Spagettikurpitsapasta - Yhteishyvä

Spagettikurpitsapasta

Spagettikurpitsa resepti
Annokset
2
Ruokavalio
Spagettikurpitsan kypsä sisus on rihmamaista. Sitä voi nauttia pastan tavoin esimerkiksi tomaattikastikkeen tai yrttiöljyn ja parmesaanin kanssa. Tämä spagettikurpitsa resepti saa parmesaanijuustosta juustoisen maun.
Jaa Somessa

Ainekset

1 kpl
Spagettikurpitsa (1 kg)
1 rkl
Oliiviöljyä
1/2 tl
Suolaa
1/2 tl
Mustapippuria
2 rkl
Voita
2 kpl
Salottisipulia
1 - 2 kpl
Valkosipulin kynttä
1/2 dl
Basilika-persiljasilppua
3/4 dl
Parmesaanijuustoraastetta

Näin teet

1

Halkaise kurpitsa pitkittäin. Kaavi siemenet pois. Valele kurpitsan sisäpinta öljyllä, mausta suolalla ja pippurilla. Pane kurpitsan puolikkaat uunivuokaan leikkuupinta alaspäin. Paahda 225-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

Silppua sipulit ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipulit voissa paistokasarissa. Lisää yrttisilppu ja parmesaani.

Kaavi kurpitsan kuuma sisus lusikalla tai haarukalla siivilään, valuta hetki ja kääntele kurpitsa yrtti-parmesaaniseokseen. Tarjoa heti.

Resepti
Taina Salovaara
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 24.9.2016
Muokattu: 26.2.2019
Jaa Somessa

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja4 g8 g
Proteiinia1 g2 g
Rasvaa19 g38 g
Kuituja1 g2 g
Energiaa kj793 1586
Energiaa kcal189 378

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 0,5 tl Suolaa

  • 0,5 tl Mustapippuria

  • Valkosipulin kynttä

  • 0,75 dl Parmesaanijuustoraastetta

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja4 g8 g
Proteiinia1 g2 g
Rasvaa19 g38 g
Kuituja1 g2 g
Energiaa kj793 1586
Energiaa kcal189 378

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 0,5 tl Suolaa

  • 0,5 tl Mustapippuria

  • Valkosipulin kynttä

  • 0,75 dl Parmesaanijuustoraastetta

Resepti
Taina Salovaara
Kuvat
Laura Riihelä

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.