Ujot paprikamuumiot

arvosana5/5

(2)arviota
4 Annosta

45 min (josta 20 min aktiivista)

Täytä suippopaprikat juustolla ja taikinoi muumioiksi. Oliivisilmäiset ujot muumiot sopivat halloweenin juhlapöytään.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
240 g(1 prk) croissant-taikinaa
4 kplsuippopaprika
200 gmaustamatonta tuorejuustoa
180 gcheddarjuustoa raastettuna
1 kplkananmuna
1 kplpunasipuli
2 kplvalkosipulinkynttä
1 kplchili
1 kplruukku korianteria
1 tlsuolaa
1/4 tlmustapippuria
4 kplpaprikatäytettyä oliivia
1 kplkananmuna voiteluun

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Kuumenna uuni 200 asteeseen. Levitä taikina alustalle ja leikkaa se noin 2 cm leveiksi  suikaleiksi.

    MääräAinesosa
    240 g(1 prk) croissant-taikinaa
  2. 2

    Halkaise paprikat ja poista siemenet.

    MääräAinesosa
    4 kplsuippopaprika
  3. 3

    Sekoita juustot ja kananmuna kulhossa. Kuori sipuli ja valkosipulit. Hienonna ne, chili ja korianteri ja lisää juustoseokseen. Mausta suolalla ja pippurilla.

    MääräAinesosa
    180 gcheddarjuustoa raastettuna
    200 gmaustamatonta tuorejuustoa
    1 kplkananmuna
    1 kplpunasipuli
    2 kplvalkosipulinkynttä
    1 kplchili
    1 kplruukku korianteria
    1 tlsuolaa
    1/4 tlmustapippuria
  4. 4

    Lusikoi täyte paprikoihin ja kääri taikinasuikaleet ympärille. Halkaise oliivit ja paina ne muumioille silmiksi. Voitele taikina kananmunalla. Paista uunissa 20 minuuttia.

    MääräAinesosa
    4 kplpaprikatäytettyä oliivia

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 240 g (1 prk) croissant-taikinaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Pia Inberg
23.7.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä