Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Kymmenen minuutin kurpitsapasta

Nopea kurpitsapasta

timer-icon30 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Raasta kurpitsasta lisää makua arkiseen ihanaan jauhelihapastaan. Samalla saat lisää kasviksia ja väriä lautaselle ihan huomaamatta!

Ainekset

200 g
pastaa (esim. farfalle)
8 dl
vettä
1 kpl
liemikuutio
700 g
(1 kpl) hokkaidokurpitsa
1 kpl
sipuli
1
ruukku persiljaa
2 rkl
rypsiöljyä
400 g
(1 pkt) jauhelihaa
1 tl
paprikajauhetta
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
rouhittua mustapippuria
3/4 dl
tomaattisosetta
200 g
(1 ps) pakasteherneitä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Halkaise kurpitsa, poista siemenet ja raasta kurpitsa isolla terällä. Kuori ja hienonna sipuli ja persilja.

700 g
(1 kpl) hokkaidokurpitsa
1 kpl
sipuli
1
ruukku persiljaa
2

Mausta pastan keitinvesi liemikuutiolla ja keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.

8 dl
vettä
1 kpl
liemikuutio
200 g
pastaa (esim. farfalle)
3

Lisää herneet ja kurpitsaraaste keitinveteen noin minuutti ennen pastan kypsymistä. Ota talteen pastan keitinvettä 1/2 dl. Valuta pasta-kurpitsaseos siivilässä ja laita takaisin kattilaan.

200 g
(1 ps) pakasteherneitä
4

Kuumenna öljy pannulla. Ruskista jauheliha ja sipuli. Mausta paprikalla, suolalla ja pippurilla. Lisää tomaattisose ja sekoita hyvin. Lisää ½ dl pastan keitinlientä ja kiehauta. Sekoita lopuksi jauhelihaseos ja persilja pastan joukkoon.

2 rkl
rypsiöljyä
400 g
(1 pkt) jauhelihaa
1 tl
paprikajauhetta
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
rouhittua mustapippuria
3/4 dl
tomaattisosetta

Vinkki: Tee lihaton versio härkäpapuvalmisteesta (Härkis) tai soijarouheesta.

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Anu Brask
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 11.8.2019
|
Muokattu: 9.4.2025

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

544

2277

25,8 g

8,3 g

44,5 g

8,3 g

7,5 g

29,8 g

2,3 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli