Uunikurpitsat bolognesekastikkeella | Uuniruoat | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Uunikurpitsat bolognesekastikkeella
Play

Uunikurpitsat bolognesekastikkeella

timer-iconNoin tunti  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Spagettikurpitsan sisus on kypsennettynä kuin nauhamaista spagettia. Herkulliset uunikurpitsat saavat täytteekseen bolognesekastikkeen. Uunissa meheväksi paahdetun kurpitsan sisus koverretaan jauhelijakastikkeen joukkoon ja kuorrutetaan juustolla kurpitsan kuoressa.

Ruokavaliot

Ainekset

1 kpl
(n. 1,2 kg) spagettikurpitsa
1 rkl
rypsiöljyä
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
1 kpl
sipuli
400 g
(1 pkt) jauhelihaa
420 g
(1 prk) pastakastiketta (valkosipuli-basilika)
150 g
(1 ps) voimakasta juustoraastetta

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Huuhtele kurpitsa ja halkaise pitkittäin. Kaavi siemenet pois lusikalla. Pane kurpitsan puolikkaat leikkuupinta ylöspäin uunivuokaan tai leivinpaperille pellille. Sivele leikkuupinta öljyllä. Ripottele suola ja pippuri pinnalle. Kypsennä 225-asteisessa uunissa 30−40 minuuttia, kunnes sisus on pehmeää.

1 kpl
(n. 1,2 kg) spagettikurpitsa
1 rkl
rypsiöljyä
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
2

Kuori ja hienonna sipuli. Ruskista jauheliha ja sipuli pannulla. Lisää pastakastike ja hauduta muutama minuutti.

1 kpl
sipuli
400 g
(1 pkt) jauhelihaa
420 g
(1 prk) pastakastiketta (valkosipuli-basilika)
3

Kaavi kurpitsan sisus haarukan ja lusikan avulla siivilään, säästä kuoret. Valuta kurpitsasäikeitä siivilässä hetki ja lisää sitten kastikkeeseen. Jaa seos kurpitsankuoriin. Ripottele juustoraaste pinnalle. Paista 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, kunnes juusto on sulanut.

150 g
(1 ps) voimakasta juustoraastetta

Vinkki: Tarjoa paahdettu spagettikurpitsa jauhelihakastikkeen kanssa pastan tapaan ilman juustokuorrutusta.

Resepti:
Anne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 22.8.2020
Muokattu: 7.9.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

2164

517

38,5 g

15,8 g

9,5 g

8,5 g

5,5 g

31,8 g

1,9 g

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli