Uuniahvenet ja kurpitsapesto
60 min (josta 45 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Uunissa valmistuvat ahvenet saavat maukkaan kuorrutteen cheddarjuustoraasteesta. Tämän kalaruoan valmistat helposti ja nopeasti. Ihanan oranssi kurpitsapesto sopii mainiosti ahventen aisapariksi.
| 600 g | ahvenfileitä (nahattomia ja ruodottomia) |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 60 g | (1.5 dl) cheddarjuustoraastetta |
| KURPITSAPESTO | |
|---|---|
| 600 g | (1 kpl) kurpitsaa |
| 1 dl | rypsiöljyä |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 80 g | (2 dl) cheddarjuustoraastetta |
| 2 rkl | sitruunanmehua |
| 1/4 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
- 1.
Huuhtele ja halkaise kurpitsa. Kaavi siemenet lusikalla talteen. Kuori kurpitsanpuolikkaat ja kuutioi sokeripalan kokoisiksi. Kuumenna öljy laakealla pannulla. Lisää kurpitsakuutiot ja siemenet. Kypsennä noin 15 minuuttia. Siirrä seos kulhoon ja jäähdytä kylmässä vesihauteessa.
- 2.
Levitä fileet leivinpaperille pellille. Ripottele suola, pippuri ja juustoraaste pinnalle. Kypsennä 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
- 3.
Kuori valkosipulinkynsi. Soseuta kaikki peston ainekset sauvasekoittimella. Tarjoa uuniahvenet kurpitsapeston kanssa.
Uunissa valmistuvat ahvenet saavat maukkaan kuorrutteen cheddarjuustoraasteesta. Tämän kalaruoan valmistat helposti ja nopeasti. Ihanan oranssi kurpitsapesto sopii mainiosti ahventen aisapariksi.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 600 g | ahvenfileitä (nahattomia ja ruodottomia) |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 60 g | (1.5 dl) cheddarjuustoraastetta |
KURPITSAPESTO | |
| 600 g | (1 kpl) kurpitsaa |
| 1 dl | rypsiöljyä |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 80 g | (2 dl) cheddarjuustoraastetta |
| 2 rkl | sitruunanmehua |
| 1/4 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
Valmistus (Uuni 225°C)
- 1
Huuhtele ja halkaise kurpitsa. Kaavi siemenet lusikalla talteen. Kuori kurpitsanpuolikkaat ja kuutioi sokeripalan kokoisiksi. Kuumenna öljy laakealla pannulla. Lisää kurpitsakuutiot ja siemenet. Kypsennä noin 15 minuuttia. Siirrä seos kulhoon ja jäähdytä kylmässä vesihauteessa.
Määrä Ainesosa 600 g (1 kpl) kurpitsaa 1 dl rypsiöljyä - 2
Levitä fileet leivinpaperille pellille. Ripottele suola, pippuri ja juustoraaste pinnalle. Kypsennä 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
Määrä Ainesosa 600 g ahvenfileitä (nahattomia ja ruodottomia) 1/2 tl suolaa 1/2 tl mustapippuria rouhittuna 60 g (1.5 dl) cheddarjuustoraastetta - 3
Kuori valkosipulinkynsi. Soseuta kaikki peston ainekset sauvasekoittimella. Tarjoa uuniahvenet kurpitsapeston kanssa.
Määrä Ainesosa 1 kpl valkosipulinkynsi 80 g (2 dl) cheddarjuustoraastetta 2 rkl sitruunanmehua 1/4 tl suolaa 1/4 tl mustapippuria rouhittuna 1 dl rypsiöljyä 600 g (1 kpl) kurpitsaa
Hyvästi hävikki: Ylimääräinen pesto taipuu levitteeksi tai dipiksi.
Ravintosisältö
495
Energiaa kcal
2072
Energiaa kj
36,0 g
Rasvaa
8,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
3,3 g
Hiilihydraatteja
2,5 g
Sokereita
3,0 g
Kuituja
38,5 g
Proteiinia
1,8 g
Suolaa
495
Energiaa kcal
2072
Energiaa kj
36,0 g
Rasvaa
8,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
3,3 g
Hiilihydraatteja
2,5 g
Sokereita
3,0 g
Kuituja
38,5 g
Proteiinia
1,8 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























