Halloween-donitsit
45 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Tee halloween-juhliin veikeät uunidonitsit! Kuorruta donitsit oranssilla sokerikuorrutteella, mustalla lakritsikinuskilla tai maitosuklaalla ja koristele hämähäkeillä, tapittavilla silmillä tai valkosuklaaseitillä. Donitsitaikinaa mehevöittää porkkanaraaste.
| 1 kpl | porkkana (n. 1 ½ dl hienoa raastetta) |
| 3 dl | vehnäjauhoja |
| 1 dl | sokeria |
| 1 tl | vaniljasokeria |
| 1 tl | ruokasoodaa |
| 1 1/2 dl | maitoa |
| 1/2 dl | rypsiöljyä |
| 1 kpl | kananmuna |
| Lisäksi | |
|---|---|
| donitsivuoka | |
| rypsiöljyä pellin voiteluun | |
| Oranssi hämähäkkikuorrutus | |
| 3 dl | tomusokeria |
| 1 rkl | vettä |
| 1 rkl | sitruunanmehua |
| 1 tl | oranssia geeliväriä |
| 12 kpl | tummaa täytekeksiä |
| 100 g | maitosuklaata |
| 24 kpl | valkoista pastillia silmiksi (esim. ranskanpastillit) |
| Suklainen hämähäkinseittikuorrutus | |
| 150 g | maitosuklaata |
| 1/2 dl | kuohukermaa |
| 100 g | valkosuklaata |
| Lakritsikinuskikuorrutus | |
| 6 kpl | (à 19 g) lakritsitoffeepatukkaa (kick) |
| 1/2 dl | kuohukermaa |
| 100 g | valkosuklaata |
| 24 kpl | valkoista pastillia silmiksi (esim. ranskanpastillit) |
- 1.
Pese ja kuori porkkana, raasta hienoksi raasteeksi. Yhdistä kuivat aineet kulhossa. Lisää maito, öljy, muna ja raaste. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi ja laita pursotinpussiin.
- 2.
Öljyä donitsipelti. Pursota taikinaa syvennysten puoliväliin saakka. Paista 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Anna donitsien jäähtyä.
- 3.
Oranssi hämähäkkikuorrutus
Sekoita tomusokeri, vesi ja mehu tasaiseksi. Värjää seos geelivärillä. Kasta donitsien pinta kuorrutteeseen. Aseta keksi donitsin päälle.
- 4.
Sulata suklaa varovasti mikrossa ja laita pieneen pussiin. Leikkaa kulmaan pieni aukko ja pursota suklaa hämähäkin jaloiksi. Tee hämähäkille silmät pastilleista ja suklaasta. Anna koristeiden kovettua hetki.
- 5.
Suklainen hämähäkinseittikuorrutus
Paloittele maitosuklaa mikronkestävään kulhoon. Lisää kerma. Kuumenna mikrossa täydellä teholla välillä sekoittaen noin 1 minuutti, kunnes suklaa on sulanut kokonaan ja seos on tasaista. Kasta donitsien pinta suklaassa ja nosta ritilän päälle jähmettymään.
- 6.
Sulata valkosuklaa mikrossa ja laita pieneen pakastuspussiin. Leikkaa kulmaan pieni aukko ja pursota suklaa seitiksi pinnalle.
- 7.
Lakritsikinuskikuorrutus
Paloittele patukat mikronkestävään kulhoon. Lisää kerma. Kuumenna mikrossa täydellä teholla välillä sekoittaen noin 1,5 minuuttia, kunnes toffee on sulanut kokonaan ja seos on tasaista. Kasta donitsien pinta kuorrutteessa ja nosta ritilän päälle jähmettymään.
- 8.
Sulata suklaa mikrossa ja laita pieneen pakastuspussiin. Leikkaa kulmaan pieni aukko ja pursota suklaa seitiksi pinnalle. Kiinnitä pastillit silmiksi. Lusikoi loppu toffeetäyte pieneen muovipussiin, leikkaa kulmaan pieni aukko ja pursota täplät silmiksi.
Halloween-donitsit
arvosana5/5
45 min (josta 30 min aktiivista)
Tee halloween-juhliin veikeät uunidonitsit! Kuorruta donitsit oranssilla sokerikuorrutteella, mustalla lakritsikinuskilla tai maitosuklaalla ja koristele hämähäkeillä, tapittavilla silmillä tai valkosuklaaseitillä. Donitsitaikinaa mehevöittää porkkanaraaste.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kpl | porkkana (n. 1 ½ dl hienoa raastetta) |
| 3 dl | vehnäjauhoja |
| 1 dl | sokeria |
| 1 tl | vaniljasokeria |
| 1 tl | ruokasoodaa |
| 1 1/2 dl | maitoa |
| 1/2 dl | rypsiöljyä |
| 1 kpl | kananmuna |
Lisäksi | |
| donitsivuoka | |
| rypsiöljyä pellin voiteluun | |
Oranssi hämähäkkikuorrutus | |
| 3 dl | tomusokeria |
| 1 rkl | vettä |
| 1 rkl | sitruunanmehua |
| 1 tl | oranssia geeliväriä |
| 12 kpl | tummaa täytekeksiä |
| 100 g | maitosuklaata |
| 24 kpl | valkoista pastillia silmiksi (esim. ranskanpastillit) |
Suklainen hämähäkinseittikuorrutus | |
| 150 g | maitosuklaata |
| 1/2 dl | kuohukermaa |
| 100 g | valkosuklaata |
Lakritsikinuskikuorrutus | |
| 6 kpl | (à 19 g) lakritsitoffeepatukkaa (kick) |
| 1/2 dl | kuohukermaa |
| 100 g | valkosuklaata |
| 24 kpl | valkoista pastillia silmiksi (esim. ranskanpastillit) |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Pese ja kuori porkkana, raasta hienoksi raasteeksi. Yhdistä kuivat aineet kulhossa. Lisää maito, öljy, muna ja raaste. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi ja laita pursotinpussiin.
Määrä Ainesosa 1 kpl porkkana (n. 1 ½ dl hienoa raastetta) 3 dl vehnäjauhoja 1 dl sokeria 1 tl vaniljasokeria 1 tl ruokasoodaa 1 1/2 dl maitoa 1/2 dl rypsiöljyä 1 kpl kananmuna - 2
Öljyä donitsipelti. Pursota taikinaa syvennysten puoliväliin saakka. Paista 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Anna donitsien jäähtyä.
Määrä Ainesosa donitsivuoka rypsiöljyä pellin voiteluun - 3
Oranssi hämähäkkikuorrutus
Sekoita tomusokeri, vesi ja mehu tasaiseksi. Värjää seos geelivärillä. Kasta donitsien pinta kuorrutteeseen. Aseta keksi donitsin päälle.
Määrä Ainesosa 3 dl tomusokeria 1 rkl vettä 1 rkl sitruunanmehua 1 tl oranssia geeliväriä 12 kpl tummaa täytekeksiä - 4
Sulata suklaa varovasti mikrossa ja laita pieneen pussiin. Leikkaa kulmaan pieni aukko ja pursota suklaa hämähäkin jaloiksi. Tee hämähäkille silmät pastilleista ja suklaasta. Anna koristeiden kovettua hetki.
Määrä Ainesosa 100 g maitosuklaata 24 kpl valkoista pastillia silmiksi (esim. ranskanpastillit) - 5
Suklainen hämähäkinseittikuorrutus
Paloittele maitosuklaa mikronkestävään kulhoon. Lisää kerma. Kuumenna mikrossa täydellä teholla välillä sekoittaen noin 1 minuutti, kunnes suklaa on sulanut kokonaan ja seos on tasaista. Kasta donitsien pinta suklaassa ja nosta ritilän päälle jähmettymään.
Määrä Ainesosa 150 g maitosuklaata 1/2 dl kuohukermaa - 6
Sulata valkosuklaa mikrossa ja laita pieneen pakastuspussiin. Leikkaa kulmaan pieni aukko ja pursota suklaa seitiksi pinnalle.
Määrä Ainesosa 100 g valkosuklaata - 7
Lakritsikinuskikuorrutus
Paloittele patukat mikronkestävään kulhoon. Lisää kerma. Kuumenna mikrossa täydellä teholla välillä sekoittaen noin 1,5 minuuttia, kunnes toffee on sulanut kokonaan ja seos on tasaista. Kasta donitsien pinta kuorrutteessa ja nosta ritilän päälle jähmettymään.
Määrä Ainesosa 6 kpl (à 19 g) lakritsitoffeepatukkaa (kick) 1/2 dl kuohukermaa - 8
Sulata suklaa mikrossa ja laita pieneen pakastuspussiin. Leikkaa kulmaan pieni aukko ja pursota suklaa seitiksi pinnalle. Kiinnitä pastillit silmiksi. Lusikoi loppu toffeetäyte pieneen muovipussiin, leikkaa kulmaan pieni aukko ja pursota täplät silmiksi.
Määrä Ainesosa 100 g valkosuklaata 24 kpl valkoista pastillia silmiksi (esim. ranskanpastillit)
Vinkki: Anna kuorrutteen ja koristeiden kovettua hetki ennen tarjoilua.
Huom! Ravintosisältö on laskettu vain donitseille ja oranssille hämähäkkikuorrutukselle.
Ravintosisältö
626
Energiaa kcal
2622
Energiaa kj
21,8 g
Rasvaa
9,9 g
Tyydyttynyttä rasvaa
96,8 g
Hiilihydraatteja
81,5 g
Sokereita
2,0 g
Kuituja
9,2 g
Proteiinia
0,5 g
Suolaa
626
Energiaa kcal
2622
Energiaa kj
21,8 g
Rasvaa
9,9 g
Tyydyttynyttä rasvaa
96,8 g
Hiilihydraatteja
81,5 g
Sokereita
2,0 g
Kuituja
9,2 g
Proteiinia
0,5 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: donitsivuoka, rypsiöljyä pellin voiteluun, 1 tl oranssia geeliväriä, 150 g maitosuklaata, 0.5 dl kuohukermaa, 100 g valkosuklaata, 6 kpl (à 19 g) lakritsitoffeepatukkaa (Kick), 0.5 dl kuohukermaa, 100 g valkosuklaata, 24 kpl valkoista pastillia silmiksi (esim. ranskanpastillit).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























