Vaalea rosolli
60 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Rosolli pukeutuu vaihteeksi vaaleaan. Sesongin parhaista raaka-aineista valmistettu vaalea rosolli on helppo ja nopea valmistaa. Perinteinen rosolli on saanut haastajan tässä lantusta, persimonista ja omenasta valmistetusta versiosta.
| 300 g | lanttua |
| 500 g | (3 kpl) keitettyä perunaa |
| 400 g | (2 kpl) persimonia |
| 150 g | (1 kpl) hapanta omenaa |
| 35 g | (1 prk) kapriksia |
| Punasipulivinegrette | |
|---|---|
| 1 kpl | pieni punasipuli |
| 5 rkl | rypsiöljyä |
| 2 rkl | vaaleaa balsamiviinietikkaa |
| 2 rkl | dijoninsinappia |
| 1 rkl | sokeria |
| 1/2 tl | suolaa |
- 1.
Kuori, kuutioi ja keitä lantut kypsiksi. Valuta lävikössä ja jäähdytä.
- 2.
Kuori ja kuutioi keitetyt kylmät perunat sekä persimonit ja omena. Laita ainekset kulhoon, lisää lantut ja kaprikset. Sekoita rosolli.
- 3.
Kuori ja hienonna punasipuli. Sekoita punasipulivinaigretten ainekset kulhossa keskenään ja kaada rosollin joukkoon. Sekoita.
- 4.
Anna rosollin maustua 30 minuuttia ennen tarjoilua. Koristele halutessasi rosmariinilla.
Rosolli pukeutuu vaihteeksi vaaleaan. Sesongin parhaista raaka-aineista valmistettu vaalea rosolli on helppo ja nopea valmistaa. Perinteinen rosolli on saanut haastajan tässä lantusta, persimonista ja omenasta valmistetusta versiosta.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 300 g | lanttua |
| 500 g | (3 kpl) keitettyä perunaa |
| 400 g | (2 kpl) persimonia |
| 150 g | (1 kpl) hapanta omenaa |
| 35 g | (1 prk) kapriksia |
Punasipulivinegrette | |
| 1 kpl | pieni punasipuli |
| 5 rkl | rypsiöljyä |
| 2 rkl | vaaleaa balsamiviinietikkaa |
| 2 rkl | dijoninsinappia |
| 1 rkl | sokeria |
| 1/2 tl | suolaa |
Valmistus
- 1
Kuori, kuutioi ja keitä lantut kypsiksi. Valuta lävikössä ja jäähdytä.
Määrä Ainesosa 300 g lanttua - 2
Kuori ja kuutioi keitetyt kylmät perunat sekä persimonit ja omena. Laita ainekset kulhoon, lisää lantut ja kaprikset. Sekoita rosolli.
Määrä Ainesosa 500 g (3 kpl) keitettyä perunaa 400 g (2 kpl) persimonia 150 g (1 kpl) hapanta omenaa 35 g (1 prk) kapriksia 300 g lanttua - 3
Kuori ja hienonna punasipuli. Sekoita punasipulivinaigretten ainekset kulhossa keskenään ja kaada rosollin joukkoon. Sekoita.
Määrä Ainesosa 1 kpl pieni punasipuli 5 rkl rypsiöljyä 2 rkl vaaleaa balsamiviinietikkaa 2 rkl dijoninsinappia 1 rkl sokeria 1/2 tl suolaa - 4
Anna rosollin maustua 30 minuuttia ennen tarjoilua. Koristele halutessasi rosmariinilla.
Ravintosisältö
358
Energiaa kcal
1500
Energiaa kj
20,0 g
Rasvaa
1,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
35,8 g
Hiilihydraatteja
19,3 g
Sokereita
6,0 g
Kuituja
5,0 g
Proteiinia
1,6 g
Suolaa
358
Energiaa kcal
1500
Energiaa kj
20,0 g
Rasvaa
1,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
35,8 g
Hiilihydraatteja
19,3 g
Sokereita
6,0 g
Kuituja
5,0 g
Proteiinia
1,6 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























