Pese appelsiini, raasta kuori (1 tl) ja purista mehu (1 dl). Säästä 2 rkl mehusta kuorrutteeseen.
Sulata rasva. Sekoita kahvi rasvaan ja anna seoksen jäähtyä. Sekoita tuorejuusto, appelsiinimehu ja kuoriraaste rasvaseokseen.
Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet. Sekoita ne rasvaseoksen kanssa vuorotellen vaahtoon. Levitä taikina leivinpaperille pellille. Paista 200-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä.
Valmista kuorrute. Vatkaa tuorejuusto ja pehmeä rasva. Lisää tomusokeri, mehu ja geeliväri. Sekoita tasaiseksi.
Levitä kuorrute jäähtyneen pohjan päälle. Anna kuorrutteen jähmettyä hetki ennen leikkaamista. Viimeistele palat koristesilmillä.
Vinkki: Kuorrutteen oranssi väri onnistuu myös sekoittamalla punaista ja keltaista elintarvikeväriä.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
333
1394
13,7 g
8,4 g
47,3 g
33,1 g
1,2 g
4,4 g
0,5 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
15 g (1 tuubi) oranssia geeliväriä,
24 kpl 24 kpl (1 pkt) kakunkoriste-sokerisilmiä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli