Uunikurpitsat bolognesekastikkeella

arvosana4/5

(3)arviota
4 Annosta

60 min (josta 30 min aktiivista)

Spagettikurpitsan sisus on kypsennettynä kuin nauhamaista spagettia. Herkulliset uunikurpitsat saavat täytteekseen bolognesekastikkeen. Uunissa meheväksi paahdetun kurpitsan sisus koverretaan jauhelijakastikkeen joukkoon ja kuorrutetaan juustolla kurpitsan kuoressa.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 kpl(n. 1,2 kg) spagettikurpitsa
1 rklrypsiöljyä
1/2 tlsuolaa
1/2 tlmustapippuria rouhittuna
1 kplsipuli
400 g(1 pkt) jauhelihaa
420 g(1 prk) pastakastiketta (valkosipuli-basilika)
150 g(1 ps) voimakasta juustoraastetta

Valmistus (Uuni 225°C)

  1. 1

    Huuhtele kurpitsa ja halkaise pitkittäin. Kaavi siemenet pois lusikalla. Pane kurpitsan puolikkaat leikkuupinta ylöspäin uunivuokaan tai leivinpaperille pellille. Sivele leikkuupinta öljyllä. Ripottele suola ja pippuri pinnalle. Kypsennä 225-asteisessa uunissa 30−40 minuuttia, kunnes sisus on pehmeää.

    MääräAinesosa
    1 kpl(n. 1,2 kg) spagettikurpitsa
    1 rklrypsiöljyä
    1/2 tlsuolaa
    1/2 tlmustapippuria rouhittuna
  2. 2

    Kuori ja hienonna sipuli. Ruskista jauheliha ja sipuli pannulla. Lisää pastakastike ja hauduta muutama minuutti.

    MääräAinesosa
    1 kplsipuli
    400 g(1 pkt) jauhelihaa
    420 g(1 prk) pastakastiketta (valkosipuli-basilika)
  3. 3

    Kaavi kurpitsan sisus haarukan ja lusikan avulla siivilään, säästä kuoret. Valuta kurpitsasäikeitä siivilässä hetki ja lisää sitten kastikkeeseen. Jaa seos kurpitsankuoriin. Ripottele juustoraaste pinnalle. Paista 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, kunnes juusto on sulanut.

    MääräAinesosa
    150 g(1 ps) voimakasta juustoraastetta

Vinkki: Tarjoa paahdettu spagettikurpitsa jauhelihakastikkeen kanssa ilman juustokuorrutusta.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Panu Pälviä
22.8.2020
|
Päivitetty: 3.10.2025

Samankaltaisia reseptejä