Nachopelti
30 min

Nappaa talteen!
Nachopelti eli nachos supreme valmistuu kätevästi uunissa. Tacomaustettu jauheliha, juustokastike ja raikkaat kasvikset ovat täydellisen texmex-herkun salaisuus.
| 400 g | (1 pkt) jauhelihaa |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 3 rkl | vettä |
| 2 rkl | tacomaustetta |
| 1 tl | suolaa |
| 150 g | maissilastuja |
| 300 g | (1 prk) salsakastiketta |
| 300 g | (1 prk) juustokastiketta |
| Lisäksi | |
|---|---|
| 2 kpl | tomaattia |
| 1 kpl | punasipuli |
| 1 kpl | ruukkua korianteria |
| 1 kpl | lime |
| 2 rkl | jalapenoviipaleita |
- 1.
Ruskista jauheliha rypsiöljyssä. Lisää vesi, tacomausteseos ja suola. Sekoita ja kypsennä 5 minuuttia.
- 2.
Lado uuninkestävälle tarjoiluvadille tai leivinpaperoidulle uunipellille kerroksittain maissilastuja, jauhelihaseosta, salsakastiketta ja juustokastiketta. Kuumenna 225-asteisessa uunissa 5-10 minuuttia.
- 3.
Huuhtele ja viipaloi tomaatit. Kuori ja suikaloi punasipuli. Hienonna korianteri. Pese lime ja leikkaa se lohkoiksi. Viimeistele kuuma nachopelti paloitelluilla kasviksilla, yrteillä ja jalapenoviipaleilla. Purista halutessasi limestä mehua päälle. Tarjoa lämpimänä.
Nachopelti eli nachos supreme valmistuu kätevästi uunissa. Tacomaustettu jauheliha, juustokastike ja raikkaat kasvikset ovat täydellisen texmex-herkun salaisuus.
Ainekset (6 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 400 g | (1 pkt) jauhelihaa |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 3 rkl | vettä |
| 2 rkl | tacomaustetta |
| 1 tl | suolaa |
| 150 g | maissilastuja |
| 300 g | (1 prk) salsakastiketta |
| 300 g | (1 prk) juustokastiketta |
Lisäksi | |
| 2 kpl | tomaattia |
| 1 kpl | punasipuli |
| 1 kpl | ruukkua korianteria |
| 1 kpl | lime |
| 2 rkl | jalapenoviipaleita |
Valmistus (Uuni 225°C)
- 1
Ruskista jauheliha rypsiöljyssä. Lisää vesi, tacomausteseos ja suola. Sekoita ja kypsennä 5 minuuttia.
Määrä Ainesosa 400 g (1 pkt) jauhelihaa 1 rkl rypsiöljyä 3 rkl vettä 2 rkl tacomaustetta 1 tl suolaa - 2
Lado uuninkestävälle tarjoiluvadille tai leivinpaperoidulle uunipellille kerroksittain maissilastuja, jauhelihaseosta, salsakastiketta ja juustokastiketta. Kuumenna 225-asteisessa uunissa 5-10 minuuttia.
Määrä Ainesosa 150 g maissilastuja 300 g (1 prk) salsakastiketta 300 g (1 prk) juustokastiketta - 3
Huuhtele ja viipaloi tomaatit. Kuori ja suikaloi punasipuli. Hienonna korianteri. Pese lime ja leikkaa se lohkoiksi. Viimeistele kuuma nachopelti paloitelluilla kasviksilla, yrteillä ja jalapenoviipaleilla. Purista halutessasi limestä mehua päälle. Tarjoa lämpimänä.
Määrä Ainesosa 2 kpl tomaattia 1 kpl punasipuli 1 kpl ruukkua korianteria 1 kpl lime 2 rkl jalapenoviipaleita
Halutessasi lisää kuuman nachopellin päälle kuutioitu avokado ja tarjoa ruoka ranskankerman kanssa.
Ravintosisältö
505
Energiaa kcal
2113
Energiaa kj
33,3 g
Rasvaa
13,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
19,5 g
Hiilihydraatteja
4,3 g
Sokereita
2,3 g
Kuituja
29,5 g
Proteiinia
3,2 g
Suolaa
505
Energiaa kcal
2113
Energiaa kj
33,3 g
Rasvaa
13,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
19,5 g
Hiilihydraatteja
4,3 g
Sokereita
2,3 g
Kuituja
29,5 g
Proteiinia
3,2 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 rkl tacomaustetta, 2 rkl jalapenoviipaleita.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























