Jouluinen sokerilohi
40 min (josta 20 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Jouluinen uunilohi saa uutta säihkettä joulumausteista sekä raikkaista hedelmistä.
| 700 g | kirjolohifileetä (ruodotonta) |
| 1 kpl | appelsiini (luomu) |
| 2 rkl | fariinisokeria |
| 1 tl | rypsiöljyä |
| 3/4 tl | suolaa |
| 1/4 tl | kanelia |
| 1/4 tl | kardemummaa |
| 1/4 tl | jauhettua inkivääriä |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
| Pinnalle | |
|---|---|
| 1 kpl | granaattiomena |
| 1/2 kpl | ruukkua lehtipersiljaa |
- 1.
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Poista lohesta mahdolliset ruodot ja ylimääräinen rasva. Pyyhi filee talouspaperilla ja nosta nahkapuoli alaspäin uunivuokaan.
- 2.
Pese appelsiini, raasta kuorta (1 tl) ja purista mehua (2 rkl). Säästä mehu kalan viimeistelyyn. Sekoita kulhossa appelsiininkuori, sokeri, öljy ja mausteet.
- 3.
Hiero mausteseos lohen pinnalle. Paista 200-asteisessa uunissa 20–25 minuuttia riippuen fileen paksuudesta.
- 4.
Halkaise granaattiomena ja irrota siemenet kulhoon koputtelemalla hedelmän kuorta kauhalla. Sekoita mehu siemeniin. Viimeistele lohi granaattiomenalla ja lehtipersiljalla.
Jouluinen sokerilohi
arvosana5/5
40 min (josta 20 min aktiivista)
Jouluinen uunilohi saa uutta säihkettä joulumausteista sekä raikkaista hedelmistä.
Ainekset (6 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 700 g | kirjolohifileetä (ruodotonta) |
| 1 kpl | appelsiini (luomu) |
| 2 rkl | fariinisokeria |
| 1 tl | rypsiöljyä |
| 3/4 tl | suolaa |
| 1/4 tl | kanelia |
| 1/4 tl | kardemummaa |
| 1/4 tl | jauhettua inkivääriä |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
Pinnalle | |
| 1 kpl | granaattiomena |
| 1/2 kpl | ruukkua lehtipersiljaa |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Poista lohesta mahdolliset ruodot ja ylimääräinen rasva. Pyyhi filee talouspaperilla ja nosta nahkapuoli alaspäin uunivuokaan.
Määrä Ainesosa 700 g kirjolohifileetä (ruodotonta) - 2
Pese appelsiini, raasta kuorta (1 tl) ja purista mehua (2 rkl). Säästä mehu kalan viimeistelyyn. Sekoita kulhossa appelsiininkuori, sokeri, öljy ja mausteet.
Määrä Ainesosa 1 kpl appelsiini (luomu) 2 rkl fariinisokeria 1 tl rypsiöljyä 3/4 tl suolaa 1/4 tl kanelia 1/4 tl kardemummaa 1/4 tl jauhettua inkivääriä 1/4 tl mustapippuria rouhittuna - 3
Hiero mausteseos lohen pinnalle. Paista 200-asteisessa uunissa 20–25 minuuttia riippuen fileen paksuudesta.
- 4
Halkaise granaattiomena ja irrota siemenet kulhoon koputtelemalla hedelmän kuorta kauhalla. Sekoita mehu siemeniin. Viimeistele lohi granaattiomenalla ja lehtipersiljalla.
Määrä Ainesosa 1 kpl granaattiomena 1/2 kpl ruukkua lehtipersiljaa
Ravintosisältö
231
Energiaa kcal
968
Energiaa kj
12,2 g
Rasvaa
2,2 g
Tyydyttynyttä rasvaa
9,3 g
Hiilihydraatteja
9,0 g
Sokereita
1,3 g
Kuituja
20,0 g
Proteiinia
1,0 g
Suolaa
231
Energiaa kcal
968
Energiaa kj
12,2 g
Rasvaa
2,2 g
Tyydyttynyttä rasvaa
9,3 g
Hiilihydraatteja
9,0 g
Sokereita
1,3 g
Kuituja
20,0 g
Proteiinia
1,0 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli






























