Spagettikurpitsapasta | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Spagettikurpitsa resepti

Spagettikurpitsapasta

Fork and knife
2 Annosta
Fork and knife
2 Annosta
Spagettikurpitsan kypsä sisus on rihmamaista. Sitä voi nauttia pastan tavoin esimerkiksi tomaattikastikkeen tai yrttiöljyn ja parmesaanin kanssa. Tämä spagettikurpitsa resepti saa parmesaanijuustosta juustoisen maun.

Ainekset

1 kpl
Spagettikurpitsa (1 kg)
1 rkl
Oliiviöljyä
1/2 tl
Suolaa
1/2 tl
Mustapippuria
2 rkl
Voita
2 kpl
Salottisipulia
1 - 2 kpl
Valkosipulin kynttä
1/2 dl
Basilika-persiljasilppua
3/4 dl
Parmesaanijuustoraastetta

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Halkaise kurpitsa pitkittäin. Kaavi siemenet pois. Valele kurpitsan sisäpinta öljyllä, mausta suolalla ja pippurilla. Pane kurpitsan puolikkaat uunivuokaan leikkuupinta alaspäin. Paahda 225-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

Silppua sipulit ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipulit voissa paistokasarissa. Lisää yrttisilppu ja parmesaani.

Kaavi kurpitsan kuuma sisus lusikalla tai haarukalla siivilään, valuta hetki ja kääntele kurpitsa yrtti-parmesaaniseokseen. Tarjoa heti.

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 24.9.2016
Muokattu: 15.5.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

793

189

19,0 g

8,5 g

4,0 g

4,0 g

1,0 g

1,0 g

0,2 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,5 tl Suolaa,

0,5 tl Mustapippuria,

Valkosipulin kynttä,

0,75 dl Parmesaanijuustoraastetta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli