Halkaise kurpitsa ja poista siemenet. Leikkaa kurpitsasta muutama ohut lohko ja säästä ne koristeeksi lasagnen pinnalle. Kuori ja kuutioi loppu kurpitsa. Keitä kuutioita vedessä 12–15 minuuttia. Valuta ja ota talteen 2–3 dl keitinvettä. Soseuta kurpitsakuutiot. Lisää rahka. Ota juustoraasteesta sivuun kuorrutusta varten noin ½ dl ja lisää loput kurpitsasoseeseen. Soseuta tasaiseksi, lisää tarvittaessa keitinvettä. Mausta oreganolla, suolalla ja pippurilla.
Tee tomaattikastike. Ruskista jauheliha tai Härkis öljyssä pannussa. Hienonna sipulinvarret ja lisää ne pannulle paistamisen loppuvaiheessa. Soseuta tomaatit öljyineen. Lisää sose ja vesi pannulle ja keitä kastiketta 5–8 minuuttia. Hienonna basilika. Lisää se ja suola kastikkeeseen.
Voitele korkeareunainen, noin 20 x 30 cm:n uunivuoka öljyllä. Levitä ohut kerros tomaattikastiketta pohjalle. Laita 4 lasagnelevyä päälle. Kokoa kerrokset lisäämällä väleihin vuorotellen kurpitsakastiketta ja tomaattikastiketta. Levitä päällimmäiseksi kerros kurpitsakastiketta, kurpitsalohkot ja juustoraastetta. Kypsennä lasagnea 200-asteisen uunin alatasolla 30–40 minuuttia. Anna vetäytyä peitettynä noin 10 minuuttia ennen tarjoilua.
Vinkki: Kasaa lasagne valmiiksi vuokaan, säilytä jääkaapissa ja kypsennä seuraavana päivänä.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
766
3207
22,8 g
8,3 g
95,9 g
4,5 g
9,6 g
38,5 g
0,4 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 tl Suolaa,
0,25 kpl rouhittua mustapippuria,
1 tl Suolaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli