Halloween-juustokakku
Useita tunteja (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Hyytävän hurja mutta helppo halloweenin juustokakku valmistuu ilman liivatetta.
| Pohja | |
|---|---|
| 200 g | tummia täytekeksejä (esim. domino) |
| 50 g | voita |
| Täyte | |
| 200 g | valkosuklaata |
| 1 kpl | sitruuna (luomu) |
| 2 dl | (1 prk) kuohukermaa |
| 400 g | (2 rs) maustamatonta tuorejuustoa |
| 1/2 dl | sokeria |
| 1 tl | vaniljasokeria |
| Kiille | |
| 1/2 dl | vettä |
| 1 rkl | maissitärkkelystä |
| 1/2 dl | glukoosisiirappia |
| 2 rkl | punaista elintarvikeväriä |
| 1 tl | vaniljasokeria |
- 1.
Pingota irtopohjavuoan (halkaisija 20 cm) pohjalle leivinpaperi. Vuoraa vuoan reunat leivinpaperisuikaleilla.
- 2.
Murskaa keksit muovipussissa kaulimella tai monitoimikoneessa. Sulata rasva ja sekoita keksimurun joukkoon. Painele seos kevyesti irtopohjavuoan pohjalle ja nosta jääkaappiin odottamaan.
- 3.
Sulata valkosuklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa. Anna jäähtyä hetki. Pese sitruuna, raasta kuori ja purista puolikkaan mehu (3 rkl). Vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi ja vatkaa joukkoon tuorejuusto, sokerit, sulatettu suklaa, mehu ja kuoriraaste. Kaada seos vuokaan pohjan päälle ja tasoita pinta.
- 4.
Nosta vuoka peitettynä jääkaappiin ja anna hyytyä vähintään 4 tuntia tai yön yli. Siirrä juustokakku vuoasta tarjoilulautaselle.
- 5.
Valmista kiille. Sekoita kylmä vesi ja maissitärkkelys kattilassa, kiehauta. Lisää loput ainekset ja keitä sekoitellen, kunnes kuorrute on tasaista ja paksuuntunut. Anna jäähtyä.
- 6.
Lisää kiille kakun päälle valuvina raitoina juuri ennen tarjoilua. Asettele veitsi keskelle kakkua.
Hyytävän hurja mutta helppo halloweenin juustokakku valmistuu ilman liivatetta.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Pohja | |
| 200 g | tummia täytekeksejä (esim. domino) |
| 50 g | voita |
Täyte | |
| 200 g | valkosuklaata |
| 1 kpl | sitruuna (luomu) |
| 2 dl | (1 prk) kuohukermaa |
| 400 g | (2 rs) maustamatonta tuorejuustoa |
| 1/2 dl | sokeria |
| 1 tl | vaniljasokeria |
Kiille | |
| 1/2 dl | vettä |
| 1 rkl | maissitärkkelystä |
| 1/2 dl | glukoosisiirappia |
| 2 rkl | punaista elintarvikeväriä |
| 1 tl | vaniljasokeria |
Valmistus
- 1
Pingota irtopohjavuoan (halkaisija 20 cm) pohjalle leivinpaperi. Vuoraa vuoan reunat leivinpaperisuikaleilla.
- 2
Murskaa keksit muovipussissa kaulimella tai monitoimikoneessa. Sulata rasva ja sekoita keksimurun joukkoon. Painele seos kevyesti irtopohjavuoan pohjalle ja nosta jääkaappiin odottamaan.
Määrä Ainesosa 200 g tummia täytekeksejä (esim. domino) 50 g voita - 3
Sulata valkosuklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa. Anna jäähtyä hetki. Pese sitruuna, raasta kuori ja purista puolikkaan mehu (3 rkl). Vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi ja vatkaa joukkoon tuorejuusto, sokerit, sulatettu suklaa, mehu ja kuoriraaste. Kaada seos vuokaan pohjan päälle ja tasoita pinta.
Määrä Ainesosa 200 g valkosuklaata 1 kpl sitruuna (luomu) 2 dl (1 prk) kuohukermaa 400 g (2 rs) maustamatonta tuorejuustoa 1/2 dl sokeria 1 tl vaniljasokeria - 4
Nosta vuoka peitettynä jääkaappiin ja anna hyytyä vähintään 4 tuntia tai yön yli. Siirrä juustokakku vuoasta tarjoilulautaselle.
- 5
Valmista kiille. Sekoita kylmä vesi ja maissitärkkelys kattilassa, kiehauta. Lisää loput ainekset ja keitä sekoitellen, kunnes kuorrute on tasaista ja paksuuntunut. Anna jäähtyä.
Määrä Ainesosa 1/2 dl vettä 1 rkl maissitärkkelystä 1/2 dl glukoosisiirappia 2 rkl punaista elintarvikeväriä 1 tl vaniljasokeria - 6
Lisää kiille kakun päälle valuvina raitoina juuri ennen tarjoilua. Asettele veitsi keskelle kakkua.
Ravintosisältö
460
Energiaa kcal
1928
Energiaa kj
33,1 g
Rasvaa
20,9 g
Tyydyttynyttä rasvaa
35,4 g
Hiilihydraatteja
29,1 g
Sokereita
0,7 g
Kuituja
5,7 g
Proteiinia
0,7 g
Suolaa
460
Energiaa kcal
1928
Energiaa kj
33,1 g
Rasvaa
20,9 g
Tyydyttynyttä rasvaa
35,4 g
Hiilihydraatteja
29,1 g
Sokereita
0,7 g
Kuituja
5,7 g
Proteiinia
0,7 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 rkl punaista elintarvikeväriä .
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























