Graavilohi ja omenacarpaccio
Useita tunteja (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Graavilohi saa raikkaan makuparin omenasta ja granaattiomenasta. Näyttävä alkupala sopii täydellisesti kalapöytään.
| Graavilohi | |
|---|---|
| 500 g | kirjolohifileetä (ruodotonta) |
| 1 | ruukku tilliä |
| 3 rkl | karkeaa merisuolaa |
| 1 rkl | sokeria |
| Omenacarpaccio | |
| 2 kpl | omenaa (hapokasta) |
| 1 rkl | sitruunanmehua |
| 1 rkl | oliiviöljyä |
| ripaus suolaa | |
| Lisäksi | |
| leivinpaperia, foliota ja iso pakastuspussi graavikalalle | |
| 1 kpl | granaattiomena |
| 1/2 dl | smetanaa |
| tilliä | |
- 1.
Poista lohesta mahdolliset ruodot ja ylimääräinen rasva. Huuhtele filee kylmällä vedellä ja kuivaa talouspaperilla. Laita reilu pala foliota ja leivinpaperia päällekkäin työpöydälle. Leikkaa tillistä varret ja ota lehdet erikseen. Asettele varret paperin keskelle. Ripottele varsien päälle puolet suolasta ja sokerista. Nosta filee tillinvarsien päälle nahkapuoli alaspäin. Hiero pintaan loput suolasta ja sokerista, keskiosaan hieman enemmän kuin pyrstöön. Hienonna tillin lehdet kevyesti ja lisää ne fileen päälle.
- 2.
Kääri filee tiiviisti leivinpaperiin ja folioon, sulje pussiin ja nosta jääkaappiin. Käännä 8 tunnin kuluttua ja anna graavautua vielä 8 tuntia. Huuhtele filee kylmällä vedellä ja pyyhi kuivaksi. Leikkaa terävällä veitsellä viistosti ohuiksi viipaleiksi.
- 3.
Huuhtele ja halkaise omenat, poista siemenkota ja leikkaa omenat ohuiksi viipaleiksi. Sekoita mehu, öljy ja suola viipaleisiin.
- 4.
Halkaise granaattiomena ja irrota siemenet kulhoon koputtelemalla hedelmän kuorta kauhalla. Värjää halutessasi smetana tilkalla granaattiomenan mehua. Asettele graavilohiviipaleet ja omenacarpaccio tarjoilualustalle limittäin. Lisää smetana nokareina ja ripottele granaattiomenansiemeniä pinnalle. Koristele tillillä.
Graavilohi ja omenacarpaccio
arvosana5/5
Useita tunteja (josta 30 min aktiivista)
Graavilohi saa raikkaan makuparin omenasta ja granaattiomenasta. Näyttävä alkupala sopii täydellisesti kalapöytään.
Ainekset (8 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Graavilohi | |
| 500 g | kirjolohifileetä (ruodotonta) |
| 1 | ruukku tilliä |
| 3 rkl | karkeaa merisuolaa |
| 1 rkl | sokeria |
Omenacarpaccio | |
| 2 kpl | omenaa (hapokasta) |
| 1 rkl | sitruunanmehua |
| 1 rkl | oliiviöljyä |
| ripaus suolaa | |
Lisäksi | |
| leivinpaperia, foliota ja iso pakastuspussi graavikalalle | |
| 1 kpl | granaattiomena |
| 1/2 dl | smetanaa |
| tilliä | |
Valmistus
- 1
Poista lohesta mahdolliset ruodot ja ylimääräinen rasva. Huuhtele filee kylmällä vedellä ja kuivaa talouspaperilla. Laita reilu pala foliota ja leivinpaperia päällekkäin työpöydälle. Leikkaa tillistä varret ja ota lehdet erikseen. Asettele varret paperin keskelle. Ripottele varsien päälle puolet suolasta ja sokerista. Nosta filee tillinvarsien päälle nahkapuoli alaspäin. Hiero pintaan loput suolasta ja sokerista, keskiosaan hieman enemmän kuin pyrstöön. Hienonna tillin lehdet kevyesti ja lisää ne fileen päälle.
Määrä Ainesosa leivinpaperia, foliota ja iso pakastuspussi graavikalalle 1 ruukku tilliä 3 rkl karkeaa merisuolaa 1 rkl sokeria - 2
Kääri filee tiiviisti leivinpaperiin ja folioon, sulje pussiin ja nosta jääkaappiin. Käännä 8 tunnin kuluttua ja anna graavautua vielä 8 tuntia. Huuhtele filee kylmällä vedellä ja pyyhi kuivaksi. Leikkaa terävällä veitsellä viistosti ohuiksi viipaleiksi.
Määrä Ainesosa leivinpaperia, foliota ja iso pakastuspussi graavikalalle - 3
Huuhtele ja halkaise omenat, poista siemenkota ja leikkaa omenat ohuiksi viipaleiksi. Sekoita mehu, öljy ja suola viipaleisiin.
Määrä Ainesosa 2 kpl omenaa (hapokasta) 1 rkl sitruunanmehua 1 rkl oliiviöljyä ripaus suolaa - 4
Halkaise granaattiomena ja irrota siemenet kulhoon koputtelemalla hedelmän kuorta kauhalla. Värjää halutessasi smetana tilkalla granaattiomenan mehua. Asettele graavilohiviipaleet ja omenacarpaccio tarjoilualustalle limittäin. Lisää smetana nokareina ja ripottele granaattiomenansiemeniä pinnalle. Koristele tillillä.
Määrä Ainesosa 1 kpl granaattiomena 1/2 dl smetanaa tilliä
Vinkki: Oikaise käyttämällä valmiiksi graavattua kalaa.
Ravintosisältö
193
Energiaa kcal
808
Energiaa kj
13,0 g
Rasvaa
3,6 g
Tyydyttynyttä rasvaa
6,5 g
Hiilihydraatteja
6,3 g
Sokereita
1,1 g
Kuituja
12,0 g
Proteiinia
7,3 g
Suolaa
193
Energiaa kcal
808
Energiaa kj
13,0 g
Rasvaa
3,6 g
Tyydyttynyttä rasvaa
6,5 g
Hiilihydraatteja
6,3 g
Sokereita
1,1 g
Kuituja
12,0 g
Proteiinia
7,3 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: ruukku tilliä, ripaus suolaa, leivinpaperia, foliota ja iso pakastuspussi graavikalalle, tilliä .
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli






























