Paahdettu porkkanasalaatti
45 min (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Paahdettu porkkanasalaatti loihditaan porkkanoista, linsseistä, suolaisesta fetasta ja aromikkaasta tillistä. Hapokas vinegretti imeytyy ihanasti lämpimiin porkkanoihin.
| 800 g | porkkanoita |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 1 tl | suolaa |
| 230 g | (1 prk, á 380/230 g) kypsiä punaisia linssejä |
| 150 g | fetaa |
| 1/2 kpl | ruukkua tilliä |
| Kastike | |
|---|---|
| 3 rkl | oliiviöljyä |
| 1 rkl | valkoviinietikkaa |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 1 tl | sinappia |
| 1 tl | hunajaa |
| 1/2 tl | suolaa |
- 1.
Kuori ja paloittele porkkanat tikuiksi. Sekoita porkkanoihin öljy ja suola. Levitä porkkanat leivinpaperille uunipellille.
- 2.
Paahda porkkanat kypsiksi 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
- 3.
Valmista kastike. Kuori ja hienonna valkosipuli. Yhdistä kastikkeen ainekset ja sekoita.
- 4.
Valuta ja huuhtele linssit. Murenna feta ja hienonna tilli.
- 5.
Siirrä paahdetut porkkanat tarjoiluastiaan ja ripotelle päälle linssit ja feta. Viimeistele tillillä ja valuta lopuksi päälle kastike.
Paahdettu porkkanasalaatti loihditaan porkkanoista, linsseistä, suolaisesta fetasta ja aromikkaasta tillistä. Hapokas vinegretti imeytyy ihanasti lämpimiin porkkanoihin.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 800 g | porkkanoita |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 1 tl | suolaa |
| 230 g | (1 prk, á 380/230 g) kypsiä punaisia linssejä |
| 150 g | fetaa |
| 1/2 kpl | ruukkua tilliä |
Kastike | |
| 3 rkl | oliiviöljyä |
| 1 rkl | valkoviinietikkaa |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 1 tl | sinappia |
| 1 tl | hunajaa |
| 1/2 tl | suolaa |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Kuori ja paloittele porkkanat tikuiksi. Sekoita porkkanoihin öljy ja suola. Levitä porkkanat leivinpaperille uunipellille.
Määrä Ainesosa 800 g porkkanoita 2 rkl rypsiöljyä 1 tl suolaa - 2
Paahda porkkanat kypsiksi 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
- 3
Valmista kastike. Kuori ja hienonna valkosipuli. Yhdistä kastikkeen ainekset ja sekoita.
Määrä Ainesosa 1 kpl valkosipulinkynsi 3 rkl oliiviöljyä 1 rkl valkoviinietikkaa 1 tl sinappia 1 tl hunajaa 1/2 tl suolaa - 4
Valuta ja huuhtele linssit. Murenna feta ja hienonna tilli.
Määrä Ainesosa 230 g (1 prk, á 380/230 g) kypsiä punaisia linssejä 150 g fetaa 1/2 kpl ruukkua tilliä - 5
Siirrä paahdetut porkkanat tarjoiluastiaan ja ripotelle päälle linssit ja feta. Viimeistele tillillä ja valuta lopuksi päälle kastike.
Voit käyttää tavallisten oranssien porkkanoiden lisäksi keltaisia ja violetteja porkkanoita.
Ravintosisältö
394
Energiaa kcal
1650
Energiaa kj
27,3 g
Rasvaa
7,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
22,3 g
Hiilihydraatteja
13,3 g
Sokereita
6,0 g
Kuituja
12,3 g
Proteiinia
3,9 g
Suolaa
394
Energiaa kcal
1650
Energiaa kj
27,3 g
Rasvaa
7,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
22,3 g
Hiilihydraatteja
13,3 g
Sokereita
6,0 g
Kuituja
12,3 g
Proteiinia
3,9 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























