Spagettikurpitsapasta
45 min (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Spagettikurpitsan kypsä sisus on rihmamaista, joten sitä voi nauttia pastan tavoin. Yrttiöljyn ja parmesaanin maustama kurpitsa on kasvisruokaa parhaimmillaan!
| 1 kg | spagettikurpitsaa |
| 1 rkl | oliiviöljyä |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria |
| 2 rkl | voita |
| 2 kpl | salottisipulia |
| 2 kpl | valkosipulin kynttä |
| 1/2 kpl | ruukkua basilikaa |
| 1/2 kpl | ruukkua lehtipersiljaa |
| 3/4 dl | parmesaanijuustoraastetta |
- 1.
Halkaise kurpitsa pitkittäin. Kaavi siemenet pois. Valele kurpitsan sisäpinta öljyllä, mausta suolalla ja pippurilla. Pane kurpitsan puolikkaat uunivuokaan leikkuupinta alaspäin. Paahda 225-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
- 2.
Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Hienonna yrtit. Kuullota sipulit voissa paistokasarissa. Lisää yrtit ja parmesaani.
- 3.
Kaavi kurpitsan kuuma sisus lusikalla tai haarukalla siivilään, valuta hetki ja kääntele kurpitsa yrtti-parmesaaniseokseen. Tarjoa heti.
Spagettikurpitsan kypsä sisus on rihmamaista, joten sitä voi nauttia pastan tavoin. Yrttiöljyn ja parmesaanin maustama kurpitsa on kasvisruokaa parhaimmillaan!
Ainekset (2 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kg | spagettikurpitsaa |
| 1 rkl | oliiviöljyä |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria |
| 2 rkl | voita |
| 2 kpl | salottisipulia |
| 2 kpl | valkosipulin kynttä |
| 1/2 kpl | ruukkua basilikaa |
| 1/2 kpl | ruukkua lehtipersiljaa |
| 3/4 dl | parmesaanijuustoraastetta |
Valmistus
- 1
Halkaise kurpitsa pitkittäin. Kaavi siemenet pois. Valele kurpitsan sisäpinta öljyllä, mausta suolalla ja pippurilla. Pane kurpitsan puolikkaat uunivuokaan leikkuupinta alaspäin. Paahda 225-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
Määrä Ainesosa 1 kg spagettikurpitsaa 1 rkl oliiviöljyä 1/2 tl suolaa 1/2 tl mustapippuria - 2
Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Hienonna yrtit. Kuullota sipulit voissa paistokasarissa. Lisää yrtit ja parmesaani.
Määrä Ainesosa 2 kpl salottisipulia 2 kpl valkosipulin kynttä 1/2 kpl ruukkua basilikaa 1/2 kpl ruukkua lehtipersiljaa 2 rkl voita 3/4 dl parmesaanijuustoraastetta - 3
Kaavi kurpitsan kuuma sisus lusikalla tai haarukalla siivilään, valuta hetki ja kääntele kurpitsa yrtti-parmesaaniseokseen. Tarjoa heti.
Ravintosisältö
268
Energiaa kcal
1123
Energiaa kj
19,0 g
Rasvaa
8,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
14,5 g
Hiilihydraatteja
10,5 g
Sokereita
11,0 g
Kuituja
5,5 g
Proteiinia
1,8 g
Suolaa
268
Energiaa kcal
1123
Energiaa kj
19,0 g
Rasvaa
8,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
14,5 g
Hiilihydraatteja
10,5 g
Sokereita
11,0 g
Kuituja
5,5 g
Proteiinia
1,8 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0.75 dl Parmesaanijuustoraastetta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























