Vaalea rosolli

arvosana5/5

(2)arviota
4 Annosta

60 min (josta 30 min aktiivista)

Rosolli pukeutuu vaihteeksi vaaleaan. Sesongin parhaista raaka-aineista valmistettu vaalea rosolli on helppo ja nopea valmistaa. Perinteinen rosolli on saanut haastajan tässä lantusta, persimonista ja omenasta valmistetusta versiosta.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
300 glanttua
500 g(3 kpl) keitettyä perunaa
400 g(2 kpl) persimonia
150 g(1 kpl) hapanta omenaa
35 g(1 prk) kapriksia

Punasipulivinegrette

1 kplpieni punasipuli
5 rklrypsiöljyä
2 rklvaaleaa balsamiviinietikkaa
2 rkldijoninsinappia
1 rklsokeria
1/2 tlsuolaa

Valmistus

  1. 1

    Kuori, kuutioi ja keitä lantut kypsiksi. Valuta lävikössä ja jäähdytä.

    MääräAinesosa
    300 glanttua
  2. 2

    Kuori ja kuutioi keitetyt kylmät perunat sekä persimonit ja omena. Laita ainekset kulhoon, lisää lantut ja kaprikset. Sekoita rosolli.

    MääräAinesosa
    500 g(3 kpl) keitettyä perunaa
    400 g(2 kpl) persimonia
    150 g(1 kpl) hapanta omenaa
    35 g(1 prk) kapriksia
    300 glanttua
  3. 3

    Kuori ja hienonna punasipuli. Sekoita punasipulivinaigretten ainekset kulhossa keskenään ja kaada rosollin joukkoon. Sekoita.

    MääräAinesosa
    1 kplpieni punasipuli
    5 rklrypsiöljyä
    2 rklvaaleaa balsamiviinietikkaa
    2 rkldijoninsinappia
    1 rklsokeria
    1/2 tlsuolaa
  4. 4

    Anna rosollin maustua 30 minuuttia ennen tarjoilua. Koristele halutessasi rosmariinilla.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Mikko Hannula
30.8.2018
|
Päivitetty: 10.11.2025

Samankaltaisia reseptejä