Talvinen hedelmäsalaatti ja rosmariinikinuski

arvosana5/5

(1)arvio
6 Annosta

30 min (josta 30 min aktiivista)

Kokoa kauden hedelmistä raikas päätös aterialle. Viimeistele värikäs hedelmäsalaatti vaniljajäätelöllä ja rosmariinilla silatulla lämpimällä kinuskikastikkeella.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
2 kplpersimonia
2 kplklementiiniä
2 kplpäärynää
1 kplomena
1 kplgranaattiomena

Rosmariinikinuski

200 ml(1 prk) kinuskikastiketta
1 kpliso rosmariininoksa
1/4 tlsuolaa

Lisäksi

vaniljajäätelöä

Valmistus

  1. 1

    Pese persimonit. Huuhtele ja kuori klementiinit, päärynät ja omena. Paloittele hedelmät isoon kulhoon. Huuhtele granaattiomena ja hiero sitä pöytää vasten. Halkaise se ja irrota siemenet kulhoon koputtelemalla hedelmän kuorta kauhalla. Sekoita salaatti.

    MääräAinesosa
    2 kplpersimonia
    2 kplklementiiniä
    2 kplpäärynää
    1 kplomena
    1 kplgranaattiomena
  2. 2

    Laita kinuski ja muutamaan osaan pilkottu rosmariini pieneen kattilaan. Lämmitä miedolla lämmöllä välillä sekoittaen noin 10 minuuttia. Poista rosmariini ja lisää ripaus suolaa. Anna jäähtyä hetki.

    MääräAinesosa
    200 ml(1 prk) kinuskikastiketta
    1 kpliso rosmariininoksa
    1/4 tlsuolaa
  3. 3

    Jaa salaatti tarjoiluastioihin. Lisää jäätelö ja tarjoa heti lämpimän kinuskikastikkeen kanssa.

    MääräAinesosa
    vaniljajäätelöä

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 200 ml (1 prk) kinuskikastiketta, 1 kpl iso rosmariininoksa, vaniljajäätelöä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Oona, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
11.11.2021
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä