Kurpitsalasagne

Arvostele resepti
8 Annosta

Useita tunteja

Tee lasagne hieman toisin: keitä tomaattikastike aurinkokuivatuista tomaateista ja pyöräytä toiseksi kastikkeeksi maitorahkalla mehevöitetty kurpitsasose.

Ainekset (8 annosta)

MääräAinesosa

Kurpitsakastike

1 kghokkaidokurpitsaa
1 lvettä
1 kpl(250 g) maitorahkaa
175 gjuustoraastetta
2 tloreganoa
1 tlsuolaa
1/4 kplrouhittua mustapippuria

Nopea tomaattikastike

400 gjauhelihaa tai 1 pkt (250 g) härkistä
4 kplkevätsipulinvartta
1 rklrypsiöljyä
1 kpl(285/145 g) aurinkokuivattuja tomaatteja
3 dlvettä
1 kplruukku basilikaa
1 tlsuolaa

Lisäksi

1 rklrypsiöljyä
16 kpltäysjyvälasagnelevyä

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Halkaise kurpitsa ja poista siemenet. Leikkaa kurpitsasta muutama ohut lohko ja säästä ne koristeeksi lasagnen pinnalle. Kuori ja kuutioi loppu kurpitsa. Keitä kuutioita vedessä 12–15 minuuttia. Valuta ja ota talteen 2–3 dl keitinvettä. Soseuta kurpitsakuutiot. Lisää rahka. Ota juustoraasteesta sivuun kuorrutusta varten noin ½ dl ja lisää loput kurpitsasoseeseen. Soseuta tasaiseksi, lisää tarvittaessa keitinvettä. Mausta oreganolla, suolalla ja pippurilla.

    MääräAinesosa
    1 kghokkaidokurpitsaa
    1 kpl(250 g) maitorahkaa
    175 gjuustoraastetta
    2 tloreganoa
    1 tlsuolaa
    1/4 kplrouhittua mustapippuria
    1 lvettä
  2. 2

    Tee tomaattikastike. Ruskista jauheliha tai Härkis öljyssä pannussa. Hienonna sipulinvarret ja lisää ne pannulle paistamisen loppuvaiheessa. Soseuta tomaatit öljyineen. Lisää sose ja vesi pannulle ja keitä kastiketta 5–8 minuuttia. Hienonna basilika. Lisää se ja suola kastikkeeseen.

    MääräAinesosa
    1 kpl(285/145 g) aurinkokuivattuja tomaatteja
    400 gjauhelihaa tai 1 pkt (250 g) härkistä
    4 kplkevätsipulinvartta
    1 tlsuolaa
    3 dlvettä
    1 kplruukku basilikaa
    1 rklrypsiöljyä
  3. 3

    Voitele korkeareunainen, noin 20 x 30 cm:n uunivuoka öljyllä. Levitä ohut kerros tomaattikastiketta pohjalle. Laita 4 lasagnelevyä päälle. Kokoa kerrokset lisäämällä väleihin vuorotellen kurpitsakastiketta ja tomaattikastiketta. Levitä päällimmäiseksi kerros kurpitsakastiketta, kurpitsalohkot ja juustoraastetta. Kypsennä lasagnea 200-asteisen uunin alatasolla 30–40 minuuttia. Anna vetäytyä peitettynä noin 10 minuuttia ennen tarjoilua.

    MääräAinesosa
    16 kpltäysjyvälasagnelevyä
    1 rklrypsiöljyä

Vinkki: Kasaa lasagne valmiiksi vuokaan, säilytä jääkaapissa ja kypsennä seuraavana päivänä.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl Suolaa, 0.25 kpl rouhittua mustapippuria, 1 tl Suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
16.8.2018
|
Päivitetty: 28.11.2025

Samankaltaisia reseptejä