Hasselbackan kurpitsat
60 min (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Paahda hokkaidokurpitsat uunissa hasselbackan perunoiden tapaan. Meheväksi paahtuva kurpitsa saa maukkaan kuorrutuksen valkosipulivoista, juustosta ja korppujauhoista. Hyödynnä kurpitsansiemenet pinnan rapeina koristeina. Tarjoa esimerkiksi grillatun broilerin tai kalan kanssa.
| 1200 g | (2-4 kpl) hokkaidokurpitsaa (kotimaista) |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 25 g | voita |
| 1 rkl | omenaviinietikkaa |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 75 g | (1/2 ps) juustoraastetta (esim. emmental) |
| 2 rkl | korppujauhoja |
| LISÄKSI | |
|---|---|
| yrttejä (esim. meiramia tai timjamia) | |
- 1.
Huuhtele ja kuori kurpitsat. Halkaise ne pitkittäin ja kaavi siemenet pois lusikalla. Huuhtele siemenet siivilässä ja levitä leivinpaperille pellin toiseen reunaan. Nosta kurpitsat leikkuupinta alaspäin siementen viereen. Paahda 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia.
- 2.
Hienonna valkosipulinkynnet ja sekoita pehmeään voihin. Lisää etikka, suola ja pippuri.
- 3.
Ota pelti uunista ja anna jäähtyä hetki. Siirrä kurpitsat leikkuulaudalle ja leikkaa niihin veitsellä poikittaisia viiltoja parin millimetrin välein. Voit helpottaa leikkaamista asettamalla esimerkiksi puiset syömäpuikot tai lastat kurpitsan molemmille puolille, jolloin viillot eivät yllä leikkuulautaan saakka ja kurpitsanpuolikkaat pysyvät ehjinä. Nosta kurpitsat takaisin pellille.
- 4.
Levitä valkosipulivoi kurpitsoille. Ripottele juustoraaste, korppujauhot ja kurpitsansiemenet pinnalle. Kypsennä uunissa noin 20 minuuttia, kunnes kurpitsat ovat pehmeitä. Viimeistele halutessasi tuoreilla yrteillä.
Hasselbackan kurpitsat
Paahda hokkaidokurpitsat uunissa hasselbackan perunoiden tapaan. Meheväksi paahtuva kurpitsa saa maukkaan kuorrutuksen valkosipulivoista, juustosta ja korppujauhoista. Hyödynnä kurpitsansiemenet pinnan rapeina koristeina. Tarjoa esimerkiksi grillatun broilerin tai kalan kanssa.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1200 g | (2-4 kpl) hokkaidokurpitsaa (kotimaista) |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 25 g | voita |
| 1 rkl | omenaviinietikkaa |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 75 g | (1/2 ps) juustoraastetta (esim. emmental) |
| 2 rkl | korppujauhoja |
LISÄKSI | |
| yrttejä (esim. meiramia tai timjamia) | |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Huuhtele ja kuori kurpitsat. Halkaise ne pitkittäin ja kaavi siemenet pois lusikalla. Huuhtele siemenet siivilässä ja levitä leivinpaperille pellin toiseen reunaan. Nosta kurpitsat leikkuupinta alaspäin siementen viereen. Paahda 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia.
Määrä Ainesosa 1200 g (2-4 kpl) hokkaidokurpitsaa (kotimaista) - 2
Hienonna valkosipulinkynnet ja sekoita pehmeään voihin. Lisää etikka, suola ja pippuri.
Määrä Ainesosa 2 kpl valkosipulinkynttä 25 g voita 1 rkl omenaviinietikkaa 1/2 tl suolaa 1/4 tl mustapippuria rouhittuna - 3
Ota pelti uunista ja anna jäähtyä hetki. Siirrä kurpitsat leikkuulaudalle ja leikkaa niihin veitsellä poikittaisia viiltoja parin millimetrin välein. Voit helpottaa leikkaamista asettamalla esimerkiksi puiset syömäpuikot tai lastat kurpitsan molemmille puolille, jolloin viillot eivät yllä leikkuulautaan saakka ja kurpitsanpuolikkaat pysyvät ehjinä. Nosta kurpitsat takaisin pellille.
- 4
Levitä valkosipulivoi kurpitsoille. Ripottele juustoraaste, korppujauhot ja kurpitsansiemenet pinnalle. Kypsennä uunissa noin 20 minuuttia, kunnes kurpitsat ovat pehmeitä. Viimeistele halutessasi tuoreilla yrteillä.
Määrä Ainesosa 75 g (1/2 ps) juustoraastetta (esim. emmental) 2 rkl korppujauhoja yrttejä (esim. meiramia tai timjamia)
Ravintosisältö
182
Energiaa kcal
762
Energiaa kj
11,0 g
Rasvaa
6,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
9,3 g
Hiilihydraatteja
5,3 g
Sokereita
6,0 g
Kuituja
8,3 g
Proteiinia
1,1 g
Suolaa
182
Energiaa kcal
762
Energiaa kj
11,0 g
Rasvaa
6,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
9,3 g
Hiilihydraatteja
5,3 g
Sokereita
6,0 g
Kuituja
8,3 g
Proteiinia
1,1 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: yrttejä (esim. meiramia tai timjamia).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























