Huuhtele kurpitsa ja halkaise pitkittäin. Kaavi siemenet pois lusikalla. Pane kurpitsan puolikkaat leikkuupinta ylöspäin uunivuokaan tai leivinpaperille pellille. Sivele leikkuupinta öljyllä. Ripottele suola ja pippuri pinnalle. Kypsennä 225-asteisessa uunissa 30−40 minuuttia, kunnes sisus on pehmeää.
Kuori ja hienonna sipuli. Ruskista jauheliha ja sipuli pannulla. Lisää pastakastike ja hauduta muutama minuutti.
Kaavi kurpitsan sisus haarukan ja lusikan avulla siivilään, säästä kuoret. Valuta kurpitsasäikeitä siivilässä hetki ja lisää sitten kastikkeeseen. Jaa seos kurpitsankuoriin. Ripottele juustoraaste pinnalle. Paista 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, kunnes juusto on sulanut.
Vinkki: Tarjoa paahdettu spagettikurpitsa jauhelihakastikkeen kanssa pastan tapaan ilman juustokuorrutusta.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
517
2164
38,5 g
15,8 g
9,5 g
8,5 g
5,5 g
31,8 g
1,9 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli