Graavilohi ja omenacarpaccio

arvosana5/5

(4)arviota
8 Annosta

Useita tunteja (josta 30 min aktiivista)

Graavilohi saa raikkaan makuparin omenasta ja granaattiomenasta. Näyttävä alkupala sopii täydellisesti kalapöytään.

Ainekset (8 annosta)

MääräAinesosa

Graavilohi

500 gkirjolohifileetä (ruodotonta)
1 ruukku tilliä
3 rklkarkeaa merisuolaa
1 rklsokeria

Omenacarpaccio

2 kplomenaa (hapokasta)
1 rklsitruunanmehua
1 rkloliiviöljyä
ripaus suolaa

Lisäksi

leivinpaperia, foliota ja iso pakastuspussi graavikalalle
1 kplgranaattiomena
1/2 dlsmetanaa
tilliä

Valmistus

  1. 1

    Poista lohesta mahdolliset ruodot ja ylimääräinen rasva. Huuhtele filee kylmällä vedellä ja kuivaa talouspaperilla. Laita reilu pala foliota ja leivinpaperia päällekkäin työpöydälle. Leikkaa tillistä varret ja ota lehdet erikseen. Asettele varret paperin keskelle. Ripottele varsien päälle puolet suolasta ja sokerista. Nosta filee tillinvarsien päälle nahkapuoli alaspäin. Hiero pintaan loput suolasta ja sokerista, keskiosaan hieman enemmän kuin pyrstöön. Hienonna tillin lehdet kevyesti ja lisää ne fileen päälle.

    MääräAinesosa
    leivinpaperia, foliota ja iso pakastuspussi graavikalalle
    1 ruukku tilliä
    3 rklkarkeaa merisuolaa
    1 rklsokeria
  2. 2

    Kääri filee tiiviisti leivinpaperiin ja folioon, sulje pussiin ja nosta jääkaappiin. Käännä 8 tunnin kuluttua ja anna graavautua vielä 8 tuntia. Huuhtele filee kylmällä vedellä ja pyyhi kuivaksi. Leikkaa terävällä veitsellä viistosti ohuiksi viipaleiksi.

    MääräAinesosa
    leivinpaperia, foliota ja iso pakastuspussi graavikalalle
  3. 3

    Huuhtele ja halkaise omenat, poista siemenkota ja leikkaa omenat ohuiksi viipaleiksi. Sekoita mehu, öljy ja suola viipaleisiin.

    MääräAinesosa
    2 kplomenaa (hapokasta)
    1 rklsitruunanmehua
    1 rkloliiviöljyä
    ripaus suolaa
  4. 4

    Halkaise granaattiomena ja irrota siemenet kulhoon koputtelemalla hedelmän kuorta kauhalla. Värjää halutessasi smetana tilkalla granaattiomenan mehua. Asettele graavilohiviipaleet ja omenacarpaccio tarjoilualustalle limittäin. Lisää smetana nokareina ja ripottele granaattiomenansiemeniä pinnalle. Koristele tillillä.

    MääräAinesosa
    1 kplgranaattiomena
    1/2 dlsmetanaa
    tilliä

Vinkki: Oikaise käyttämällä valmiiksi graavattua kalaa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: ruukku tilliä, ripaus suolaa, leivinpaperia, foliota ja iso pakastuspussi graavikalalle, tilliä .

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
31.10.2025
|
Päivitetty: 9.11.2025

Samankaltaisia reseptejä