Kurpitsastroganoff
45 min (josta 45 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Kasvisstroganoffin juju ovat uunissa paahdettu myskikurpitsa ja härkäpapusuikaleet. Kurpitsan ansiosta tämä stroganoff ei kaipaa muuta lisuketta.
| 700 g | myskikurpitsaa |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 1 tl | paprikajauhetta |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 1/4 tl | suolaa |
| 1 kpl | sipuli |
| 1/2 rkl | rypsiöljyä |
| 500 g | (1 tlk) tomaattimurskaa |
| 1/2 rkl | sinappia |
| 200 g | (1 rs) vegaanista maustamatonta levitettä (violife) |
| 250 g | (1 pkt) härkäpapusuikaleita (valkosipuli & yrtit) |
| 1 kpl | pieni suolakurkku |
| Lisäksi | |
|---|---|
| persiljaa hienonnettuna | |
- 1.
Huuhtele kurpitsa, halkaise se ja poista siemenet lusikalla. Kuori ja kuutioi kurpitsa. Levitä kuutiot leivinpaperille pellille. Kääntele öljy ja mausteet joukkoon. Halutessasi huuhtele siemenet ja lisää ne pellille paahtumaan. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia.
- 2.
Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota se öljyssä kasarissa. Lisää tomaattimurska, sinappi ja levite nokareina, sekoita ja kuumenna. Keitä kastiketta miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.
- 3.
Ota pelti pois uunista. Lisää härkäpapu pellille ja paista vielä 10 minuuttia.
- 4.
Kuutioi kurkku. Lusikoi kurpitsat ja härkäpapu kastikkeeseen. Ripottele kurkku pinnalle ja koristele persiljalla.
Kasvisstroganoffin juju ovat uunissa paahdettu myskikurpitsa ja härkäpapusuikaleet. Kurpitsan ansiosta tämä stroganoff ei kaipaa muuta lisuketta.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 700 g | myskikurpitsaa |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 1 tl | paprikajauhetta |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 1/4 tl | suolaa |
| 1 kpl | sipuli |
| 1/2 rkl | rypsiöljyä |
| 500 g | (1 tlk) tomaattimurskaa |
| 1/2 rkl | sinappia |
| 200 g | (1 rs) vegaanista maustamatonta levitettä (violife) |
| 250 g | (1 pkt) härkäpapusuikaleita (valkosipuli & yrtit) |
| 1 kpl | pieni suolakurkku |
Lisäksi | |
| persiljaa hienonnettuna | |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Huuhtele kurpitsa, halkaise se ja poista siemenet lusikalla. Kuori ja kuutioi kurpitsa. Levitä kuutiot leivinpaperille pellille. Kääntele öljy ja mausteet joukkoon. Halutessasi huuhtele siemenet ja lisää ne pellille paahtumaan. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia.
Määrä Ainesosa 700 g myskikurpitsaa 1 rkl rypsiöljyä 1 tl paprikajauhetta 1/4 tl mustapippuria rouhittuna 1/4 tl suolaa - 2
Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota se öljyssä kasarissa. Lisää tomaattimurska, sinappi ja levite nokareina, sekoita ja kuumenna. Keitä kastiketta miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.
Määrä Ainesosa 1 kpl sipuli 1/2 rkl rypsiöljyä 500 g (1 tlk) tomaattimurskaa 1/2 rkl sinappia 200 g (1 rs) vegaanista maustamatonta levitettä (violife) - 3
Ota pelti pois uunista. Lisää härkäpapu pellille ja paista vielä 10 minuuttia.
Määrä Ainesosa 250 g (1 pkt) härkäpapusuikaleita (valkosipuli & yrtit) - 4
Kuutioi kurkku. Lusikoi kurpitsat ja härkäpapu kastikkeeseen. Ripottele kurkku pinnalle ja koristele persiljalla.
Määrä Ainesosa 1 kpl pieni suolakurkku persiljaa hienonnettuna
Ravintosisältö
398
Energiaa kcal
1668
Energiaa kj
24,5 g
Rasvaa
4,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
21,5 g
Hiilihydraatteja
13,5 g
Sokereita
9,0 g
Kuituja
18,5 g
Proteiinia
2,5 g
Suolaa
398
Energiaa kcal
1668
Energiaa kj
24,5 g
Rasvaa
4,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
21,5 g
Hiilihydraatteja
13,5 g
Sokereita
9,0 g
Kuituja
18,5 g
Proteiinia
2,5 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: persiljaa hienonnettuna.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























