Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Kurpitsapesto

Kurpitsapesto

timer-icon30 min  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
3 Desilitraa
Fork and knife
3 Desilitraa
Valloittavassa kurpitsapestossa on täydellinen kurpitsan, juuston ja valkosipulin täyteläinen tasapaino. Ihanan oranssi pesto tuo syksyn suupieliin ja se on mitä mainioin levite leivälle, cocktailpalojen täyte tai esimerkiksi pastan ja pizzan maustaja.

Ainekset

600 g
(1 kpl) kurpitsaa
1 dl
rypsiöljyä
1 kpl
valkosipulinkynsi
80 g
(2 dl) cheddarjuustoraastetta
2 rkl
sitruunanmehua
1/4 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Huuhtele ja halkaise kurpitsa. Kaavi siemenet lusikalla talteen. Kuori kurpitsanpuolikkaat ja kuutioi sokeripalan kokoisiksi.

600 g
(1 kpl) kurpitsaa
2

Kuumenna öljy laakealla pannulla. Lisää kurpitsakuutiot ja siemenet. Kypsennä noin 15 minuuttia. Siirrä seos kulhoon ja jäähdytä kylmässä vesihauteessa.

1 dl
rypsiöljyä
3

Kuori valkosipulinkynsi. Soseuta kaikki peston ainekset sauvasekoittimella.

1 kpl
valkosipulinkynsi
80 g
(2 dl) cheddarjuustoraastetta
2 rkl
sitruunanmehua
1/4 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna

Vinkki: Voit tarjota peston myös uuniahventen kanssa.

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Elisa, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 22.8.2020
Muokattu: 5.8.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

411

1722

39,7 g

7,0 g

4,3 g

3,3 g

4,0 g

8,7 g

0,8 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli