Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Kurpitsapesto

Kurpitsapesto

timer-icon30 min  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
3 Desilitraa
Fork and knife
3 Desilitraa
Valloittavassa kurpitsapestossa on täydellinen kurpitsan, juuston ja valkosipulin tasapaino. Ihanan oranssi pesto tuo syksyn suupieliin ja se on mitä mainioin levite leivälle – kokeile myös pastan ja pizzan maustajana!

Ainekset

600 g
(1 kpl) kurpitsaa
1 dl
rypsiöljyä
1 kpl
valkosipulinkynsi
80 g
(2 dl) cheddarjuustoraastetta
2 rkl
sitruunanmehua
1/4 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Huuhtele ja halkaise kurpitsa. Kaavi siemenet lusikalla talteen. Kuori kurpitsanpuolikkaat ja kuutioi sokeripalan kokoisiksi.

600 g
(1 kpl) kurpitsaa
2

Kuumenna öljy laakealla pannulla. Lisää kurpitsakuutiot ja siemenet. Kypsennä noin 15 minuuttia. Siirrä seos kulhoon ja jäähdytä kylmässä vesihauteessa.

1 dl
rypsiöljyä
3

Kuori valkosipulinkynsi. Soseuta kaikki peston ainekset sauvasekoittimella.

1 kpl
valkosipulinkynsi
80 g
(2 dl) cheddarjuustoraastetta
2 rkl
sitruunanmehua
1/4 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna

Vinkki: Voit tarjota peston myös uuniahventen kanssa.

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Elisa, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 22.8.2020
|
Muokattu: 31.3.2025

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

411

1722

39,7 g

7,0 g

4,3 g

3,3 g

4,0 g

8,7 g

0,8 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli