Nopea kurpitsapasta
30 min

Nappaa talteen!
Raasta kurpitsasta lisää makua arkiseen ihanaan jauhelihapastaan. Samalla saat lisää kasviksia ja väriä lautaselle ihan huomaamatta!
| 200 g | pastaa (esim. farfalle) |
| 8 dl | vettä |
| 1 kpl | liemikuutio |
| 700 g | (1 kpl) hokkaidokurpitsa |
| 1 kpl | sipuli |
| 1 | ruukku persiljaa |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 400 g | (1 pkt) jauhelihaa |
| 1 tl | paprikajauhetta |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | rouhittua mustapippuria |
| 3/4 dl | tomaattisosetta |
| 200 g | (1 ps) pakasteherneitä |
- 1.
Halkaise kurpitsa, poista siemenet ja raasta kurpitsa isolla terällä. Kuori ja hienonna sipuli ja persilja.
- 2.
Mausta pastan keitinvesi liemikuutiolla ja keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
- 3.
Lisää herneet ja kurpitsaraaste keitinveteen noin minuutti ennen pastan kypsymistä. Ota talteen pastan keitinvettä 1/2 dl. Valuta pasta-kurpitsaseos siivilässä ja laita takaisin kattilaan.
- 4.
Kuumenna öljy pannulla. Ruskista jauheliha ja sipuli. Mausta paprikalla, suolalla ja pippurilla. Lisää tomaattisose ja sekoita hyvin. Lisää ½ dl pastan keitinlientä ja kiehauta. Sekoita lopuksi jauhelihaseos ja persilja pastan joukkoon.
Raasta kurpitsasta lisää makua arkiseen ihanaan jauhelihapastaan. Samalla saat lisää kasviksia ja väriä lautaselle ihan huomaamatta!
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 200 g | pastaa (esim. farfalle) |
| 8 dl | vettä |
| 1 kpl | liemikuutio |
| 700 g | (1 kpl) hokkaidokurpitsa |
| 1 kpl | sipuli |
| 1 | ruukku persiljaa |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 400 g | (1 pkt) jauhelihaa |
| 1 tl | paprikajauhetta |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | rouhittua mustapippuria |
| 3/4 dl | tomaattisosetta |
| 200 g | (1 ps) pakasteherneitä |
Valmistus
- 1
Halkaise kurpitsa, poista siemenet ja raasta kurpitsa isolla terällä. Kuori ja hienonna sipuli ja persilja.
Määrä Ainesosa 700 g (1 kpl) hokkaidokurpitsa 1 kpl sipuli 1 ruukku persiljaa - 2
Mausta pastan keitinvesi liemikuutiolla ja keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
Määrä Ainesosa 8 dl vettä 1 kpl liemikuutio 200 g pastaa (esim. farfalle) - 3
Lisää herneet ja kurpitsaraaste keitinveteen noin minuutti ennen pastan kypsymistä. Ota talteen pastan keitinvettä 1/2 dl. Valuta pasta-kurpitsaseos siivilässä ja laita takaisin kattilaan.
Määrä Ainesosa 200 g (1 ps) pakasteherneitä - 4
Kuumenna öljy pannulla. Ruskista jauheliha ja sipuli. Mausta paprikalla, suolalla ja pippurilla. Lisää tomaattisose ja sekoita hyvin. Lisää ½ dl pastan keitinlientä ja kiehauta. Sekoita lopuksi jauhelihaseos ja persilja pastan joukkoon.
Määrä Ainesosa 2 rkl rypsiöljyä 400 g (1 pkt) jauhelihaa 1 tl paprikajauhetta 1/2 tl suolaa 1/4 tl rouhittua mustapippuria 3/4 dl tomaattisosetta
Vinkki: Tee lihaton versio härkäpapuvalmisteesta (Härkis) tai soijarouheesta.
Ravintosisältö
544
Energiaa kcal
2277
Energiaa kj
25,8 g
Rasvaa
8,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
44,5 g
Hiilihydraatteja
8,3 g
Sokereita
7,5 g
Kuituja
29,8 g
Proteiinia
2,3 g
Suolaa
544
Energiaa kcal
2277
Energiaa kj
25,8 g
Rasvaa
8,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
44,5 g
Hiilihydraatteja
8,3 g
Sokereita
7,5 g
Kuituja
29,8 g
Proteiinia
2,3 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























