Kurpitsalasagne - Yhteishyvä

Kurpitsalasagne

Kurpitsalasagne
Annokset
8
Tee lasagne hieman toisin: keitä tomaattikastike aurinkokuivatuista tomaateista ja pyöräytä toiseksi kastikkeeksi maitorahkalla mehevöitetty kurpitsasose.
Jaa Somessa

Ainekset

KURPITSAKASTIKE

1 kg
Hokkaidokurpitsaa
1 l
Vettä
1 kpl
(250 g) maitorahkaa
1 kpl
(175 g) juustoraastetta
2 tl
Oreganoa
1 tl
Suolaa
1/4 kpl
(¼ tl) rouhittua mustapippuria

NOPEA TOMAATTIKASTIKE

1 kpl
(400 g) jauhelihaa tai 1 pkt (250 g) härkistä
4 kpl
Kevätsipulinvartta
1 rkl
Rypsiöljyä
1 kpl
(285/145 g) aurinkokuivattuja tomaatteja
3 dl
Vettä
1 kpl
Ruukku basilikaa
1 tl
Suolaa

LISÄKSI

1 rkl
Rypsiöljyä
16 kpl
Täysjyvälasagnelevyä

Vinkki: Kasaa lasagne valmiiksi vuokaan, säilytä jääkaapissa ja kypsennä seuraavana päivänä.

Näin teet

1
  • Halkaise kurpitsa ja poista siemenet. Leikkaa kurpitsasta muutama ohut lohko ja säästä ne koristeeksi lasagnen pinnalle. Kuori ja kuutioi loppu kurpitsa. Keitä kuutioita vedessä 12–15 minuuttia. Valuta ja ota talteen 2–3 dl keitinvettä. Soseuta kurpitsakuutiot. Lisää rahka. Ota juustoraasteesta sivuun kuorrutusta varten noin ½ dl ja lisää loput kurpitsasoseeseen. Soseuta tasaiseksi, lisää tarvittaessa keitinvettä. Mausta oreganolla, suolalla ja pippurilla.
1 kg
Hokkaidokurpitsaa
1 kpl
(250 g) maitorahkaa
1 kpl
(175 g) juustoraastetta
2 tl
Oreganoa
1 tl
Suolaa
1/4 kpl
(¼ tl) rouhittua mustapippuria
1 l
Vettä
2
  • Tee tomaattikastike. Ruskista jauheliha tai Härkis öljyssä pannussa. Hienonna sipulinvarret ja lisää ne pannulle paistamisen loppuvaiheessa. Soseuta tomaatit öljyineen. Lisää sose ja vesi pannulle ja keitä kastiketta 5–8 minuuttia. Hienonna basilika. Lisää se ja suola kastikkeeseen.
1 kpl
(285/145 g) aurinkokuivattuja tomaatteja
1 kpl
(400 g) jauhelihaa tai 1 pkt (250 g) härkistä
4 kpl
Kevätsipulinvartta
1 tl
Suolaa
3 dl
Vettä
1 kpl
Ruukku basilikaa
1 rkl
Rypsiöljyä
3
  • Voitele korkeareunainen, noin 20 x 30 cm:n uunivuoka öljyllä. Levitä ohut kerros tomaattikastiketta pohjalle. Laita 4 lasagnelevyä päälle. Kokoa kerrokset lisäämällä väleihin vuorotellen kurpitsakastiketta ja tomaattikastiketta. Levitä päällimmäiseksi kerros kurpitsakastiketta, kurpitsalohkot ja juustoraastetta.
  • Kypsennä lasagnea 200-asteisen uunin alatasolla 30–40 minuuttia. Anna vetäytyä peitettynä noin 10 minuuttia ennen tarjoilua.
16 kpl
Täysjyvälasagnelevyä
1 rkl
Rypsiöljyä
Resepti
Anu Brask
Kuvat
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 9.8.2018
Muokattu: 16.8.2018
Jaa Somessa

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja77 g612 g
Proteiinia17 g133 g
Rasvaa7 g59 g
Kuituja6 g50 g
Energiaa kj1900 15199
Energiaa kcal454 3630

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 l Vettä

  • 1 pussi (175 g) juustoraastetta

  • 2 tl Oreganoa

  • 1 tl Suolaa

  • (¼ tl) rouhittua mustapippuria

  • 3 dl Vettä

  • 1 tl Suolaa

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja77 g612 g
Proteiinia17 g133 g
Rasvaa7 g59 g
Kuituja6 g50 g
Energiaa kj1900 15199
Energiaa kcal454 3630

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 l Vettä

  • 1 pussi (175 g) juustoraastetta

  • 2 tl Oreganoa

  • 1 tl Suolaa

  • (¼ tl) rouhittua mustapippuria

  • 3 dl Vettä

  • 1 tl Suolaa

Resepti
Anu Brask

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.