Suolainen juustokakku ja granaattiomenasalsa
Noin 2 tuntia (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Mehevä suolainen paistettu juustokakku hurmaa juhlapöydässä! Kolmen juuston kakku saa seurakseen granaattiomenasta valmistuvan raikkaan rouskuvan salsan.
| Pohja | |
|---|---|
| 10 kpl | viipaletta makeaa tummaa limppua (esim. maalahden limppu) |
| 50 g | voita |
| 4 | timjaminoksaa |
| Täyte | |
| 100 g | gruyérejuustoa |
| 200 g | (1 rs) maustamatonta tuorejuustoa |
| 140 g | (1 rs) levitettävää vuohenmaitojuustoa |
| 2 dl | (1 prk) kuohukermaa |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 2 rkl | maissitärkkelystä |
| 1 rkl | sitruunanmehua |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| Granaattiomenasalsa | |
| 1 kpl | granaattiomena |
| 1 kpl | pieni punasipuli |
| 2 | timjaminoksaa |
| 1 rkl | sitruunanmehua |
| 2 tl | hunajaa |
| Lisäksi | |
| hunajaa | |
| timjaminoksia | |
- 1.
Pingota irtopohjavuoan (halkaisija 22 cm) pohjalle leivinpaperi. Asettele reunoille leivinpaperisuikaleet.
- 2.
Hienonna leipä monitoimikoneella tai veitsellä pieniksi muruiksi. Sulata voi, hienonna timjamin lehdet ohuine varsineen ja sekoita leipämurun joukkoon. Painele seos irtopohjavuoan pohjalle.
- 3.
Raasta gruyére. Vatkaa tuorejuusto, vuohenjuusto ja kerma kulhossa. Lisää munat ja sekoita. Sekoita täytteeseen gruyére, maissitärkkelys, sitruunanmehu ja pippuri. Levitä täyte pohjan päälle. Paista kakkua 175-asteisen uunin alatasolla noin 50 minuuttia. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi.
- 4.
Valmista granaattiomenasalsa. Halkaise granaattiomena ja irrota siemenet kulhoon koputtelemalla hedelmän kuorta kauhalla. Kuori ja hienonna sipuli. Hienonna timjamin lehdet ohuine varsineen. Sekoita salsan ainekset kulhossa.
- 5.
Valuta hunajaa kakun pinnalle. Lusikoi granaattiomenasalsa kakun reunoille juuri ennen tarjoilua. Viimeistele timjaminoksilla.
Suolainen juustokakku ja granaattiomenasalsa
arvosana4/5
Noin 2 tuntia (josta 30 min aktiivista)
Mehevä suolainen paistettu juustokakku hurmaa juhlapöydässä! Kolmen juuston kakku saa seurakseen granaattiomenasta valmistuvan raikkaan rouskuvan salsan.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Pohja | |
| 10 kpl | viipaletta makeaa tummaa limppua (esim. maalahden limppu) |
| 50 g | voita |
| 4 | timjaminoksaa |
Täyte | |
| 100 g | gruyérejuustoa |
| 200 g | (1 rs) maustamatonta tuorejuustoa |
| 140 g | (1 rs) levitettävää vuohenmaitojuustoa |
| 2 dl | (1 prk) kuohukermaa |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 2 rkl | maissitärkkelystä |
| 1 rkl | sitruunanmehua |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
Granaattiomenasalsa | |
| 1 kpl | granaattiomena |
| 1 kpl | pieni punasipuli |
| 2 | timjaminoksaa |
| 1 rkl | sitruunanmehua |
| 2 tl | hunajaa |
Lisäksi | |
| hunajaa | |
| timjaminoksia | |
Valmistus (Uuni 175°C)
- 1
Pingota irtopohjavuoan (halkaisija 22 cm) pohjalle leivinpaperi. Asettele reunoille leivinpaperisuikaleet.
- 2
Hienonna leipä monitoimikoneella tai veitsellä pieniksi muruiksi. Sulata voi, hienonna timjamin lehdet ohuine varsineen ja sekoita leipämurun joukkoon. Painele seos irtopohjavuoan pohjalle.
Määrä Ainesosa 10 kpl viipaletta makeaa tummaa limppua (esim. maalahden limppu) 50 g voita 4 timjaminoksaa - 3
Raasta gruyére. Vatkaa tuorejuusto, vuohenjuusto ja kerma kulhossa. Lisää munat ja sekoita. Sekoita täytteeseen gruyére, maissitärkkelys, sitruunanmehu ja pippuri. Levitä täyte pohjan päälle. Paista kakkua 175-asteisen uunin alatasolla noin 50 minuuttia. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi.
Määrä Ainesosa 100 g gruyérejuustoa 200 g (1 rs) maustamatonta tuorejuustoa 140 g (1 rs) levitettävää vuohenmaitojuustoa 2 dl (1 prk) kuohukermaa 2 kpl kananmunaa 2 rkl maissitärkkelystä 1 rkl sitruunanmehua 1/2 tl mustapippuria rouhittuna - 4
Valmista granaattiomenasalsa. Halkaise granaattiomena ja irrota siemenet kulhoon koputtelemalla hedelmän kuorta kauhalla. Kuori ja hienonna sipuli. Hienonna timjamin lehdet ohuine varsineen. Sekoita salsan ainekset kulhossa.
Määrä Ainesosa 1 kpl granaattiomena 1 kpl pieni punasipuli 2 timjaminoksaa 1 rkl sitruunanmehua 2 tl hunajaa - 5
Valuta hunajaa kakun pinnalle. Lusikoi granaattiomenasalsa kakun reunoille juuri ennen tarjoilua. Viimeistele timjaminoksilla.
Määrä Ainesosa hunajaa timjaminoksia
Vinkki: Voit tarjota kakun kanssa myös paahdettuja viinirypäleitä.
Vinkki: Jos granaattiomenasalsaa jää yli, tarjoa sitä esimerkiksi salviapestopastan ja kanan kanssa tai juustopöydässä lisukkeena.
Ravintosisältö
369
Energiaa kcal
1547
Energiaa kj
26,3 g
Rasvaa
16,1 g
Tyydyttynyttä rasvaa
19,5 g
Hiilihydraatteja
8,7 g
Sokereita
2,7 g
Kuituja
12,6 g
Proteiinia
0,9 g
Suolaa
369
Energiaa kcal
1547
Energiaa kj
26,3 g
Rasvaa
16,1 g
Tyydyttynyttä rasvaa
19,5 g
Hiilihydraatteja
8,7 g
Sokereita
2,7 g
Kuituja
12,6 g
Proteiinia
0,9 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: timjaminoksaa , timjaminoksaa, hunajaa, timjaminoksia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























