Huuhtele ja halkaise kurpitsa. Kaavi siemenet lusikalla talteen. Kuori kurpitsanpuolikkaat ja kuutioi sokeripalan kokoisiksi. Kuumenna öljy laakealla pannulla. Lisää kurpitsakuutiot ja siemenet. Kypsennä noin 15 minuuttia. Siirrä seos kulhoon ja jäähdytä kylmässä vesihauteessa.
Levitä fileet leivinpaperille pellille. Ripottele suola, pippuri ja juustoraaste pinnalle. Kypsennä 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
Kuori valkosipulinkynsi. Soseuta kaikki peston ainekset sauvasekoittimella. Tarjoa uuniahvenet kurpitsapeston kanssa.
Hyvästi hävikki: Ylimääräinen pesto taipuu levitteeksi tai dipiksi.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
1467
350
23,8 g
1,8 g
3,3 g
2,5 g
3,0 g
29,5 g
1,4 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1,5 dl cheddarjuustoraastetta,
2 dl cheddarjuustoraastetta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli