Kurpitsa-juustokuppikakut - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kurpitsa-juustokuppikakut

???
Kappaleita
10
Mehevät kurpitsakuppikakut maistuvat sellaisenaankin, mutta muhkea tuorejuustokuorrutus tekee muffineista täyteläisempiä.
Jaa Somessa

Ainekset

3 dl
Spelttijauhoja
3 dl
Täysjyvävehnäjauhoja
4 1/2 dl
Maitoa
2 kpl
Kananmunaa
200 g
Cheddarjuustoraastetta
2 tl
Paprikajauhetta
1 tl
Suolaa
1 tl
Mustapippuria
3 tl
Leivinjauhetta
250 g
Kurpitsaa
300 g
Pekonia
50 g
Voita
50 g
Kurpitsansiemeniä
1 rkl
Öljyä
1 tl
Chilirouhetta
400 g
Yrttituorejuustoa

Näin teet

1

Puolita kurpitsa, poista siemenet. Ota siemenet talteen. Kuori ja paloittele kurpitsa. Paahda paloja 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Soseuta palat sauvasekoittimella.
Paista pekoni kuumalla pannulla rapeaksi. Murenna pekoni pieniksi paloiksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita toisessa kulhossa juustoraaste, muna, maito, kurpitsasose ja sulatettu voi. Lisää maitoseos kuiviin aineisiin ja sekoita tasaiseksi. Kääntele puolet pekonimuruista taikinaan. Lusikoi taikina isoihin muffinivuokiin. Paista 200-asteisessa uunissa 25 minuuttia.
Pese kurpitsan siemenet ja kuivaa talouspaperilla. Kääntele siemenet öljyssä ja mausta chilirouheella. Levitä siemenet leivinpaperin päälle. Paahda 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia.
Pehmitä tuorejuusto vatkaamalla. Pane juusto pursotinpussiin ja pursota muffinien päälle. Ripottele pinnalle kurpitsansiemenet ja pekonimurut.

Resepti
Taina Salovaara
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 12.10.2016
Muokattu: 27.10.2018

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja31 g313 g
Proteiinia20 g199 g
Rasvaa39 g390 g
Kuituja6 g62 g
Energiaa kj2378 23775
Energiaa kcal568 5680

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 2 tl Paprikajauhetta

  • 1 tl Suolaa

  • 1 tl Mustapippuria

  • 3 tl Leivinjauhetta

  • 1 tl Chilirouhetta

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja31 g313 g
Proteiinia20 g199 g
Rasvaa39 g390 g
Kuituja6 g62 g
Energiaa kj2378 23775
Energiaa kcal568 5680

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 2 tl Paprikajauhetta

  • 1 tl Suolaa

  • 1 tl Mustapippuria

  • 3 tl Leivinjauhetta

  • 1 tl Chilirouhetta

Resepti
Taina Salovaara
Kuvat
Laura Riihelä

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.