Kurpitsapesto

arvosana4/5

(1)arvio
3 Desilitraa

30 min (josta 30 min aktiivista)

Valloittavassa kurpitsapestossa on täydellinen kurpitsan, juuston ja valkosipulin tasapaino. Ihanan oranssi pesto tuo syksyn suupieliin ja se on mitä mainioin levite leivälle – kokeile myös pastan ja pizzan maustajana!

Ainekset

MääräAinesosa
600 g(1 kpl) kurpitsaa
1 dlrypsiöljyä
1 kplvalkosipulinkynsi
80 g(2 dl) cheddarjuustoraastetta
2 rklsitruunanmehua
1/4 tlsuolaa
1/4 tlmustapippuria rouhittuna

Valmistus

  1. 1

    Huuhtele ja halkaise kurpitsa. Kaavi siemenet lusikalla talteen. Kuori kurpitsanpuolikkaat ja kuutioi sokeripalan kokoisiksi.

    MääräAinesosa
    600 g(1 kpl) kurpitsaa
  2. 2

    Kuumenna öljy laakealla pannulla. Lisää kurpitsakuutiot ja siemenet. Kypsennä noin 15 minuuttia. Siirrä seos kulhoon ja jäähdytä kylmässä vesihauteessa.

    MääräAinesosa
    1 dlrypsiöljyä
  3. 3

    Kuori valkosipulinkynsi. Soseuta kaikki peston ainekset sauvasekoittimella.

    MääräAinesosa
    1 kplvalkosipulinkynsi
    80 g(2 dl) cheddarjuustoraastetta
    2 rklsitruunanmehua
    1/4 tlsuolaa
    1/4 tlmustapippuria rouhittuna

Vinkki: Voit tarjota peston myös uuniahventen kanssa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Elisa, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Ninna Lindström
22.8.2020
|
Päivitetty: 1.10.2025

Samankaltaisia reseptejä