Spagettikurpitsapasta

arvosana4/5

(3)arviota
2 Annosta

45 min (josta 15 min aktiivista)

Spagettikurpitsan kypsä sisus on rihmamaista, joten sitä voi nauttia pastan tavoin. Yrttiöljyn ja parmesaanin maustama kurpitsa on kasvisruokaa parhaimmillaan!

Ainekset (2 annosta)

MääräAinesosa
1 kgspagettikurpitsaa
1 rkloliiviöljyä
1/2 tlsuolaa
1/2 tlmustapippuria
2 rklvoita
2 kplsalottisipulia
2 kplvalkosipulin kynttä
1/2 kplruukkua basilikaa
1/2 kplruukkua lehtipersiljaa
3/4 dlparmesaanijuustoraastetta

Valmistus

  1. 1

    Halkaise kurpitsa pitkittäin. Kaavi siemenet pois. Valele kurpitsan sisäpinta öljyllä, mausta suolalla ja pippurilla. Pane kurpitsan puolikkaat uunivuokaan leikkuupinta alaspäin. Paahda 225-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

    MääräAinesosa
    1 kgspagettikurpitsaa
    1 rkloliiviöljyä
    1/2 tlsuolaa
    1/2 tlmustapippuria
  2. 2

    Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Hienonna yrtit. Kuullota sipulit voissa paistokasarissa. Lisää yrtit ja parmesaani.

    MääräAinesosa
    2 kplsalottisipulia
    2 kplvalkosipulin kynttä
    1/2 kplruukkua basilikaa
    1/2 kplruukkua lehtipersiljaa
    2 rklvoita
    3/4 dlparmesaanijuustoraastetta
  3. 3

    Kaavi kurpitsan kuuma sisus lusikalla tai haarukalla siivilään, valuta hetki ja kääntele kurpitsa yrtti-parmesaaniseokseen. Tarjoa heti.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0.75 dl Parmesaanijuustoraastetta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä