Halloweenin suklaamousse
30 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Kokoa suklaamoussesta ja keksimuruista halloweenin jälkkäri. Hirvittävän hienot suklaamousset viimeistellään suklaakekseillä ja halloweenmakeisilla.
| 175 g | tummaa suklaata |
| 4 dl | (2 prk) vispikermaa |
| 154 g | (1 pkt) tummia täytekeksejä (esim. oreo) |
| Lisäksi | |
|---|---|
| 25 g | tummaa suklaata |
| 6 kpl | suorakaiteen muotoista suklaakeksejä (esim. rainbow evelina) |
| halloweenmakeisia | |
- 1.
Paloittele suklaa. Mittaa 1 dl kermaa ja suklaa kattilaan. Kuumenna sekoitellen miedolla lämmöllä, kunnes suklaa on sulanut. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi. Vatkaa loput kermat löysäksi vaahdoksi. Sekoita suklaa kermavaahtoon.
- 2.
Murskaa täytekeksit kaulimella vahvassa muovipussissa tai tehosekoittimessa.
- 3.
Kokoa suklaamousse ja keksimurut kerroksittain laseihin. Annostele keksimurua lasin pohjalle ja lusikoi tai pursota moussea murujen päälle. Jätä keksimurua päällimmäiseksi ”multakerrokseksi”.
- 4.
Sulata suklaa mikrossa ja laita pieneen pakastuspussiin. Leikkaa kulmaan pieni aukko ja pursota suklaalla RIP-teksti suklaakeksien takapuolelle. Nosta keksit hetkeksi jääkaappiin jähmettymään.
- 5.
Koristele annokset kekseillä ja halloweenmakeisilla.
Halloweenin suklaamousse
arvosana5/5
30 min (josta 30 min aktiivista)
Kokoa suklaamoussesta ja keksimuruista halloweenin jälkkäri. Hirvittävän hienot suklaamousset viimeistellään suklaakekseillä ja halloweenmakeisilla.
Ainekset (6 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 175 g | tummaa suklaata |
| 4 dl | (2 prk) vispikermaa |
| 154 g | (1 pkt) tummia täytekeksejä (esim. oreo) |
Lisäksi | |
| 25 g | tummaa suklaata |
| 6 kpl | suorakaiteen muotoista suklaakeksejä (esim. rainbow evelina) |
| halloweenmakeisia | |
Valmistus
- 1
Paloittele suklaa. Mittaa 1 dl kermaa ja suklaa kattilaan. Kuumenna sekoitellen miedolla lämmöllä, kunnes suklaa on sulanut. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi. Vatkaa loput kermat löysäksi vaahdoksi. Sekoita suklaa kermavaahtoon.
Määrä Ainesosa 175 g tummaa suklaata 4 dl (2 prk) vispikermaa - 2
Murskaa täytekeksit kaulimella vahvassa muovipussissa tai tehosekoittimessa.
Määrä Ainesosa 154 g (1 pkt) tummia täytekeksejä (esim. oreo) - 3
Kokoa suklaamousse ja keksimurut kerroksittain laseihin. Annostele keksimurua lasin pohjalle ja lusikoi tai pursota moussea murujen päälle. Jätä keksimurua päällimmäiseksi ”multakerrokseksi”.
- 4
Sulata suklaa mikrossa ja laita pieneen pakastuspussiin. Leikkaa kulmaan pieni aukko ja pursota suklaalla RIP-teksti suklaakeksien takapuolelle. Nosta keksit hetkeksi jääkaappiin jähmettymään.
Määrä Ainesosa 25 g tummaa suklaata 6 kpl suorakaiteen muotoista suklaakeksejä (esim. rainbow evelina) - 5
Koristele annokset kekseillä ja halloweenmakeisilla.
Määrä Ainesosa halloweenmakeisia
Vinkki: Suklaamoussen voi koota myös isoon kulhoon.
Vinkki: Koristele keksit erilaisilla teksteillä.
Ravintosisältö
593
Energiaa kcal
2484
Energiaa kj
44,2 g
Rasvaa
27,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
43,2 g
Hiilihydraatteja
32,7 g
Sokereita
2,2 g
Kuituja
5,5 g
Proteiinia
0,3 g
Suolaa
593
Energiaa kcal
2484
Energiaa kj
44,2 g
Rasvaa
27,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
43,2 g
Hiilihydraatteja
32,7 g
Sokereita
2,2 g
Kuituja
5,5 g
Proteiinia
0,3 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: halloweenmakeisia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























