Kurpitsalasagne
Useita tunteja

Nappaa talteen!
Tee lasagne hieman toisin: keitä tomaattikastike aurinkokuivatuista tomaateista ja pyöräytä toiseksi kastikkeeksi maitorahkalla mehevöitetty kurpitsasose.
| Kurpitsakastike | |
|---|---|
| 1 kg | hokkaidokurpitsaa |
| 1 l | vettä |
| 1 kpl | (250 g) maitorahkaa |
| 175 g | juustoraastetta |
| 2 tl | oreganoa |
| 1 tl | suolaa |
| 1/4 kpl | rouhittua mustapippuria |
| Nopea tomaattikastike | |
| 400 g | jauhelihaa tai 1 pkt (250 g) härkistä |
| 4 kpl | kevätsipulinvartta |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 1 kpl | (285/145 g) aurinkokuivattuja tomaatteja |
| 3 dl | vettä |
| 1 kpl | ruukku basilikaa |
| 1 tl | suolaa |
| Lisäksi | |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 16 kpl | täysjyvälasagnelevyä |
- 1.
Halkaise kurpitsa ja poista siemenet. Leikkaa kurpitsasta muutama ohut lohko ja säästä ne koristeeksi lasagnen pinnalle. Kuori ja kuutioi loppu kurpitsa. Keitä kuutioita vedessä 12–15 minuuttia. Valuta ja ota talteen 2–3 dl keitinvettä. Soseuta kurpitsakuutiot. Lisää rahka. Ota juustoraasteesta sivuun kuorrutusta varten noin ½ dl ja lisää loput kurpitsasoseeseen. Soseuta tasaiseksi, lisää tarvittaessa keitinvettä. Mausta oreganolla, suolalla ja pippurilla.
- 2.
Tee tomaattikastike. Ruskista jauheliha tai Härkis öljyssä pannussa. Hienonna sipulinvarret ja lisää ne pannulle paistamisen loppuvaiheessa. Soseuta tomaatit öljyineen. Lisää sose ja vesi pannulle ja keitä kastiketta 5–8 minuuttia. Hienonna basilika. Lisää se ja suola kastikkeeseen.
- 3.
Voitele korkeareunainen, noin 20 x 30 cm:n uunivuoka öljyllä. Levitä ohut kerros tomaattikastiketta pohjalle. Laita 4 lasagnelevyä päälle. Kokoa kerrokset lisäämällä väleihin vuorotellen kurpitsakastiketta ja tomaattikastiketta. Levitä päällimmäiseksi kerros kurpitsakastiketta, kurpitsalohkot ja juustoraastetta. Kypsennä lasagnea 200-asteisen uunin alatasolla 30–40 minuuttia. Anna vetäytyä peitettynä noin 10 minuuttia ennen tarjoilua.
Kurpitsalasagne
Tee lasagne hieman toisin: keitä tomaattikastike aurinkokuivatuista tomaateista ja pyöräytä toiseksi kastikkeeksi maitorahkalla mehevöitetty kurpitsasose.
Ainekset (8 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Kurpitsakastike | |
| 1 kg | hokkaidokurpitsaa |
| 1 l | vettä |
| 1 kpl | (250 g) maitorahkaa |
| 175 g | juustoraastetta |
| 2 tl | oreganoa |
| 1 tl | suolaa |
| 1/4 kpl | rouhittua mustapippuria |
Nopea tomaattikastike | |
| 400 g | jauhelihaa tai 1 pkt (250 g) härkistä |
| 4 kpl | kevätsipulinvartta |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 1 kpl | (285/145 g) aurinkokuivattuja tomaatteja |
| 3 dl | vettä |
| 1 kpl | ruukku basilikaa |
| 1 tl | suolaa |
Lisäksi | |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 16 kpl | täysjyvälasagnelevyä |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Halkaise kurpitsa ja poista siemenet. Leikkaa kurpitsasta muutama ohut lohko ja säästä ne koristeeksi lasagnen pinnalle. Kuori ja kuutioi loppu kurpitsa. Keitä kuutioita vedessä 12–15 minuuttia. Valuta ja ota talteen 2–3 dl keitinvettä. Soseuta kurpitsakuutiot. Lisää rahka. Ota juustoraasteesta sivuun kuorrutusta varten noin ½ dl ja lisää loput kurpitsasoseeseen. Soseuta tasaiseksi, lisää tarvittaessa keitinvettä. Mausta oreganolla, suolalla ja pippurilla.
Määrä Ainesosa 1 kg hokkaidokurpitsaa 1 kpl (250 g) maitorahkaa 175 g juustoraastetta 2 tl oreganoa 1 tl suolaa 1/4 kpl rouhittua mustapippuria 1 l vettä - 2
Tee tomaattikastike. Ruskista jauheliha tai Härkis öljyssä pannussa. Hienonna sipulinvarret ja lisää ne pannulle paistamisen loppuvaiheessa. Soseuta tomaatit öljyineen. Lisää sose ja vesi pannulle ja keitä kastiketta 5–8 minuuttia. Hienonna basilika. Lisää se ja suola kastikkeeseen.
Määrä Ainesosa 1 kpl (285/145 g) aurinkokuivattuja tomaatteja 400 g jauhelihaa tai 1 pkt (250 g) härkistä 4 kpl kevätsipulinvartta 1 tl suolaa 3 dl vettä 1 kpl ruukku basilikaa 1 rkl rypsiöljyä - 3
Voitele korkeareunainen, noin 20 x 30 cm:n uunivuoka öljyllä. Levitä ohut kerros tomaattikastiketta pohjalle. Laita 4 lasagnelevyä päälle. Kokoa kerrokset lisäämällä väleihin vuorotellen kurpitsakastiketta ja tomaattikastiketta. Levitä päällimmäiseksi kerros kurpitsakastiketta, kurpitsalohkot ja juustoraastetta. Kypsennä lasagnea 200-asteisen uunin alatasolla 30–40 minuuttia. Anna vetäytyä peitettynä noin 10 minuuttia ennen tarjoilua.
Määrä Ainesosa 16 kpl täysjyvälasagnelevyä 1 rkl rypsiöljyä
Vinkki: Kasaa lasagne valmiiksi vuokaan, säilytä jääkaapissa ja kypsennä seuraavana päivänä.
Ravintosisältö
766
Energiaa kcal
3207
Energiaa kj
22,8 g
Rasvaa
8,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
95,9 g
Hiilihydraatteja
4,5 g
Sokereita
9,6 g
Kuituja
38,5 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
766
Energiaa kcal
3207
Energiaa kj
22,8 g
Rasvaa
8,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
95,9 g
Hiilihydraatteja
4,5 g
Sokereita
9,6 g
Kuituja
38,5 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl Suolaa, 0.25 kpl rouhittua mustapippuria, 1 tl Suolaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























