Halloween-kakku
Useita tunteja (josta 60 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Halloweenin tuijotuskakussa on kekseillä höystetty pohja ja raikas sitruunarahkakuorrutus. Viimeistele kakku keksisilmillä ja kutsu kaverit mukaan tuijotuskilpailuun!
| 175 g | tummia täytekeksiä |
| 4 kpl | kananmunaa |
| 1 1/2 dl | sokeria |
| 1 3/4 dl | vehnäjauhoja |
| 1 tl | leivinjauhetta |
| 1 tl | vaniljasokeria |
| Kostutus | |
|---|---|
| 1 dl | maitoa |
| 1 tl | vaniljasokeria |
| Täyte ja kuorrute | |
| 2 dl | (1 prk) vispikermaa |
| 400 g | (2 prk) sitruunarahkaa |
| 1 1/2 dl | vadelmahilloa |
| Lisäksi | |
| 10 kpl | pyöreää salmiakkikarkkia |
| Vuoan voiteluun | |
| voita tai margariinia | |
| korppujauhoja | |
- 1.
Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja korppujauhota irtopohjavuoka (18–20 cm).
- 2.
Irrota keksien puolikkaat varovasti toisistaan niin, että täyte jää toiseen puolikkaaseen. Laita täytettä sisältävät rasiaan ja säästä koristeluun. Murenna täytteettömät puolikkaat esimerkiksi muovipussissa kaulimella painellen.
- 3.
Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita toisessa kulhossa keksimurut, jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Kääntele seos varovasti muna-sokerivaahtoon. Kaada vuokaan ja kypsennä uunin alatasolla noin 30 minuuttia tai kunnes tikulla kokeiltaessa taikinaa ei tartu tikkuun.
- 4.
Anna kakun jäähtyä vuoassa noin 15 minuuttia. Irrota vuoasta ja anna jäähtyä.
- 5.
Vaahdota kerma. Sekoita rahka vaahtoon. Leikkaa kakku kolmeksi kerrokseksi. Sekoita kostutus maidosta ja vaniljasokerista. Kostuta pohjakerros. Levitä sille puolet hillosta ja ¼ kermarahkaa. Tee toinen kerros samoin. Nosta kansi paikoilleen ja kuorruta kakku. Peitä kuvulla ja anna maustua jääkaapissa vähintään 3 tuntia.
- 6.
Paina salmiakit keksien täytteeseen ja asettele keksit kakun reunoille ja päälle.
Halloween-kakku
arvosana5/5
Useita tunteja (josta 60 min aktiivista)
Halloweenin tuijotuskakussa on kekseillä höystetty pohja ja raikas sitruunarahkakuorrutus. Viimeistele kakku keksisilmillä ja kutsu kaverit mukaan tuijotuskilpailuun!
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 175 g | tummia täytekeksiä |
| 4 kpl | kananmunaa |
| 1 1/2 dl | sokeria |
| 1 3/4 dl | vehnäjauhoja |
| 1 tl | leivinjauhetta |
| 1 tl | vaniljasokeria |
Kostutus | |
| 1 dl | maitoa |
| 1 tl | vaniljasokeria |
Täyte ja kuorrute | |
| 2 dl | (1 prk) vispikermaa |
| 400 g | (2 prk) sitruunarahkaa |
| 1 1/2 dl | vadelmahilloa |
Lisäksi | |
| 10 kpl | pyöreää salmiakkikarkkia |
Vuoan voiteluun | |
| voita tai margariinia | |
| korppujauhoja | |
Valmistus (Uuni 175°C)
- 1
Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja korppujauhota irtopohjavuoka (18–20 cm).
Määrä Ainesosa voita tai margariinia korppujauhoja - 2
Irrota keksien puolikkaat varovasti toisistaan niin, että täyte jää toiseen puolikkaaseen. Laita täytettä sisältävät rasiaan ja säästä koristeluun. Murenna täytteettömät puolikkaat esimerkiksi muovipussissa kaulimella painellen.
Määrä Ainesosa 175 g tummia täytekeksiä - 3
Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita toisessa kulhossa keksimurut, jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Kääntele seos varovasti muna-sokerivaahtoon. Kaada vuokaan ja kypsennä uunin alatasolla noin 30 minuuttia tai kunnes tikulla kokeiltaessa taikinaa ei tartu tikkuun.
Määrä Ainesosa 4 kpl kananmunaa 1 1/2 dl sokeria 1 3/4 dl vehnäjauhoja 1 tl leivinjauhetta 1 tl vaniljasokeria - 4
Anna kakun jäähtyä vuoassa noin 15 minuuttia. Irrota vuoasta ja anna jäähtyä.
- 5
Vaahdota kerma. Sekoita rahka vaahtoon. Leikkaa kakku kolmeksi kerrokseksi. Sekoita kostutus maidosta ja vaniljasokerista. Kostuta pohjakerros. Levitä sille puolet hillosta ja ¼ kermarahkaa. Tee toinen kerros samoin. Nosta kansi paikoilleen ja kuorruta kakku. Peitä kuvulla ja anna maustua jääkaapissa vähintään 3 tuntia.
Määrä Ainesosa 2 dl (1 prk) vispikermaa 400 g (2 prk) sitruunarahkaa 1 dl maitoa 1 tl vaniljasokeria 1 1/2 dl vadelmahilloa - 6
Paina salmiakit keksien täytteeseen ja asettele keksit kakun reunoille ja päälle.
Määrä Ainesosa 10 kpl pyöreää salmiakkikarkkia
Ravintosisältö
318
Energiaa kcal
1331
Energiaa kj
13,8 g
Rasvaa
8,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
40,0 g
Hiilihydraatteja
28,5 g
Sokereita
0,8 g
Kuituja
7,4 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
318
Energiaa kcal
1331
Energiaa kj
13,8 g
Rasvaa
8,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
40,0 g
Hiilihydraatteja
28,5 g
Sokereita
0,8 g
Kuituja
7,4 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: voita tai margariinia, korppujauhoja.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























