Kurpitsa-juustokuppikakut | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Kurpitsa-juustokuppikakut

Kurpitsa-juustokuppikakut

timer-iconUseita tunteja  (josta noin tunti aktiivista)
Fork and knife
10 Kappaletta
Fork and knife
10 Kappaletta
Mehevät kurpitsakuppikakut maistuvat sellaisenaankin, mutta muhkea tuorejuustokuorrutus tekee muffineista täyteläisempiä.

Ainekset

3 dl
Spelttijauhoja
3 dl
Täysjyvävehnäjauhoja
4 1/2 dl
Maitoa
2 kpl
Kananmunaa
200 g
Cheddarjuustoraastetta
2 tl
Paprikajauhetta
1 tl
Suolaa
1 tl
Mustapippuria
3 tl
Leivinjauhetta
250 g
Kurpitsaa
300 g
Pekonia
50 g
Voita
50 g
Kurpitsansiemeniä
1 rkl
Öljyä
1 tl
Chilirouhetta
400 g
Yrttituorejuustoa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Puolita kurpitsa, poista siemenet. Ota siemenet talteen. Kuori ja paloittele kurpitsa. Paahda paloja 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Soseuta palat sauvasekoittimella.

250 g
Kurpitsaa
2

Paista pekoni kuumalla pannulla rapeaksi. Murenna pekoni pieniksi paloiksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita toisessa kulhossa juustoraaste, muna, maito, kurpitsasose ja sulatettu voi. Lisää maitoseos kuiviin aineisiin ja sekoita tasaiseksi. Kääntele puolet pekonimuruista taikinaan. Lusikoi taikina isoihin muffinivuokiin. Paista 200-asteisessa uunissa 25 minuuttia.

300 g
Pekonia
3 tl
Leivinjauhetta
2 tl
Paprikajauhetta
3 dl
Täysjyvävehnäjauhoja
3 dl
Spelttijauhoja
1 tl
Mustapippuria
1 tl
Suolaa
200 g
Cheddarjuustoraastetta
2 kpl
Kananmunaa
4 1/2 dl
Maitoa
50 g
Voita
3

Pese kurpitsan siemenet ja kuivaa talouspaperilla. Kääntele siemenet öljyssä ja mausta chilirouheella. Levitä siemenet leivinpaperin päälle. Paahda 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia.

50 g
Kurpitsansiemeniä
1 rkl
Öljyä
1 tl
Chilirouhetta
4

Pehmitä tuorejuusto vatkaamalla. Pane juusto pursotinpussiin ja pursota muffinien päälle. Ripottele pinnalle kurpitsansiemenet ja pekonimurut.

400 g
Yrttituorejuustoa
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 12.10.2016
Muokattu: 18.9.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

2378

568

39,0 g

20,0 g

31,3 g

5,0 g

6,2 g

19,9 g

1,7 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 tl Paprikajauhetta,

1 tl Suolaa,

1 tl Mustapippuria,

3 tl Leivinjauhetta,

1 tl Chilirouhetta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli