Suolainen juustokakku ja granaattiomenasalsa

arvosana4/5

(5)arviota
10 Palaa

Noin 2 tuntia (josta 30 min aktiivista)

Mehevä suolainen paistettu juustokakku hurmaa juhlapöydässä! Kolmen juuston kakku saa seurakseen granaattiomenasta valmistuvan raikkaan rouskuvan salsan.

Ainekset

MääräAinesosa

Pohja

10 kplviipaletta makeaa tummaa limppua (esim. maalahden limppu)
50 gvoita
4 timjaminoksaa

Täyte

100 ggruyérejuustoa
200 g(1 rs) maustamatonta tuorejuustoa
140 g(1 rs) levitettävää vuohenmaitojuustoa
2 dl(1 prk) kuohukermaa
2 kplkananmunaa
2 rklmaissitärkkelystä
1 rklsitruunanmehua
1/2 tlmustapippuria rouhittuna

Granaattiomenasalsa

1 kplgranaattiomena
1 kplpieni punasipuli
2 timjaminoksaa
1 rklsitruunanmehua
2 tlhunajaa

Lisäksi

hunajaa
timjaminoksia

Valmistus (Uuni 175°C)

  1. 1

    Pingota irtopohjavuoan (halkaisija 22 cm) pohjalle leivinpaperi. Asettele reunoille leivinpaperisuikaleet.

  2. 2

    Hienonna leipä monitoimikoneella tai veitsellä pieniksi muruiksi. Sulata voi, hienonna timjamin lehdet ohuine varsineen ja sekoita leipämurun joukkoon. Painele seos irtopohjavuoan pohjalle.

    MääräAinesosa
    10 kplviipaletta makeaa tummaa limppua (esim. maalahden limppu)
    50 gvoita
    4 timjaminoksaa
  3. 3

    Raasta gruyére. Vatkaa tuorejuusto, vuohenjuusto ja kerma kulhossa. Lisää munat ja sekoita. Sekoita täytteeseen gruyére, maissitärkkelys, sitruunanmehu ja pippuri. Levitä täyte pohjan päälle. Paista kakkua 175-asteisen uunin alatasolla noin 50 minuuttia. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi.

    MääräAinesosa
    100 ggruyérejuustoa
    200 g(1 rs) maustamatonta tuorejuustoa
    140 g(1 rs) levitettävää vuohenmaitojuustoa
    2 dl(1 prk) kuohukermaa
    2 kplkananmunaa
    2 rklmaissitärkkelystä
    1 rklsitruunanmehua
    1/2 tlmustapippuria rouhittuna
  4. 4

    Valmista granaattiomenasalsa. Halkaise granaattiomena ja irrota siemenet kulhoon koputtelemalla hedelmän kuorta kauhalla. Kuori ja hienonna sipuli. Hienonna timjamin lehdet ohuine varsineen. Sekoita salsan ainekset kulhossa.

    MääräAinesosa
    1 kplgranaattiomena
    1 kplpieni punasipuli
    2 timjaminoksaa
    1 rklsitruunanmehua
    2 tlhunajaa
  5. 5

    Valuta hunajaa kakun pinnalle. Lusikoi granaattiomenasalsa kakun reunoille juuri ennen tarjoilua. Viimeistele timjaminoksilla.

    MääräAinesosa
    hunajaa
    timjaminoksia

Vinkki: Voit tarjota kakun kanssa myös paahdettuja viinirypäleitä.

Vinkki: Jos granaattiomenasalsaa jää yli, tarjoa sitä esimerkiksi salviapestopastan ja kanan kanssa tai juustopöydässä lisukkeena.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: timjaminoksaa , timjaminoksaa, hunajaa, timjaminoksia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
2.10.2023
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä