Hasselbackan kurpitsat | Uuniruoat | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Hasselbackan kurpitsat
Play

Hasselbackan kurpitsat

timer-iconNoin tunti  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Paahda hokkaidokurpitsat uunissa hasselbackan perunoiden tapaan. Meheväksi paahtuva kurpitsa saa maukkaan kuorrutuksen valkosipulivoista, juustosta ja korppujauhoista. Hyödynnä kurpitsansiemenet pinnan rapeina koristeina. Tarjoa esimerkiksi grillatun broilerin tai kalan kanssa.

Ruokavaliot

Ainekset

1200 g
(2-4 kpl) hokkaidokurpitsaa (kotimaista)
2 kpl
valkosipulinkynttä
25 g
voita
1 rkl
omenaviinietikkaa
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
75 g
(1/2 ps) juustoraastetta (esim. emmental)
2 rkl
korppujauhoja

lisäksi

yrttejä (esim. meiramia tai timjamia)

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Huuhtele ja kuori kurpitsat. Halkaise ne pitkittäin ja kaavi siemenet pois lusikalla. Huuhtele siemenet siivilässä ja levitä leivinpaperille pellin toiseen reunaan. Nosta kurpitsat leikkuupinta alaspäin siementen viereen. Paahda 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia.

1200 g
(2-4 kpl) hokkaidokurpitsaa (kotimaista)
2

Hienonna valkosipulinkynnet ja sekoita pehmeään voihin. Lisää etikka, suola ja pippuri.

2 kpl
valkosipulinkynttä
25 g
voita
1 rkl
omenaviinietikkaa
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
3

Ota pelti uunista ja anna jäähtyä hetki. Siirrä kurpitsat leikkuulaudalle ja leikkaa niihin veitsellä poikittaisia viiltoja parin millimetrin välein. Voit helpottaa leikkaamista asettamalla esimerkiksi puiset syömäpuikot tai lastat kurpitsan molemmille puolille, jolloin viillot eivät yllä leikkuulautaan saakka ja kurpitsanpuolikkaat pysyvät ehjinä. Nosta kurpitsat takaisin pellille.

4

Levitä valkosipulivoi kurpitsoille. Ripottele juustoraaste, korppujauhot ja kurpitsansiemenet pinnalle. Kypsennä uunissa noin 20 minuuttia, kunnes kurpitsat ovat pehmeitä. Viimeistele halutessasi tuoreilla yrteillä.

75 g
(1/2 ps) juustoraastetta (esim. emmental)
2 rkl
korppujauhoja
yrttejä (esim. meiramia tai timjamia)
Resepti:
Henriikka, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 22.8.2020
Muokattu: 7.9.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

756

181

11,0 g

6,8 g

9,0 g

5,0 g

6,0 g

8,3 g

1,1 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

yrttejä (esim, meiramia tai timjamia).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli