Huuhtele ja kuori kurpitsat. Halkaise ne pitkittäin ja kaavi siemenet pois lusikalla. Huuhtele siemenet siivilässä ja levitä leivinpaperille pellin toiseen reunaan. Nosta kurpitsat leikkuupinta alaspäin siementen viereen. Paahda 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia.
Hienonna valkosipulinkynnet ja sekoita pehmeään voihin. Lisää etikka, suola ja pippuri.
Ota pelti uunista ja anna jäähtyä hetki. Siirrä kurpitsat leikkuulaudalle ja leikkaa niihin veitsellä poikittaisia viiltoja parin millimetrin välein. Voit helpottaa leikkaamista asettamalla esimerkiksi puiset syömäpuikot tai lastat kurpitsan molemmille puolille, jolloin viillot eivät yllä leikkuulautaan saakka ja kurpitsanpuolikkaat pysyvät ehjinä. Nosta kurpitsat takaisin pellille.
Levitä valkosipulivoi kurpitsoille. Ripottele juustoraaste, korppujauhot ja kurpitsansiemenet pinnalle. Kypsennä uunissa noin 20 minuuttia, kunnes kurpitsat ovat pehmeitä. Viimeistele halutessasi tuoreilla yrteillä.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
182
762
11,0 g
6,8 g
9,3 g
5,3 g
6,0 g
8,3 g
1,1 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
yrttejä (esim, meiramia tai timjamia).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli