Halloween-kakku

arvosana5/5

(2)arviota
12 Palaa

Useita tunteja (josta 60 min aktiivista)

Halloweenin tuijotuskakussa on kekseillä höystetty pohja ja raikas sitruunarahkakuorrutus. Viimeistele kakku keksisilmillä ja kutsu kaverit mukaan tuijotuskilpailuun!

Ainekset

MääräAinesosa
175 gtummia täytekeksiä
4 kplkananmunaa
1 1/2 dlsokeria
1 3/4 dlvehnäjauhoja
1 tlleivinjauhetta
1 tlvaniljasokeria

Kostutus

1 dlmaitoa
1 tlvaniljasokeria

Täyte ja kuorrute

2 dl(1 prk) vispikermaa
400 g(2 prk) sitruunarahkaa
1 1/2 dlvadelmahilloa

Lisäksi

10 kplpyöreää salmiakkikarkkia

Vuoan voiteluun

voita tai margariinia
korppujauhoja

Valmistus (Uuni 175°C)

  1. 1

    Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja korppujauhota irtopohjavuoka (18–20 cm).

    MääräAinesosa
    voita tai margariinia
    korppujauhoja
  2. 2

    Irrota keksien puolikkaat varovasti toisistaan niin, että täyte jää toiseen puolikkaaseen. Laita täytettä sisältävät rasiaan ja säästä koristeluun. Murenna täytteettömät puolikkaat esimerkiksi muovipussissa kaulimella painellen.

    MääräAinesosa
    175 gtummia täytekeksiä
  3. 3

    Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita toisessa kulhossa keksimurut, jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Kääntele seos varovasti muna-sokerivaahtoon. Kaada vuokaan ja kypsennä uunin alatasolla noin 30 minuuttia tai kunnes tikulla kokeiltaessa taikinaa ei tartu tikkuun.

    MääräAinesosa
    4 kplkananmunaa
    1 1/2 dlsokeria
    1 3/4 dlvehnäjauhoja
    1 tlleivinjauhetta
    1 tlvaniljasokeria
  4. 4

    Anna kakun jäähtyä vuoassa noin 15 minuuttia. Irrota vuoasta ja anna jäähtyä.

  5. 5

    Vaahdota kerma. Sekoita rahka vaahtoon. Leikkaa kakku kolmeksi kerrokseksi. Sekoita kostutus maidosta ja vaniljasokerista. Kostuta pohjakerros. Levitä sille puolet hillosta ja ¼ kermarahkaa. Tee toinen kerros samoin. Nosta kansi paikoilleen ja kuorruta kakku. Peitä kuvulla ja anna maustua jääkaapissa vähintään 3 tuntia.

    MääräAinesosa
    2 dl(1 prk) vispikermaa
    400 g(2 prk) sitruunarahkaa
    1 dlmaitoa
    1 tlvaniljasokeria
    1 1/2 dlvadelmahilloa
  6. 6

    Paina salmiakit keksien täytteeseen ja asettele keksit kakun reunoille ja päälle.

    MääräAinesosa
    10 kplpyöreää salmiakkikarkkia

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: voita tai margariinia, korppujauhoja.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Tellman
Kuvat:
Panu Pälviä
17.9.2018
|
Päivitetty: 3.10.2025

Samankaltaisia reseptejä