Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Talvinen hedelmäsalaatti ja rosmariinikinuski

timer-icon30 min  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Kokoa kauden hedelmistä raikas päätös jouluiselle aterialle. Kruunaa värikäs hedelmäsalaatti vaniljajäätelöllä ja rosmariinilla silatulla lämpimällä kinuskikastikkeella.

Ainekset

2 kpl
persimonia
2 kpl
klementiiniä
2 kpl
päärynää
1 kpl
omena
1 kpl
granaattiomena

Rosmariinikinuski

200 ml
(1 prk) kinuskikastiketta
1 kpl
iso rosmariininoksa
1/4 tl
suolaa

Lisäksi

vaniljajäätelöä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Pese persimonit. Huuhtele ja kuori klementiinit, päärynät ja omena. Paloittele hedelmät isoon kulhoon. Huuhtele granaattiomena ja hiero sitä pöytää vasten. Halkaise se ja irrota siemenet kulhoon koputtelemalla hedelmän kuorta kauhalla. Sekoita salaatti.

2 kpl
persimonia
2 kpl
klementiiniä
2 kpl
päärynää
1 kpl
omena
1 kpl
granaattiomena
2

Laita kinuski ja muutamaan osaan pilkottu rosmariini pieneen kattilaan. Lämmitä miedolla lämmöllä välillä sekoittaen noin 10 minuuttia. Poista rosmariini ja lisää ripaus suolaa. Anna jäähtyä hetki.

200 ml
(1 prk) kinuskikastiketta
1 kpl
iso rosmariininoksa
1/4 tl
suolaa
3

Jaa salaatti tarjoiluastioihin. Lisää jäätelö ja tarjoa heti lämpimän kinuskikastikkeen kanssa.

vaniljajäätelöä
Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Oona, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 15.11.2021
|
Muokattu: 15.11.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

99

413

0,3 g

20,0 g

19,5 g

4,3 g

1,0 g

0,3 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

200 ml (1 prk) kinuskikastiketta,

1 kpl iso rosmariininoksa,

vaniljajäätelöä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli