Hunajainen kurpitsapataleipä | Leivät | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Hunajainen kurpitsapataleipä
Play

Hunajainen kurpitsapataleipä

timer-iconUseita tunteja  (josta noin tunti aktiivista)
Fork and knife
1 Kappaletta
Fork and knife
1 Kappaletta
Kaunis keltainen pataleipä saa makunsa kurpitsasta, kaurasta ja hunajasta. Pitkä kohotusaika lisää leivän herkullisuutta. Kurpitsaleipä paistuu padassa rapeakuoriseksi, mutta jää samalla sisältä meheväksi. Viimeistele patalimppu paahteisilla kurpitsansiemenillä.

Ainekset

4 dl
kaurajauhoja
4 dl
vehnäjauhoja
1 1/2 tl
suolaa
1/4 tl
kuivahiivaa
3 dl
vettä
2 dl
kurpitsasosetta
2 rkl
hunajaa
1/2 dl
kurpitsansiemeniä (soseutettavasta kurpitsasta)

padan voiteluun

1 tl
rypsiöljyä

kurpitsasose

1 kpl
(n. 2 kg) kurpitsa
2 dl
vettä

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Tee ensin kurpitsasose. Huuhtele ja halkaise kurpitsa. Kaavi siemenet lusikalla ja huuhtele siivilässä. Ota noin ½ desilitraa siemeniä talteen ja säilytä jääkaapissa. Kuori ja paloittele kurpitsa. Keitä paloja vedessä noin 20 minuuttia tai kunnes ne ovat pehmeitä. Soseuta keitinvesineen sauvasekoittimella.

2 dl
vettä
1 kpl
(n. 2 kg) kurpitsa
2

Yhdistä kuivat aineet taikinakulhossa. Yhdistä toisessa kulhossa hieman kädenlämpöä lämpimämpi vesi ja noin 42-asteiseksi jäähtynyt kurpitsasose sekä hunaja. Kaada neste jauhoseoksen joukkoon ja sekoita tasaiseksi, mutta älä vaivaa. Peitä kulho tuorekelmulla ja jätä taikina huoneenlämpöön kohoamaan 12–24 tunniksi. Mitä pidempi kohotusaika on, sitä enemmän pataleipä saa makua.

2 rkl
hunajaa
2 dl
kurpitsasosetta
3 dl
vettä
1/4 tl
kuivahiivaa
1 1/2 tl
suolaa
4 dl
vehnäjauhoja
4 dl
kaurajauhoja
3

Kaada taikina reilusti jauhotetulle alustalle. Kääntele kevyesti palloksi, mutta älä vaivaa. Ripottele jauhoja pinnalle, peitä liinalla ja kohota 30 minuuttia.

4

Pane sillä aikaa kannellinen valurautapata tai muu uuninkestävä kannellinen astia uuniin ja uuni kuumenemaan 225 asteeseen.

5

Ota kuuma pata uunista ja sivele se kevyesti öljyllä. Kumoa taikina pataan jauhotettu pinta alaspäin tarvittaessa lastan avulla. Ripottele siemenet pinnalle ja pane kansi päälle. Paista 35 minuuttia, poista kansi ja paista vielä 15 minuuttia.

1 tl
rypsiöljyä
1/2 dl
kurpitsansiemeniä (soseutettavasta kurpitsasta)
6

Kumoa leipä padasta ja anna jäähtyä ennen tarjoamista.

Vinkki: Valmista kurpitsasosetta kerralla paljon ja pakasta osa.

Resepti:
Hanne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 22.8.2020
Muokattu: 7.9.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.