Uuniahvenet ja kurpitsapesto

arvosana4/5

(1)arvio
4 Annosta

60 min (josta 45 min aktiivista)

Uunissa valmistuvat ahvenet saavat maukkaan kuorrutteen cheddarjuustoraasteesta. Tämän kalaruoan valmistat helposti ja nopeasti. Ihanan oranssi kurpitsapesto sopii mainiosti ahventen aisapariksi.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
600 gahvenfileitä (nahattomia ja ruodottomia)
1/2 tlsuolaa
1/2 tlmustapippuria rouhittuna
60 g(1.5 dl) cheddarjuustoraastetta

KURPITSAPESTO

600 g(1 kpl) kurpitsaa
1 dlrypsiöljyä
1 kplvalkosipulinkynsi
80 g(2 dl) cheddarjuustoraastetta
2 rklsitruunanmehua
1/4 tlsuolaa
1/4 tlmustapippuria rouhittuna

Valmistus (Uuni 225°C)

  1. 1

    Huuhtele ja halkaise kurpitsa. Kaavi siemenet lusikalla talteen. Kuori kurpitsanpuolikkaat ja kuutioi sokeripalan kokoisiksi. Kuumenna öljy laakealla pannulla. Lisää kurpitsakuutiot ja siemenet. Kypsennä noin 15 minuuttia. Siirrä seos kulhoon ja jäähdytä kylmässä vesihauteessa.

    MääräAinesosa
    600 g(1 kpl) kurpitsaa
    1 dlrypsiöljyä
  2. 2

    Levitä fileet leivinpaperille pellille. Ripottele suola, pippuri ja juustoraaste pinnalle. Kypsennä 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

    MääräAinesosa
    600 gahvenfileitä (nahattomia ja ruodottomia)
    1/2 tlsuolaa
    1/2 tlmustapippuria rouhittuna
    60 g(1.5 dl) cheddarjuustoraastetta
  3. 3

    Kuori valkosipulinkynsi. Soseuta kaikki peston ainekset sauvasekoittimella. Tarjoa uuniahvenet kurpitsapeston kanssa.

    MääräAinesosa
    1 kplvalkosipulinkynsi
    80 g(2 dl) cheddarjuustoraastetta
    2 rklsitruunanmehua
    1/4 tlsuolaa
    1/4 tlmustapippuria rouhittuna
    1 dlrypsiöljyä
    600 g(1 kpl) kurpitsaa

Hyvästi hävikki: Ylimääräinen pesto taipuu levitteeksi tai dipiksi.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Elisa, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Ninna Lindström
22.8.2020
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä