Uunimakkara-kaalipelti
45 min (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Uunimakkara valmistetaan braatvurstista ja paistetaan pellillä kaalilohkojen ja omenan kanssa. Makkarapelti viimeistellään herkullisella kastikkeella ja sinihomejuustolla sekä pähkinöillä.
| 700 g | punakaalia |
| 1 kpl | omena |
| 250 g | (1 pkt) braatvurstia |
| Kastike | |
|---|---|
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 1 rkl | balsamiviinietikkaa |
| 1 rkl | hunajaa |
| 1 tl | kokojyväsinappia |
| 1/2 tl | suolaa |
| Lisäksi | |
| 150 g | (1 ps) sinihomejuustomurua |
| 50 g | (½ ps, à 100 g) saksanpähkinöitä |
| (5 timjamin oksaa) | |
- 1.
Valmista kastike. Kuori ja raasta sipuli. Sekoita kastikkeen ainekset.
- 2.
Huuhtele kaali ja poista tarvittaessa uloimmat kerrokset. Lohko kaali 6 osaan. Pese ja lohko ja tarvittaessa kuori omena. Tee makkaroiden pintaan viillot.
- 3.
Aseta kaalilohkot leivinpaperille pellille. Voitele kaalit puolikkaalla annoksella kastiketta. Paista 225-asteisessa uunissa 15 minuuttia.
- 4.
Lisää omenat ja makkarat pellille. Voitele kaalit, omenat ja makkarat lopulla kastikkeella. Jatka paistamista 15 minuuttia.
- 5.
Ripottele lopuksi pinnalle juustomurua ja rouhittuja pähkinöitä. Halutessasi koriste timjamin oksilla.
Uunimakkara-kaalipelti
arvosana5/5
45 min (josta 15 min aktiivista)
Uunimakkara valmistetaan braatvurstista ja paistetaan pellillä kaalilohkojen ja omenan kanssa. Makkarapelti viimeistellään herkullisella kastikkeella ja sinihomejuustolla sekä pähkinöillä.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 700 g | punakaalia |
| 1 kpl | omena |
| 250 g | (1 pkt) braatvurstia |
Kastike | |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 1 rkl | balsamiviinietikkaa |
| 1 rkl | hunajaa |
| 1 tl | kokojyväsinappia |
| 1/2 tl | suolaa |
Lisäksi | |
| 150 g | (1 ps) sinihomejuustomurua |
| 50 g | (½ ps, à 100 g) saksanpähkinöitä |
| (5 timjamin oksaa) | |
Valmistus (Uuni 225°C)
- 1
Valmista kastike. Kuori ja raasta sipuli. Sekoita kastikkeen ainekset.
Määrä Ainesosa 1 kpl valkosipulinkynsi 1 rkl rypsiöljyä 1 rkl balsamiviinietikkaa 1 rkl hunajaa 1 tl kokojyväsinappia 1/2 tl suolaa - 2
Huuhtele kaali ja poista tarvittaessa uloimmat kerrokset. Lohko kaali 6 osaan. Pese ja lohko ja tarvittaessa kuori omena. Tee makkaroiden pintaan viillot.
Määrä Ainesosa 700 g punakaalia 1 kpl omena 250 g (1 pkt) braatvurstia - 3
Aseta kaalilohkot leivinpaperille pellille. Voitele kaalit puolikkaalla annoksella kastiketta. Paista 225-asteisessa uunissa 15 minuuttia.
- 4
Lisää omenat ja makkarat pellille. Voitele kaalit, omenat ja makkarat lopulla kastikkeella. Jatka paistamista 15 minuuttia.
- 5
Ripottele lopuksi pinnalle juustomurua ja rouhittuja pähkinöitä. Halutessasi koriste timjamin oksilla.
Määrä Ainesosa 150 g (1 ps) sinihomejuustomurua 50 g (½ ps, à 100 g) saksanpähkinöitä (5 timjamin oksaa)
Vinkki: Ruskista makkarat kevyesti pannulla ennen uuniin laittamista, jos haluat niihin enemmän paistopintaa.
Ravintosisältö
468
Energiaa kcal
1959
Energiaa kj
35,0 g
Rasvaa
10,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
14,0 g
Hiilihydraatteja
13,3 g
Sokereita
4,5 g
Kuituja
23,0 g
Proteiinia
2,9 g
Suolaa
468
Energiaa kcal
1959
Energiaa kj
35,0 g
Rasvaa
10,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
14,0 g
Hiilihydraatteja
13,3 g
Sokereita
4,5 g
Kuituja
23,0 g
Proteiinia
2,9 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: (5 timjamin oksaa).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli






























