Uunikurpitsat bolognesekastikkeella
60 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Spagettikurpitsan sisus on kypsennettynä kuin nauhamaista spagettia. Herkulliset uunikurpitsat saavat täytteekseen bolognesekastikkeen. Uunissa meheväksi paahdetun kurpitsan sisus koverretaan jauhelijakastikkeen joukkoon ja kuorrutetaan juustolla kurpitsan kuoressa.
| 1 kpl | (n. 1,2 kg) spagettikurpitsa |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 1 kpl | sipuli |
| 400 g | (1 pkt) jauhelihaa |
| 420 g | (1 prk) pastakastiketta (valkosipuli-basilika) |
| 150 g | (1 ps) voimakasta juustoraastetta |
- 1.
Huuhtele kurpitsa ja halkaise pitkittäin. Kaavi siemenet pois lusikalla. Pane kurpitsan puolikkaat leikkuupinta ylöspäin uunivuokaan tai leivinpaperille pellille. Sivele leikkuupinta öljyllä. Ripottele suola ja pippuri pinnalle. Kypsennä 225-asteisessa uunissa 30−40 minuuttia, kunnes sisus on pehmeää.
- 2.
Kuori ja hienonna sipuli. Ruskista jauheliha ja sipuli pannulla. Lisää pastakastike ja hauduta muutama minuutti.
- 3.
Kaavi kurpitsan sisus haarukan ja lusikan avulla siivilään, säästä kuoret. Valuta kurpitsasäikeitä siivilässä hetki ja lisää sitten kastikkeeseen. Jaa seos kurpitsankuoriin. Ripottele juustoraaste pinnalle. Paista 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, kunnes juusto on sulanut.
Uunikurpitsat bolognesekastikkeella
arvosana4/5
60 min (josta 30 min aktiivista)
Spagettikurpitsan sisus on kypsennettynä kuin nauhamaista spagettia. Herkulliset uunikurpitsat saavat täytteekseen bolognesekastikkeen. Uunissa meheväksi paahdetun kurpitsan sisus koverretaan jauhelijakastikkeen joukkoon ja kuorrutetaan juustolla kurpitsan kuoressa.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kpl | (n. 1,2 kg) spagettikurpitsa |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 1 kpl | sipuli |
| 400 g | (1 pkt) jauhelihaa |
| 420 g | (1 prk) pastakastiketta (valkosipuli-basilika) |
| 150 g | (1 ps) voimakasta juustoraastetta |
Valmistus (Uuni 225°C)
- 1
Huuhtele kurpitsa ja halkaise pitkittäin. Kaavi siemenet pois lusikalla. Pane kurpitsan puolikkaat leikkuupinta ylöspäin uunivuokaan tai leivinpaperille pellille. Sivele leikkuupinta öljyllä. Ripottele suola ja pippuri pinnalle. Kypsennä 225-asteisessa uunissa 30−40 minuuttia, kunnes sisus on pehmeää.
Määrä Ainesosa 1 kpl (n. 1,2 kg) spagettikurpitsa 1 rkl rypsiöljyä 1/2 tl suolaa 1/2 tl mustapippuria rouhittuna - 2
Kuori ja hienonna sipuli. Ruskista jauheliha ja sipuli pannulla. Lisää pastakastike ja hauduta muutama minuutti.
Määrä Ainesosa 1 kpl sipuli 400 g (1 pkt) jauhelihaa 420 g (1 prk) pastakastiketta (valkosipuli-basilika) - 3
Kaavi kurpitsan sisus haarukan ja lusikan avulla siivilään, säästä kuoret. Valuta kurpitsasäikeitä siivilässä hetki ja lisää sitten kastikkeeseen. Jaa seos kurpitsankuoriin. Ripottele juustoraaste pinnalle. Paista 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, kunnes juusto on sulanut.
Määrä Ainesosa 150 g (1 ps) voimakasta juustoraastetta
Vinkki: Tarjoa paahdettu spagettikurpitsa jauhelihakastikkeen kanssa ilman juustokuorrutusta.
Ravintosisältö
520
Energiaa kcal
2176
Energiaa kj
38,5 g
Rasvaa
15,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
10,0 g
Hiilihydraatteja
8,8 g
Sokereita
5,5 g
Kuituja
32,0 g
Proteiinia
1,9 g
Suolaa
520
Energiaa kcal
2176
Energiaa kj
38,5 g
Rasvaa
15,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
10,0 g
Hiilihydraatteja
8,8 g
Sokereita
5,5 g
Kuituja
32,0 g
Proteiinia
1,9 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























