Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Hasselbackan kurpitsat

timer-icon60 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Paahda hokkaidokurpitsat uunissa hasselbackan perunoiden tapaan. Meheväksi paahtuva kurpitsa saa maukkaan kuorrutuksen valkosipulivoista, juustosta ja korppujauhoista. Hyödynnä kurpitsansiemenet pinnan rapeina koristeina. Tarjoa esimerkiksi grillatun broilerin tai kalan kanssa.

Ainekset

1200 g
(2-4 kpl) hokkaidokurpitsaa (kotimaista)
2 kpl
valkosipulinkynttä
25 g
voita
1 rkl
omenaviinietikkaa
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
75 g
(1/2 ps) juustoraastetta (esim. emmental)
2 rkl
korppujauhoja

LISÄKSI

yrttejä (esim. meiramia tai timjamia)

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Huuhtele ja kuori kurpitsat. Halkaise ne pitkittäin ja kaavi siemenet pois lusikalla. Huuhtele siemenet siivilässä ja levitä leivinpaperille pellin toiseen reunaan. Nosta kurpitsat leikkuupinta alaspäin siementen viereen. Paahda 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia.

1200 g
(2-4 kpl) hokkaidokurpitsaa (kotimaista)
2

Hienonna valkosipulinkynnet ja sekoita pehmeään voihin. Lisää etikka, suola ja pippuri.

2 kpl
valkosipulinkynttä
25 g
voita
1 rkl
omenaviinietikkaa
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
3

Ota pelti uunista ja anna jäähtyä hetki. Siirrä kurpitsat leikkuulaudalle ja leikkaa niihin veitsellä poikittaisia viiltoja parin millimetrin välein. Voit helpottaa leikkaamista asettamalla esimerkiksi puiset syömäpuikot tai lastat kurpitsan molemmille puolille, jolloin viillot eivät yllä leikkuulautaan saakka ja kurpitsanpuolikkaat pysyvät ehjinä. Nosta kurpitsat takaisin pellille.

4

Levitä valkosipulivoi kurpitsoille. Ripottele juustoraaste, korppujauhot ja kurpitsansiemenet pinnalle. Kypsennä uunissa noin 20 minuuttia, kunnes kurpitsat ovat pehmeitä. Viimeistele halutessasi tuoreilla yrteillä.

75 g
(1/2 ps) juustoraastetta (esim. emmental)
2 rkl
korppujauhoja
yrttejä (esim. meiramia tai timjamia)
Miltä maistui?
Resepti:
Henriikka, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 22.8.2020
|
Muokattu: 19.1.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

182

762

11,0 g

6,8 g

9,3 g

5,3 g

6,0 g

8,3 g

1,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

yrttejä (esim, meiramia tai timjamia).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli