Halkaise kurpitsa pitkittäin. Kaavi siemenet pois. Valele kurpitsan sisäpinta öljyllä, mausta suolalla ja pippurilla. Pane kurpitsan puolikkaat uunivuokaan leikkuupinta alaspäin. Paahda 225-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
Silppua sipulit ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipulit voissa paistokasarissa. Lisää yrttisilppu ja parmesaani.
Kaavi kurpitsan kuuma sisus lusikalla tai haarukalla siivilään, valuta hetki ja kääntele kurpitsa yrtti-parmesaaniseokseen. Tarjoa heti.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
189
793
19,0 g
8,5 g
4,0 g
4,0 g
1,0 g
1,0 g
0,2 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
0,5 tl Suolaa,
0,5 tl Mustapippuria,
Valkosipulin kynttä,
0,75 dl Parmesaanijuustoraastetta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli