Huuhtele ja halkaise kurpitsa. Kaavi siemenet lusikalla talteen. Kuori kurpitsanpuolikkaat ja kuutioi sokeripalan kokoisiksi. Kuumenna öljy laakealla pannulla. Lisää kurpitsakuutiot ja siemenet. Kypsennä noin 15 minuuttia. Siirrä seos kulhoon ja jäähdytä kylmässä vesihauteessa.
Levitä fileet leivinpaperille pellille. Ripottele suola, pippuri ja juustoraaste pinnalle. Kypsennä 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
Kuori valkosipulinkynsi. Soseuta kaikki peston ainekset sauvasekoittimella. Tarjoa uuniahvenet kurpitsapeston kanssa.
Hyvästi hävikki: Ylimääräinen pesto taipuu levitteeksi tai dipiksi.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
495
2072
36,0 g
8,8 g
3,3 g
2,5 g
3,0 g
38,5 g
1,8 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli