Salviapestopasta
15 min (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Sujauta salviaa peston joukkoon! Salviapestopasta tarjotaan rapeiden kanapalojen kanssa. Kun viimeistelet pastan granaattiomenan siemenillä, saat annokseen sopivasti hapokkuutta.
| 400 g | kuorrutettuja kanansisäfileitä (ranch) |
| 1/2 rkl | rypsiöljyä |
| Salviapesto | |
|---|---|
| 1 kpl | ruukku salviaa |
| 1 kpl | ruukku basilikaa |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 75 g | pitkään kypsytettyä juustoa (esim. keisarinna tai parmesaani) |
| 100 g | (1 ps) saksanpähkinöitä |
| 1 dl | oliiviöljyä |
| 2 rkl | sitruunanmehua |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
| Lisäksi | |
| 300 g | (täysjyvä)kierrepastaa |
| Halutessasi | |
| 1 kpl | granaattiomena |
- 1.
Ota kanafileet huoneenlämpöön noin 30 minuuttia ennen valmistusta.
- 2.
Valmista pesto. Laita salvia ja basilika ohuine varsineen kapeaan kulhoon. Kuori valkosipuli. Raasta juusto. Soseuta kaikki peston ainekset sauvasekoittimella tahnaksi.
- 3.
Paista kanafileet öljyssä pannulla kypsiksi.
- 4.
Keitä pasta miedosti suolatussa vedessä (2 l vettä, ½ tl suolaa) pakkauksen keittoajan mukaan. Valuta pasta, mutta jätä sen joukkoon noin ½ desilitraa keitinlientä.
- 5.
Kääntele pesto pastaan. Tarjoa kanan kanssa. Halkaise granaattiomena ja irrota siemenet kulhoon koputtelemalla hedelmän kuorta kauhalla. Viimeistele annos granaattiomenansiemenillä.
Sujauta salviaa peston joukkoon! Salviapestopasta tarjotaan rapeiden kanapalojen kanssa. Kun viimeistelet pastan granaattiomenan siemenillä, saat annokseen sopivasti hapokkuutta.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 400 g | kuorrutettuja kanansisäfileitä (ranch) |
| 1/2 rkl | rypsiöljyä |
Salviapesto | |
| 1 kpl | ruukku salviaa |
| 1 kpl | ruukku basilikaa |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 75 g | pitkään kypsytettyä juustoa (esim. keisarinna tai parmesaani) |
| 100 g | (1 ps) saksanpähkinöitä |
| 1 dl | oliiviöljyä |
| 2 rkl | sitruunanmehua |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
Lisäksi | |
| 300 g | (täysjyvä)kierrepastaa |
Halutessasi | |
| 1 kpl | granaattiomena |
Valmistus
- 1
Ota kanafileet huoneenlämpöön noin 30 minuuttia ennen valmistusta.
Määrä Ainesosa 400 g kuorrutettuja kanansisäfileitä (ranch) - 2
Valmista pesto. Laita salvia ja basilika ohuine varsineen kapeaan kulhoon. Kuori valkosipuli. Raasta juusto. Soseuta kaikki peston ainekset sauvasekoittimella tahnaksi.
Määrä Ainesosa 1 kpl ruukku salviaa 1 kpl ruukku basilikaa 1 kpl valkosipulinkynsi 75 g pitkään kypsytettyä juustoa (esim. keisarinna tai parmesaani) 100 g (1 ps) saksanpähkinöitä 1 dl oliiviöljyä 2 rkl sitruunanmehua 1/2 tl suolaa 1/4 tl mustapippuria rouhittuna - 3
Paista kanafileet öljyssä pannulla kypsiksi.
Määrä Ainesosa 400 g kuorrutettuja kanansisäfileitä (ranch) 1/2 rkl rypsiöljyä - 4
Keitä pasta miedosti suolatussa vedessä (2 l vettä, ½ tl suolaa) pakkauksen keittoajan mukaan. Valuta pasta, mutta jätä sen joukkoon noin ½ desilitraa keitinlientä.
Määrä Ainesosa 300 g (täysjyvä)kierrepastaa - 5
Kääntele pesto pastaan. Tarjoa kanan kanssa. Halkaise granaattiomena ja irrota siemenet kulhoon koputtelemalla hedelmän kuorta kauhalla. Viimeistele annos granaattiomenansiemenillä.
Määrä Ainesosa 1 kpl granaattiomena
Ravintosisältö
635
Energiaa kcal
2657
Energiaa kj
30,8 g
Rasvaa
6,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
55,3 g
Hiilihydraatteja
4,8 g
Sokereita
4,8 g
Kuituja
31,5 g
Proteiinia
1,9 g
Suolaa
635
Energiaa kcal
2657
Energiaa kj
30,8 g
Rasvaa
6,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
55,3 g
Hiilihydraatteja
4,8 g
Sokereita
4,8 g
Kuituja
31,5 g
Proteiinia
1,9 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 kpl ruukku basilikaa, 1 dl oliiviöljyä, 2 rkl sitruunanmehua.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























