Paahdettu porkkanasalaatti

arvosana5/5

(4)arviota
4 Annosta

45 min (josta 15 min aktiivista)

Paahdettu porkkanasalaatti loihditaan porkkanoista, linsseistä, suolaisesta fetasta ja aromikkaasta tillistä. Hapokas vinegretti imeytyy ihanasti lämpimiin porkkanoihin.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
800 gporkkanoita
2 rklrypsiöljyä
1 tlsuolaa
230 g(1 prk, á 380/230 g) kypsiä punaisia linssejä
150 gfetaa
1/2 kplruukkua tilliä

Kastike

3 rkloliiviöljyä
1 rklvalkoviinietikkaa
1 kplvalkosipulinkynsi
1 tlsinappia
1 tlhunajaa
1/2 tlsuolaa

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Kuori ja paloittele porkkanat tikuiksi. Sekoita porkkanoihin öljy ja suola. Levitä porkkanat leivinpaperille uunipellille.

    MääräAinesosa
    800 gporkkanoita
    2 rklrypsiöljyä
    1 tlsuolaa
  2. 2

    Paahda porkkanat kypsiksi 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

  3. 3

    Valmista kastike. Kuori ja hienonna valkosipuli. Yhdistä kastikkeen ainekset ja sekoita.

    MääräAinesosa
    1 kplvalkosipulinkynsi
    3 rkloliiviöljyä
    1 rklvalkoviinietikkaa
    1 tlsinappia
    1 tlhunajaa
    1/2 tlsuolaa
  4. 4

    Valuta ja huuhtele linssit. Murenna feta ja hienonna tilli.

    MääräAinesosa
    230 g(1 prk, á 380/230 g) kypsiä punaisia linssejä
    150 gfetaa
    1/2 kplruukkua tilliä
  5. 5

    Siirrä paahdetut porkkanat tarjoiluastiaan ja ripotelle päälle linssit ja feta. Viimeistele tillillä ja valuta lopuksi päälle kastike.

Voit käyttää tavallisten oranssien porkkanoiden lisäksi keltaisia ja violetteja porkkanoita.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Yhteishyvän toimitus
Kuvat:
Reetta Pasanen
16.9.2025
|
Päivitetty: 15.10.2025

Samankaltaisia reseptejä