Yön yli omenasämpylät

arvosana4/5

(12)arviota
12 Kappaletta

Useita tunteja (josta 10 min aktiivista)

Sekoita, kohota ja paista – ilman vaivausta! Nämä rapeakuoriset omenaiset aamiaissämpylät hurmaavat helppoudellaan ja vastapaistetun leivän tuoksullaan.

Ainekset

MääräAinesosa
400 g(2-3) omenaa (kotimaisia)
5 dlvettä
11 g(1 ps) kuivahiivaa
2 rklrypsiöljyä
1 tlsuolaa
10 dlsämpyläjauhoja

Valmistus (Uuni 225°C)

  1. 1

    Pese omenat ja raasta kuorineen karkeaksi raasteeksi.

    MääräAinesosa
    400 g(2-3) omenaa (kotimaisia)
  2. 2

    Sekoita kulhossa (vetoisuus 5 l) omenaraaste, kylmä vesi ja hiiva. Lisää öljy ja suola. Lisää jauhoja, kunnes taikinasta tulee paksun puuron kaltaista. Sekoita puuhaarukalla tasaiseksi taikinaksi, mutta älä vaivaa. Peitä kulho ja siirrä yöksi (noin 12 tunniksi) jääkaappiin kohoamaan.

    MääräAinesosa
    5 dlvettä
    11 g(1 ps) kuivahiivaa
    2 rklrypsiöljyä
    1 tlsuolaa
    10 dlsämpyläjauhoja
  3. 3

    Annostele jääkaappikylmä taikina kahdella lusikalla keoiksi leivinpaperille pellille. Ripottele pinnalla jauhoja. Paista sämpylät 225-asteisessa uunissa 25–30 minuuttia.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
2.8.2025
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä