Uunimakkara-kaalipelti

arvosana5/5

(5)arviota
4 Annosta

45 min (josta 15 min aktiivista)

Uunimakkara valmistetaan braatvurstista ja paistetaan pellillä kaalilohkojen ja omenan kanssa. Makkarapelti viimeistellään herkullisella kastikkeella ja sinihomejuustolla sekä pähkinöillä.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
700 gpunakaalia
1 kplomena
250 g(1 pkt) braatvurstia

Kastike

1 kplvalkosipulinkynsi
1 rklrypsiöljyä
1 rklbalsamiviinietikkaa
1 rklhunajaa
1 tlkokojyväsinappia
1/2 tlsuolaa

Lisäksi

150 g(1 ps) sinihomejuustomurua
50 g(½ ps, à 100 g) saksanpähkinöitä
(5 timjamin oksaa)

Valmistus (Uuni 225°C)

  1. 1

    Valmista kastike. Kuori ja raasta sipuli. Sekoita kastikkeen ainekset.

    MääräAinesosa
    1 kplvalkosipulinkynsi
    1 rklrypsiöljyä
    1 rklbalsamiviinietikkaa
    1 rklhunajaa
    1 tlkokojyväsinappia
    1/2 tlsuolaa
  2. 2

    Huuhtele kaali ja poista tarvittaessa uloimmat kerrokset. Lohko kaali 6 osaan. Pese ja lohko ja tarvittaessa kuori omena. Tee makkaroiden pintaan viillot.

    MääräAinesosa
    700 gpunakaalia
    1 kplomena
    250 g(1 pkt) braatvurstia
  3. 3

    Aseta kaalilohkot leivinpaperille pellille. Voitele kaalit puolikkaalla annoksella kastiketta. Paista 225-asteisessa uunissa 15 minuuttia.

  4. 4

    Lisää omenat ja makkarat pellille. Voitele kaalit, omenat ja makkarat lopulla kastikkeella. Jatka paistamista 15 minuuttia.

  5. 5

    Ripottele lopuksi pinnalle juustomurua ja rouhittuja pähkinöitä. Halutessasi koriste timjamin oksilla.

    MääräAinesosa
    150 g(1 ps) sinihomejuustomurua
    50 g(½ ps, à 100 g) saksanpähkinöitä
    (5 timjamin oksaa)

Vinkki: Ruskista makkarat kevyesti pannulla ennen uuniin laittamista, jos haluat niihin enemmän paistopintaa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: (5 timjamin oksaa).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
2.10.2025
|
Päivitetty: 2.10.2025

Samankaltaisia reseptejä