Halloween-juustokakku

arvosana5/5

(1)arvio
10 Palaa

Useita tunteja (josta 30 min aktiivista)

Hyytävän hurja mutta helppo halloweenin juustokakku valmistuu ilman liivatetta.

Ainekset

MääräAinesosa

Pohja

200 gtummia täytekeksejä (esim. domino)
50 gvoita

Täyte

200 gvalkosuklaata
1 kplsitruuna (luomu)
2 dl(1 prk) kuohukermaa
400 g(2 rs) maustamatonta tuorejuustoa
1/2 dlsokeria
1 tlvaniljasokeria

Kiille

1/2 dlvettä
1 rklmaissitärkkelystä
1/2 dlglukoosisiirappia
2 rklpunaista elintarvikeväriä
1 tlvaniljasokeria

Valmistus

  1. 1

    Pingota irtopohjavuoan (halkaisija 20 cm) pohjalle leivinpaperi. Vuoraa vuoan reunat leivinpaperisuikaleilla.

  2. 2

    Murskaa keksit muovipussissa kaulimella tai monitoimikoneessa. Sulata rasva ja sekoita keksimurun joukkoon. Painele seos kevyesti irtopohjavuoan pohjalle ja nosta jääkaappiin odottamaan.

    MääräAinesosa
    200 gtummia täytekeksejä (esim. domino)
    50 gvoita
  3. 3

    Sulata valkosuklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa. Anna jäähtyä hetki. Pese sitruuna, raasta kuori ja purista puolikkaan mehu (3 rkl). Vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi ja vatkaa joukkoon tuorejuusto, sokerit, sulatettu suklaa, mehu ja kuoriraaste. Kaada seos vuokaan pohjan päälle ja tasoita pinta.

    MääräAinesosa
    200 gvalkosuklaata
    1 kplsitruuna (luomu)
    2 dl(1 prk) kuohukermaa
    400 g(2 rs) maustamatonta tuorejuustoa
    1/2 dlsokeria
    1 tlvaniljasokeria
  4. 4

    Nosta vuoka peitettynä jääkaappiin ja anna hyytyä vähintään 4 tuntia tai yön yli. Siirrä juustokakku vuoasta tarjoilulautaselle.

  5. 5

    Valmista kiille. Sekoita kylmä vesi ja maissitärkkelys kattilassa, kiehauta. Lisää loput ainekset ja keitä sekoitellen, kunnes kuorrute on tasaista ja paksuuntunut. Anna jäähtyä.

    MääräAinesosa
    1/2 dlvettä
    1 rklmaissitärkkelystä
    1/2 dlglukoosisiirappia
    2 rklpunaista elintarvikeväriä
    1 tlvaniljasokeria
  6. 6

    Lisää kiille kakun päälle valuvina raitoina juuri ennen tarjoilua. Asettele veitsi keskelle kakkua.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 rkl punaista elintarvikeväriä .

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
10.9.2024
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä