Persimonpavlova

arvosana5/5

(2)arviota
6 Annosta

Useita tunteja (josta 30 min aktiivista)

Täytä rapsakka marenkikakku kinuskijogurtilla ja sesongin hedelmillä. Paahdetut mantelit ja granaattiomenan siemenet tekevät persimonkakusta herkullisen jouluisen.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa

Marenkipohja

2 dlsokeria
1 tlperunajauhoja
4 kplkananmunan valkuaisia
1 tlvalkoviinietikka

Täyte

500 gturkkilaista jogurttia
1/2 dlkinuskikastiketta

Lisäksi

1 kplpersimonia
1 kplgranaattiomena
1/2 dlmantelilastuja
rosmariininoksia

Valmistus (Uuni 150°C)

  1. 1

    Piirrä leivinpaperiarkille ruokalautasta apuna käyttäen noin 24 cm:n kokoinen ympyrä. Siirrä paperi uunipellille.

  2. 2

    Sekoita sokeri ja perunajauhot keskenään. Erottele kananmunien keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa valkuaisia sähkövatkaimella, kunnes vaahto alkaa muodostua. Lisää sokeriseosta pienissä erissä valkuaisvaahtoon koko ajan vatkaten, kunnes seos on napakkaa ja kiiltävää. Vatkaa lopuksi viinietikka vaahtoon.

    MääräAinesosa
    2 dlsokeria
    1 tlperunajauhoja
    4 kplkananmunan valkuaisia
    1 tlvalkoviinietikka
  3. 3

    Levitä marenkivaahto nuolijalla leivinpaperille piirrettyyn ympyrään. Nosta nuolijalla marenkivaahdon reunoja ja tee keskustasta hiukan matalampi, jotta saat vaahtoon pienen kuopan. Kypsennä marenkipohjaa 150-asteisessa uunissa, alatasolla noin 1 tunti. Laita uuni pois päältä, mutta jätä marenki uuniin toiseksi tunniksi.

  4. 4

    Sekoita jogurtti ja kinuskikastike keskenään.

    MääräAinesosa
    500 gturkkilaista jogurttia
    1/2 dlkinuskikastiketta
  5. 5

    Huuhtele ja kuori persimon, leikkaa se lohkoiksi.

    MääräAinesosa
    1 kplpersimonia
  6. 6

    Painele granaattiomenaa pöytää vasten hieman, jotta siemenet irtoilevat siemenkalvoista. Halkaise granaattiomena, leikkaa puolikas lohkoiksi ja irrottele siemenet.

    MääräAinesosa
    1 kplgranaattiomena
  7. 7

    Paahda mantelilastuja kuivalla kuumalla pannulla pari minuuttia, kunnes ne hieman ruskistuvat.

    MääräAinesosa
    1/2 dlmantelilastuja
  8. 8

    Laita marenkipohja tarjoiluvadille. Levitä jogurttitäyte marenkipohjalle. Lisää persimonit ja granaattiomenan siemenet. Viimeistele paahdetuilla mantelilastuilla ja rosmariininoksilla. Tarjoa täytetty pavlova heti.

    MääräAinesosa
    rosmariininoksia

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl perunajauhoja, 0.5 dl kinuskikastiketta, rosmariininoksia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Mikko Hannula
14.11.2022
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä