Kurpitsalasagne - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kurpitsalasagne

Kurpitsalasagne
Annokset
8
Valmistusaika
Useita tunteja
Uunin lämpötila
200°C
Tee lasagne hieman toisin: keitä tomaattikastike aurinkokuivatuista tomaateista ja pyöräytä toiseksi kastikkeeksi maitorahkalla mehevöitetty kurpitsasose.
Jaa Somessa

Ainekset

KURPITSAKASTIKE

1 kg
Hokkaidokurpitsaa
1 l
Vettä
1 kpl
(250 g) maitorahkaa
175 g
juustoraastetta
2 tl
Oreganoa
1 tl
Suolaa
1/4 kpl
rouhittua mustapippuria

NOPEA TOMAATTIKASTIKE

400 g
jauhelihaa tai 1 pkt (250 g) härkistä
4 kpl
Kevätsipulinvartta
1 rkl
Rypsiöljyä
1 kpl
(285/145 g) aurinkokuivattuja tomaatteja
3 dl
Vettä
1 kpl
Ruukku basilikaa
1 tl
Suolaa

LISÄKSI

1 rkl
Rypsiöljyä
16 kpl
Täysjyvälasagnelevyä

Vinkki: Kasaa lasagne valmiiksi vuokaan, säilytä jääkaapissa ja kypsennä seuraavana päivänä.

Näin teet

1

Halkaise kurpitsa ja poista siemenet. Leikkaa kurpitsasta muutama ohut lohko ja säästä ne koristeeksi lasagnen pinnalle. Kuori ja kuutioi loppu kurpitsa. Keitä kuutioita vedessä 12–15 minuuttia. Valuta ja ota talteen 2–3 dl keitinvettä. Soseuta kurpitsakuutiot. Lisää rahka. Ota juustoraasteesta sivuun kuorrutusta varten noin ½ dl ja lisää loput kurpitsasoseeseen. Soseuta tasaiseksi, lisää tarvittaessa keitinvettä. Mausta oreganolla, suolalla ja pippurilla.

1 kg
Hokkaidokurpitsaa
1 kpl
(250 g) maitorahkaa
175 g
juustoraastetta
2 tl
Oreganoa
1 tl
Suolaa
1/4 kpl
rouhittua mustapippuria
1 l
Vettä
2

Tee tomaattikastike. Ruskista jauheliha tai Härkis öljyssä pannussa. Hienonna sipulinvarret ja lisää ne pannulle paistamisen loppuvaiheessa. Soseuta tomaatit öljyineen. Lisää sose ja vesi pannulle ja keitä kastiketta 5–8 minuuttia. Hienonna basilika. Lisää se ja suola kastikkeeseen.

1 kpl
(285/145 g) aurinkokuivattuja tomaatteja
400 g
jauhelihaa tai 1 pkt (250 g) härkistä
4 kpl
Kevätsipulinvartta
1 tl
Suolaa
3 dl
Vettä
1 kpl
Ruukku basilikaa
1 rkl
Rypsiöljyä
3

Voitele korkeareunainen, noin 20 x 30 cm:n uunivuoka öljyllä. Levitä ohut kerros tomaattikastiketta pohjalle. Laita 4 lasagnelevyä päälle. Kokoa kerrokset lisäämällä väleihin vuorotellen kurpitsakastiketta ja tomaattikastiketta. Levitä päällimmäiseksi kerros kurpitsakastiketta, kurpitsalohkot ja juustoraastetta. Kypsennä lasagnea 200-asteisen uunin alatasolla 30–40 minuuttia. Anna vetäytyä peitettynä noin 10 minuuttia ennen tarjoilua.

16 kpl
Täysjyvälasagnelevyä
1 rkl
Rypsiöljyä
Resepti
Anu Brask
Kuvat
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 9.8.2018
Muokattu: 2.10.2019

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja96 g767 g
Proteiinia39 g308 g
Rasvaa23 g182 g
Kuituja10 g77 g
Energiaa kj3207 25653
Energiaa kcal766 6128

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 tl Suolaa

  • 0.25 kpl rouhittua mustapippuria

  • 1 tl Suolaa

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja96 g767 g
Proteiinia39 g308 g
Rasvaa23 g182 g
Kuituja10 g77 g
Energiaa kj3207 25653
Energiaa kcal766 6128

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 tl Suolaa

  • 0.25 kpl rouhittua mustapippuria

  • 1 tl Suolaa

Resepti
Anu Brask
Kuvat
Tuomas Kolehmainen

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.