Kurpitsareseptit: kokkaa keittoa, risottoa ja pastaa
Kurpitsat ovat syksyn suosikkiraaka-aine. Ne ovat edullisia ja kerrassaan herkullisia. Kun kauppojen hyllyt täyttyvät kurpitsojen upeasta väriloistosta, on aika kokeilla uusia reseptejä. Helppo kurpitsakeitto, täyteläinen kurpitsarisotto, monikäyttöinen kurpitsapikkelssi ja maukas kurpitsapasta ovat suosittuja vaihtoehtoja. Jos ostat oranssin kurpitsan halloween-lyhdyn kaivertamista varten, pikkelssi on näppärä tapa hyödyntää kurpitsan sisus.
Kurpitsat kuuluvat myös leivontaan: klassinen kurpitsapiirakka, pehmeä kurpitsajuustokakku ja mehevät kurpitsamuffinit tuovat syksyn maut kahvipöytään.
Tunnetuimmat kurpitsalajikkeet eli oranssi kurpitsa, myski-, hokkaido- ja spagettikurpitsa
Talvikurpitsat ovat hiljalleen tulleet tutuksi suomalaisessakin arkikokkailussa. Oranssi kurpitsa on tuttu halloweenista. Sen miedon, pehmeän ja hivenen makean sisuksen voi käyttää pataleipään, pikkelssiin tai pestoon. Myskikurpitsa on päärynänmuotoinen ja sen maussa on samaa pehmeyttä kuin voissa ja pähkinöissä. Surauta se sosekeitoksi, käytä pataruoissa tai paahda uunissa. Pisaranmuotoisen hokkaidokurpitsan maku on myös pähkinäinen ja täyteläinen; siitä saa mehevää lasagnea ja herkullisen piirakan. Spagettikurpitsa erottuu rakenteeltaan: kypsä malto irtoaa spagettimaisina rihmoina, jonka voi nauttia pastan tavoin.













































