Jouluinen sokerilohi

arvosana5/5

(4)arviota
6 Annosta

40 min (josta 20 min aktiivista)

Jouluinen uunilohi saa uutta säihkettä joulumausteista sekä raikkaista hedelmistä.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
700 gkirjolohifileetä (ruodotonta)
1 kplappelsiini (luomu)
2 rklfariinisokeria
1 tlrypsiöljyä
3/4 tlsuolaa
1/4 tlkanelia
1/4 tlkardemummaa
1/4 tljauhettua inkivääriä
1/4 tlmustapippuria rouhittuna

Pinnalle

1 kplgranaattiomena
1/2 kplruukkua lehtipersiljaa

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Kuumenna uuni 200 asteeseen. Poista lohesta mahdolliset ruodot ja ylimääräinen rasva. Pyyhi filee talouspaperilla ja nosta nahkapuoli alaspäin uunivuokaan.

    MääräAinesosa
    700 gkirjolohifileetä (ruodotonta)
  2. 2

    Pese appelsiini, raasta kuorta (1 tl) ja purista mehua (2 rkl). Säästä mehu kalan viimeistelyyn. Sekoita kulhossa appelsiininkuori, sokeri, öljy ja mausteet.

    MääräAinesosa
    1 kplappelsiini (luomu)
    2 rklfariinisokeria
    1 tlrypsiöljyä
    3/4 tlsuolaa
    1/4 tlkanelia
    1/4 tlkardemummaa
    1/4 tljauhettua inkivääriä
    1/4 tlmustapippuria rouhittuna
  3. 3

    Hiero mausteseos lohen pinnalle. Paista 200-asteisessa uunissa 20–25 minuuttia riippuen fileen paksuudesta.

  4. 4

    Halkaise granaattiomena ja irrota siemenet kulhoon koputtelemalla hedelmän kuorta kauhalla. Sekoita mehu siemeniin. Viimeistele lohi granaattiomenalla ja lehtipersiljalla.

    MääräAinesosa
    1 kplgranaattiomena
    1/2 kplruukkua lehtipersiljaa

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
28.10.2025
|
Päivitetty: 28.10.2025

Samankaltaisia reseptejä