Kurpitsa-uunifetapasta
45 min (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Uunifetapastan syksyinen versio valmistuu myskikurpitsasta, joka paahtuu uunissa pehmeäksi ja hieman makeaksi. Kokeile reseptiin myös muita kurpitsalajikkeita!
| 700 g | (1 kpl) myskikurpitsaa |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1/2 kpl | ruukkua salviaa tai timjamia |
| 1/2 dl | oliiviöljyä |
| 1 rkl | hunajaa |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 200 g | (1 pkt) fetajuustoa |
| Lisäksi | |
|---|---|
| 300 g | pastaa |
| 1/2 dl | pastan keitinvettä |
- 1.
Huuhtele ja halkaise kurpitsa. Poista siemenet lusikalla. Kuori ja kuutioi kurpitsa suupalan kokoisiksi paloiksi. Kuori ja hienonna valkosipuli. Hienonna salvian- tai timjaminlehdet. Nosta kurpitsakuutiot uunivuokaan (noin 20 x 25 cm). Kääntele ¼ dl öljyä, valkosipuli, salvia tai timjami, hunaja, suola ja pippuri kurpitsoihin. Siirrä kurpitsat vuoan reunoille ja aseta keskelle feta. Valuta loppu öljy fetan pinnalle.
- 2.
Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, kunnes kurpitsa on kypsää. Halutessasi paista vielä hetki uunin ylätasolla grillivastuksen alla, kunnes fetan pinta on kullanruskea.
- 3.
Keitä pasta miedosti suolatussa vedessä (½ tl suolaa/2 l vettä) pakkauksen keittoajan mukaan. Valuta pasta ja säästä noin ½ dl keitinvettä.
- 4.
Murskaa puolet kurpitsasta haarukalla. Sekoita kurpitsa sekä feta keskenään ja kääntele pastan joukkoon. Lisää hieman keitinvettä, jotta kurpitsa ja feta sekoittuvat hyvin pastan kanssa.
Kurpitsa-uunifetapasta
arvosana5/5
45 min (josta 15 min aktiivista)
Uunifetapastan syksyinen versio valmistuu myskikurpitsasta, joka paahtuu uunissa pehmeäksi ja hieman makeaksi. Kokeile reseptiin myös muita kurpitsalajikkeita!
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 700 g | (1 kpl) myskikurpitsaa |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1/2 kpl | ruukkua salviaa tai timjamia |
| 1/2 dl | oliiviöljyä |
| 1 rkl | hunajaa |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 200 g | (1 pkt) fetajuustoa |
Lisäksi | |
| 300 g | pastaa |
| 1/2 dl | pastan keitinvettä |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Huuhtele ja halkaise kurpitsa. Poista siemenet lusikalla. Kuori ja kuutioi kurpitsa suupalan kokoisiksi paloiksi. Kuori ja hienonna valkosipuli. Hienonna salvian- tai timjaminlehdet. Nosta kurpitsakuutiot uunivuokaan (noin 20 x 25 cm). Kääntele ¼ dl öljyä, valkosipuli, salvia tai timjami, hunaja, suola ja pippuri kurpitsoihin. Siirrä kurpitsat vuoan reunoille ja aseta keskelle feta. Valuta loppu öljy fetan pinnalle.
Määrä Ainesosa 700 g (1 kpl) myskikurpitsaa 2 kpl valkosipulinkynttä 1/2 kpl ruukkua salviaa tai timjamia 1/2 dl oliiviöljyä 1 rkl hunajaa 1/2 tl suolaa 1/4 tl mustapippuria rouhittuna 200 g (1 pkt) fetajuustoa - 2
Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, kunnes kurpitsa on kypsää. Halutessasi paista vielä hetki uunin ylätasolla grillivastuksen alla, kunnes fetan pinta on kullanruskea.
- 3
Keitä pasta miedosti suolatussa vedessä (½ tl suolaa/2 l vettä) pakkauksen keittoajan mukaan. Valuta pasta ja säästä noin ½ dl keitinvettä.
Määrä Ainesosa 300 g pastaa - 4
Murskaa puolet kurpitsasta haarukalla. Sekoita kurpitsa sekä feta keskenään ja kääntele pastan joukkoon. Lisää hieman keitinvettä, jotta kurpitsa ja feta sekoittuvat hyvin pastan kanssa.
Määrä Ainesosa 1/2 dl pastan keitinvettä
Vinkki: Helpottaaksesi kovan kurpitsan leikkaamista, voit lämmittää sitä mikrossa muutaman minuutin ennen käsittelyä, niin se hieman pehmenee.
Hyvästi hävikki: Halutessasi voit huuhdella kurpitsansiemenet ja lisätä uuniin paahtumaan kurpitsakuutioiden kanssa.
Ravintosisältö
544
Energiaa kcal
2277
Energiaa kj
25,0 g
Rasvaa
9,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
58,3 g
Hiilihydraatteja
8,0 g
Sokereita
6,0 g
Kuituja
18,3 g
Proteiinia
2,6 g
Suolaa
544
Energiaa kcal
2277
Energiaa kj
25,0 g
Rasvaa
9,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
58,3 g
Hiilihydraatteja
8,0 g
Sokereita
6,0 g
Kuituja
18,3 g
Proteiinia
2,6 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























