Persimonhillo

arvosana4/5

(3)arviota
1 Litraa

30 min

Persimonhillo on hyvää paahtoleivän päällä. Sitä voi myös käyttää kakkujen täytteenä. Persimonihillo maustaa hienosti myös jogurtti- tai jäätelöannoksen.

Ainekset

MääräAinesosa
1 kgpersimoneja
1 kplsitruuna
1 kplkanelitanko
330 g(1 pkt) hillo-marmeladisokeria

Valmistus

  1. 1

    Kuori ja paloittele persimonit kattilaan. Pese sitruuna hyvin ja raasta kuori kattilaan. Puserra päälle sitruunan mehu ja lisää kanelitanko.

    MääräAinesosa
    1 kgpersimoneja
    1 kplsitruuna
    1 kplkanelitanko
  2. 2

    Kuumenna seos kiehuvaksi ja anna kiehua pari minuuttia. Lisää hillo-marmeladisokeri ja keitä hiljalleen 10 minuuttia.

    MääräAinesosa
    330 g(1 pkt) hillo-marmeladisokeria
  3. 3

    Purkita hillo kuumana puhtaisiin purkkeihin. Säilytä kylmässä.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 kpl Kanelitanko.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä