Kurpitsa-juustokuppikakut
Useita tunteja (josta 60 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Mehevät kurpitsakuppikakut maistuvat sellaisenaankin, mutta muhkea tuorejuustokuorrutus tekee muffineista täyteläisempiä.
| 3 dl | spelttijauhoja |
| 3 dl | täysjyvävehnäjauhoja |
| 4 1/2 dl | maitoa |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 200 g | cheddarjuustoraastetta |
| 2 tl | paprikajauhetta |
| 1 tl | suolaa |
| 1 tl | mustapippuria |
| 3 tl | leivinjauhetta |
| 250 g | kurpitsaa |
| 300 g | pekonia |
| 50 g | voita |
| 50 g | kurpitsansiemeniä |
| 1 rkl | öljyä |
| 1 tl | chilirouhetta |
| 400 g | yrttituorejuustoa |
- 1.
Puolita kurpitsa, poista siemenet. Ota siemenet talteen. Kuori ja paloittele kurpitsa. Paahda paloja 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Soseuta palat sauvasekoittimella.
- 2.
Paista pekoni kuumalla pannulla rapeaksi. Murenna pekoni pieniksi paloiksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita toisessa kulhossa juustoraaste, muna, maito, kurpitsasose ja sulatettu voi. Lisää maitoseos kuiviin aineisiin ja sekoita tasaiseksi. Kääntele puolet pekonimuruista taikinaan. Lusikoi taikina isoihin muffinivuokiin. Paista 200-asteisessa uunissa 25 minuuttia.
- 3.
Pese kurpitsan siemenet ja kuivaa talouspaperilla. Kääntele siemenet öljyssä ja mausta chilirouheella. Levitä siemenet leivinpaperin päälle. Paahda 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia.
- 4.
Pehmitä tuorejuusto vatkaamalla. Pane juusto pursotinpussiin ja pursota muffinien päälle. Ripottele pinnalle kurpitsansiemenet ja pekonimurut.
Kurpitsa-juustokuppikakut
Mehevät kurpitsakuppikakut maistuvat sellaisenaankin, mutta muhkea tuorejuustokuorrutus tekee muffineista täyteläisempiä.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 3 dl | spelttijauhoja |
| 3 dl | täysjyvävehnäjauhoja |
| 4 1/2 dl | maitoa |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 200 g | cheddarjuustoraastetta |
| 2 tl | paprikajauhetta |
| 1 tl | suolaa |
| 1 tl | mustapippuria |
| 3 tl | leivinjauhetta |
| 250 g | kurpitsaa |
| 300 g | pekonia |
| 50 g | voita |
| 50 g | kurpitsansiemeniä |
| 1 rkl | öljyä |
| 1 tl | chilirouhetta |
| 400 g | yrttituorejuustoa |
Valmistus
- 1
Puolita kurpitsa, poista siemenet. Ota siemenet talteen. Kuori ja paloittele kurpitsa. Paahda paloja 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Soseuta palat sauvasekoittimella.
Määrä Ainesosa 250 g kurpitsaa - 2
Paista pekoni kuumalla pannulla rapeaksi. Murenna pekoni pieniksi paloiksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita toisessa kulhossa juustoraaste, muna, maito, kurpitsasose ja sulatettu voi. Lisää maitoseos kuiviin aineisiin ja sekoita tasaiseksi. Kääntele puolet pekonimuruista taikinaan. Lusikoi taikina isoihin muffinivuokiin. Paista 200-asteisessa uunissa 25 minuuttia.
Määrä Ainesosa 300 g pekonia 3 tl leivinjauhetta 2 tl paprikajauhetta 3 dl täysjyvävehnäjauhoja 3 dl spelttijauhoja 1 tl mustapippuria 1 tl suolaa 200 g cheddarjuustoraastetta 2 kpl kananmunaa 4 1/2 dl maitoa 50 g voita - 3
Pese kurpitsan siemenet ja kuivaa talouspaperilla. Kääntele siemenet öljyssä ja mausta chilirouheella. Levitä siemenet leivinpaperin päälle. Paahda 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia.
Määrä Ainesosa 50 g kurpitsansiemeniä 1 rkl öljyä 1 tl chilirouhetta - 4
Pehmitä tuorejuusto vatkaamalla. Pane juusto pursotinpussiin ja pursota muffinien päälle. Ripottele pinnalle kurpitsansiemenet ja pekonimurut.
Määrä Ainesosa 400 g yrttituorejuustoa
Ravintosisältö
568
Energiaa kcal
2378
Energiaa kj
39,0 g
Rasvaa
20,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
31,3 g
Hiilihydraatteja
5,0 g
Sokereita
6,2 g
Kuituja
19,9 g
Proteiinia
1,7 g
Suolaa
568
Energiaa kcal
2378
Energiaa kj
39,0 g
Rasvaa
20,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
31,3 g
Hiilihydraatteja
5,0 g
Sokereita
6,2 g
Kuituja
19,9 g
Proteiinia
1,7 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 tl Paprikajauhetta, 1 tl Suolaa, 1 tl Mustapippuria, 3 tl Leivinjauhetta, 1 tl Chilirouhetta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























