sähkövatkaimella tasaiseksi. Lisää sokeri ja kananmuna, sitten kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi.
- 3.
Rouhi suklaa. Lisää suklaa ja marjat taikinaan. Pyöritä taikinasta tanko ja viipaloi se 10 osaan. Laita palat leivinpaperille ja painele ne noin ½ cm:n paksuisiksi kekseiksi.
- 4.
Paina kekseille suuaukot. Askartele silmät hieman rikotuista ranskanpastilleista ja hampaat mantelilastun- tai karkinpalasista. Paista uunissa 8-10 minuuttia.
Sekopäiset suklaa-puolukkakeksit
Sekopäiset suklaa-puolukkakeksit irvistävät hurjasti. Halloween-keksit koristellaan karkeilla ja manteleilla. Kokeile, kuinka karmeita ilmeitä onnistut leipomaan!
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 75 g | leivontamargariinia |
| 1 dl | maapähkinävoita |
| 1/2 dl | sokeria |
| 1 kpl | kananmuna |
| 80 g | (1 ps) mantelijauhetta |
| 1 dl | gluteenittomia kaurahiutaleita |
| 1 dl | gluteenitonta jauhoseosta |
| 1 tl | ruokasoodaa |
| 1/4 tl | suolaa |
| 70 g | (1 dl) rouhittua tummaa suklaata |
| 1 dl | jäisiä puolukoita |
Koristeluun | |
| 20 kpl | ranskanpastillia |
| 10 | mantelilastuja |
Valmistus (Uuni 180°C)
- 1
Kuumenna uuni 180 asteeseen.
- 2
Sekoita pehmeä margariini ja maapähkinävoi sähkövatkaimella tasaiseksi. Lisää sokeri ja kananmuna, sitten kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi.
Määrä Ainesosa 75 g leivontamargariinia 1 dl maapähkinävoita 1/2 dl sokeria 1 kpl kananmuna 80 g (1 ps) mantelijauhetta 1 dl gluteenittomia kaurahiutaleita 1 dl gluteenitonta jauhoseosta 1 tl ruokasoodaa 1/4 tl suolaa - 3
Rouhi suklaa. Lisää suklaa ja marjat taikinaan. Pyöritä taikinasta tanko ja viipaloi se 10 osaan. Laita palat leivinpaperille ja painele ne noin ½ cm:n paksuisiksi kekseiksi.
Määrä Ainesosa 70 g (1 dl) rouhittua tummaa suklaata 1 dl jäisiä puolukoita - 4
Paina kekseille suuaukot. Askartele silmät hieman rikotuista ranskanpastilleista ja hampaat mantelilastun- tai karkinpalasista. Paista uunissa 8-10 minuuttia.
Määrä Ainesosa 20 kpl ranskanpastillia 10 mantelilastuja
Voit tehdä sulalla suklaalla koristeluja – kuten hiuksia tai arpia – paistettuihin kekseihin.
Ravintosisältö
254
Energiaa kcal
1064
Energiaa kj
16,2 g
Rasvaa
4,7 g
Tyydyttynyttä rasvaa
20,3 g
Hiilihydraatteja
11,9 g
Sokereita
2,7 g
Kuituja
5,6 g
Proteiinia
0,6 g
Suolaa
254
Energiaa kcal
1064
Energiaa kj
16,2 g
Rasvaa
4,7 g
Tyydyttynyttä rasvaa
20,3 g
Hiilihydraatteja
11,9 g
Sokereita
2,7 g
Kuituja
5,6 g
Proteiinia
0,6 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























