Halkaise kurpitsa. Kaavi siemenet pois. Laita kurpitsa kuorineen pellille leikkauspinta alaspäin. Pistele haarukalla ja pirskottele oliiviöljyä päälle. Paahda uunissa 200 asteessa noin 45 minuuttia. Kurpitsa on kypsää kun haarukka menee siitä helposti läpi. Jäähdytä.
Kuori ja hienonna sipulit. Kuori porkkanat ja leikkaa paloiksi. Kuori perunat ja leikkaa neljään osaan. Kuullota kasviksia kattilassa öljyssä pari minuuttia. Lusikoi kurpitsa joukkoon, myös kuoren voi käyttää. Kaada kasvisliemi päälle ja keitä kasvikset kypsiksi.
Soseuta sauvasekoittimella. Lisää kerma ja kuumenna. Mausta suolalla, muskottipähkinällä ja sokerilla.
Tarjoa hienonnettujen yrttien ja kuivalla pannulla paahdettujen kurpitsansiemenien kanssa.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
200
837
16,0 g
5,3 g
10,3 g
3,5 g
2,8 g
2,2 g
2,9 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
0,25 tl Muskottipähkinää,
Basilikaa, persiljaa,
Paahdettuja kurpitsansiemeniä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli