Nopea kurpitsapasta | Pasta | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Kymmenen minuutin kurpitsapasta
Play

Nopea kurpitsapasta

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Raasta kurpitsasta lisää makua arkiseen ihanaan makaroni-jauhelihasörsseliin. Samalla kevennät makaroni-jauhelihamössöä ihan huomaamatta.

Ainekset

200 g
makaronia tai muuta pastaa
8 dl
vettä
1 kpl
liemikuutio
700 g
(1 kpl) hokkaidokurpitsa
1 kpl
sipuli
1
ruukku persiljaa
2 rkl
rypsiöljyä
400 g
(1 pkt) jauhelihaa
1 tl
paprikajauhetta
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
rouhittua mustapippuria
5 rkl
tomaattisosetta
200 g
(1 ps) pakasteherneitä

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Mausta pastan keitinvesi liemikuutiolla ja keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.

8 dl
vettä
1 kpl
liemikuutio
200 g
makaronia tai muuta pastaa
2

Halkaise kurpitsa, poista siemenet ja raasta kurpitsa isolla terällä. Hienonna sipuli ja persilja.

700 g
(1 kpl) hokkaidokurpitsa
1 kpl
sipuli
1
ruukku persiljaa
3

Kuumenna öljy pannulla. Ruskista jauheliha ja sipuli. Mausta paprikalla, suolalla ja pippurilla. Lisää tomaattisose ja sekoita hyvin. Lisää ½ dl pastan keitinlientä ja kiehauta.

2 rkl
rypsiöljyä
400 g
(1 pkt) jauhelihaa
1 tl
paprikajauhetta
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
rouhittua mustapippuria
5 rkl
tomaattisosetta
4

Lisää herneet ja kurpitsaraaste keitinveteen noin minuutti ennen pastan kypsymistä. Valuta pasta-kurpitsaseos siivilässä ja laita takaisin kattilaan. Sekoita jauheliha ja persilja joukkoon.

200 g
(1 ps) pakasteherneitä

Vinkki Tee lihaton versio härkäpapuvalmisteesta (Härkis).

Resepti:
Anu Brask
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 11.8.2019
Muokattu: 9.9.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1975

472

17,5 g

4,0 g

43,8 g

7,8 g

7,5 g

30,5 g

1,4 g

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli