Kaurajauhismureke ja väriporkkanat - Yhteishyvä

Kaurajauhismureke ja väriporkkanat

Kaurajauhismureke ja väriporkkanat
Annokset
5
Uunin lämpötila
200°C
Yrteillä ryyditetty ja makeanmausteisella tomaattitahnalla silattu kasvismureke syntyy vegaanisesta kaurajauhiksesta.
Jaa Somessa

Ainekset

225 g
(1 paketti) kaurajauhista (Elovena Muru)
1 kpl
Sipuli
2 rkl
Rypsiöljyä
2 dl
Vettä
1 kpl
Kasvisliemikuutio
2 tl
Soijakastiketta
1 tl
Paprikajauhetta
1/4 tl
rouhittua mustapippuria
1 1/2 dl
Korppujauhoja
1 dl
Ruohosipulia hienonnettuna
1 dl
Persiljaa hienonnettuna

LISÄKSI

1/2 rkl
Rypsiöljyä vuokaan
4 kpl
Väriporkkanaa
1 l
Vettä
1 tl
Suolaa

MAUSTETAHNAA

1/2 dl
Tomaattipyreetä
1 rkl
Siirappia
1 rkl
Omenaviinietikkaa
1/2 rkl
Soijakastiketta
1/2 tl
Paprikajauhetta

Vinkki: Tee mureke etukäteen ja kuorruta tahnalla vasta tarjoilupäivänä.

Näin teet

1

Kaada kaurajauhis kulhoon. Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna 2 rkl rypsiöljyä pannulla ja kuullota sipuli siinä. Lisää vesi, liemikuutio, soijakastike ja mausteet. Kuumenna kiehuvaksi. Kumoa seos kaurajauhiksen joukkoon. Lisää korppujauhot ja hienonnetut yrtit. Sekoita tasaiseksi ja anna turvota 15 minuuttia.

225 g
(1 paketti) kaurajauhista (Elovena Muru)
1 kpl
Sipuli
2 rkl
Rypsiöljyä
2 tl
Soijakastiketta
1 kpl
Kasvisliemikuutio
1 dl
Persiljaa hienonnettuna
1/4 tl
rouhittua mustapippuria
1 1/2 dl
Korppujauhoja
1 dl
Ruohosipulia hienonnettuna
1 tl
Paprikajauhetta
2 dl
Vettä
2

Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Öljyä pieni leipävuoka (noin 5 x 15 cm) kevyesti. Painele taikina vuokaan. Kypsennä uunissa 30 minuuttia.

1/2 rkl
Rypsiöljyä vuokaan
3

Pese ja paloittele porkkanat. Keitä suolalla maustetussa vedessä 5 minuuttia.

4 kpl
Väriporkkanaa
1 l
Vettä
1 tl
Suolaa
4

Laita porkkanat pieneen uunivuokaan. Kumoa mureke leipävuoasta porkkanoiden päälle.

5

Yhdistä maustetahnan ainekset. Levitä se murekkeen pinnalle. Paista 10–15 minuuttia.

1/2 dl
Tomaattipyreetä
1 rkl
Omenaviinietikkaa
1/2 rkl
Soijakastiketta
1/2 tl
Paprikajauhetta
1 rkl
Siirappia
Resepti
Anu Brask
Kuvat
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 13.11.2018
Muokattu: 4.12.2018
Jaa Somessa

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja11 g55 g
Proteiinia2 g9 g
Rasvaa0 g1 g
Kuituja1 g3 g
Energiaa kj230 1150
Energiaa kcal55 275

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 225 g (1 paketti) kaurajauhista (Elovena Muru)

  • 1 kpl Sipuli

  • 2 rkl Rypsiöljyä

  • 2 dl Vettä

  • 1 kpl Kasvisliemikuutio

  • 2 tl Soijakastiketta

  • 1 tl Paprikajauhetta

  • 0.25 tl rouhittua mustapippuria

  • 1 dl Ruohosipulia hienonnettuna

  • 1 dl Persiljaa hienonnettuna

  • 0.5 rkl Rypsiöljyä vuokaan

  • 4 kpl Väriporkkanaa

  • 1 l Vettä

  • 1 tl Suolaa

  • 0.5 dl Tomaattipyreetä

  • 1 rkl Siirappia

  • 1 rkl Omenaviinietikkaa

  • 0.5 rkl Soijakastiketta

  • 0.5 tl Paprikajauhetta

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja11 g55 g
Proteiinia2 g9 g
Rasvaa0 g1 g
Kuituja1 g3 g
Energiaa kj230 1150
Energiaa kcal55 275

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 225 g (1 paketti) kaurajauhista (Elovena Muru)

  • 1 kpl Sipuli

  • 2 rkl Rypsiöljyä

  • 2 dl Vettä

  • 1 kpl Kasvisliemikuutio

  • 2 tl Soijakastiketta

  • 1 tl Paprikajauhetta

  • 0.25 tl rouhittua mustapippuria

  • 1 dl Ruohosipulia hienonnettuna

  • 1 dl Persiljaa hienonnettuna

  • 0.5 rkl Rypsiöljyä vuokaan

  • 4 kpl Väriporkkanaa

  • 1 l Vettä

  • 1 tl Suolaa

  • 0.5 dl Tomaattipyreetä

  • 1 rkl Siirappia

  • 1 rkl Omenaviinietikkaa

  • 0.5 rkl Soijakastiketta

  • 0.5 tl Paprikajauhetta

Resepti
Anu Brask

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.