Mausta pastan keitinvesi liemikuutiolla ja keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
Halkaise kurpitsa, poista siemenet ja raasta kurpitsa isolla terällä. Hienonna sipuli ja persilja.
Kuumenna öljy pannulla. Ruskista jauheliha ja sipuli. Mausta paprikalla, suolalla ja pippurilla. Lisää tomaattisose ja sekoita hyvin. Lisää ½ dl pastan keitinlientä ja kiehauta.
Lisää herneet ja kurpitsaraaste keitinveteen noin minuutti ennen pastan kypsymistä. Valuta pasta-kurpitsaseos siivilässä ja laita takaisin kattilaan. Sekoita jauheliha ja persilja joukkoon.
Vinkki Tee lihaton versio härkäpapuvalmisteesta (Härkis).
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
1975
472
17,5 g
4,0 g
43,8 g
7,8 g
7,5 g
30,5 g
1,4 g
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli