Persimonpavlova
Useita tunteja (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Täytä rapsakka marenkikakku kinuskijogurtilla ja sesongin hedelmillä. Paahdetut mantelit ja granaattiomenan siemenet tekevät persimonkakusta herkullisen jouluisen.
| Marenkipohja | |
|---|---|
| 2 dl | sokeria |
| 1 tl | perunajauhoja |
| 4 kpl | kananmunan valkuaisia |
| 1 tl | valkoviinietikka |
| Täyte | |
| 500 g | turkkilaista jogurttia |
| 1/2 dl | kinuskikastiketta |
| Lisäksi | |
| 1 kpl | persimonia |
| 1 kpl | granaattiomena |
| 1/2 dl | mantelilastuja |
| rosmariininoksia | |
- 1.
Piirrä leivinpaperiarkille ruokalautasta apuna käyttäen noin 24 cm:n kokoinen ympyrä. Siirrä paperi uunipellille.
- 2.
Sekoita sokeri ja perunajauhot keskenään. Erottele kananmunien keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa valkuaisia sähkövatkaimella, kunnes vaahto alkaa muodostua. Lisää sokeriseosta pienissä erissä valkuaisvaahtoon koko ajan vatkaten, kunnes seos on napakkaa ja kiiltävää. Vatkaa lopuksi viinietikka vaahtoon.
- 3.
Levitä marenkivaahto nuolijalla leivinpaperille piirrettyyn ympyrään. Nosta nuolijalla marenkivaahdon reunoja ja tee keskustasta hiukan matalampi, jotta saat vaahtoon pienen kuopan. Kypsennä marenkipohjaa 150-asteisessa uunissa, alatasolla noin 1 tunti. Laita uuni pois päältä, mutta jätä marenki uuniin toiseksi tunniksi.
- 4.
Sekoita jogurtti ja kinuskikastike keskenään.
- 5.
Huuhtele ja kuori persimon, leikkaa se lohkoiksi.
- 6.
Painele granaattiomenaa pöytää vasten hieman, jotta siemenet irtoilevat siemenkalvoista. Halkaise granaattiomena, leikkaa puolikas lohkoiksi ja irrottele siemenet.
- 7.
Paahda mantelilastuja kuivalla kuumalla pannulla pari minuuttia, kunnes ne hieman ruskistuvat.
- 8.
Laita marenkipohja tarjoiluvadille. Levitä jogurttitäyte marenkipohjalle. Lisää persimonit ja granaattiomenan siemenet. Viimeistele paahdetuilla mantelilastuilla ja rosmariininoksilla. Tarjoa täytetty pavlova heti.
Täytä rapsakka marenkikakku kinuskijogurtilla ja sesongin hedelmillä. Paahdetut mantelit ja granaattiomenan siemenet tekevät persimonkakusta herkullisen jouluisen.
Ainekset (6 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Marenkipohja | |
| 2 dl | sokeria |
| 1 tl | perunajauhoja |
| 4 kpl | kananmunan valkuaisia |
| 1 tl | valkoviinietikka |
Täyte | |
| 500 g | turkkilaista jogurttia |
| 1/2 dl | kinuskikastiketta |
Lisäksi | |
| 1 kpl | persimonia |
| 1 kpl | granaattiomena |
| 1/2 dl | mantelilastuja |
| rosmariininoksia | |
Valmistus (Uuni 150°C)
- 1
Piirrä leivinpaperiarkille ruokalautasta apuna käyttäen noin 24 cm:n kokoinen ympyrä. Siirrä paperi uunipellille.
- 2
Sekoita sokeri ja perunajauhot keskenään. Erottele kananmunien keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa valkuaisia sähkövatkaimella, kunnes vaahto alkaa muodostua. Lisää sokeriseosta pienissä erissä valkuaisvaahtoon koko ajan vatkaten, kunnes seos on napakkaa ja kiiltävää. Vatkaa lopuksi viinietikka vaahtoon.
Määrä Ainesosa 2 dl sokeria 1 tl perunajauhoja 4 kpl kananmunan valkuaisia 1 tl valkoviinietikka - 3
Levitä marenkivaahto nuolijalla leivinpaperille piirrettyyn ympyrään. Nosta nuolijalla marenkivaahdon reunoja ja tee keskustasta hiukan matalampi, jotta saat vaahtoon pienen kuopan. Kypsennä marenkipohjaa 150-asteisessa uunissa, alatasolla noin 1 tunti. Laita uuni pois päältä, mutta jätä marenki uuniin toiseksi tunniksi.
- 4
Sekoita jogurtti ja kinuskikastike keskenään.
Määrä Ainesosa 500 g turkkilaista jogurttia 1/2 dl kinuskikastiketta - 5
Huuhtele ja kuori persimon, leikkaa se lohkoiksi.
Määrä Ainesosa 1 kpl persimonia - 6
Painele granaattiomenaa pöytää vasten hieman, jotta siemenet irtoilevat siemenkalvoista. Halkaise granaattiomena, leikkaa puolikas lohkoiksi ja irrottele siemenet.
Määrä Ainesosa 1 kpl granaattiomena - 7
Paahda mantelilastuja kuivalla kuumalla pannulla pari minuuttia, kunnes ne hieman ruskistuvat.
Määrä Ainesosa 1/2 dl mantelilastuja - 8
Laita marenkipohja tarjoiluvadille. Levitä jogurttitäyte marenkipohjalle. Lisää persimonit ja granaattiomenan siemenet. Viimeistele paahdetuilla mantelilastuilla ja rosmariininoksilla. Tarjoa täytetty pavlova heti.
Määrä Ainesosa rosmariininoksia
Ravintosisältö
307
Energiaa kcal
1283
Energiaa kj
11,7 g
Rasvaa
5,7 g
Tyydyttynyttä rasvaa
41,3 g
Hiilihydraatteja
41,3 g
Sokereita
2,3 g
Kuituja
7,7 g
Proteiinia
0,2 g
Suolaa
307
Energiaa kcal
1283
Energiaa kj
11,7 g
Rasvaa
5,7 g
Tyydyttynyttä rasvaa
41,3 g
Hiilihydraatteja
41,3 g
Sokereita
2,3 g
Kuituja
7,7 g
Proteiinia
0,2 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl perunajauhoja, 0.5 dl kinuskikastiketta, rosmariininoksia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























