Kaurajauhismureke ja väriporkkanat

Yrteillä ryyditetty ja makeanmausteisella tomaattitahnalla silattu kasvismureke syntyy vegaanisesta kaurajauhiksesta.

Ainekset (5 annosta)

MääräAinesosa
225 g(1 paketti) kaurajauhista (elovena muru)
1 kplsipuli
2 rklrypsiöljyä
2 dlvettä
1 kplkasvisliemikuutio
2 tlsoijakastiketta
1 tlpaprikajauhetta
1/4 tlrouhittua mustapippuria
1 1/2 dlkorppujauhoja
1 dlruohosipulia hienonnettuna
1 dlpersiljaa hienonnettuna

Lisäksi

1/2 rklrypsiöljyä vuokaan
4 kplväriporkkanaa
1 lvettä
1 tlsuolaa

Maustetahnaa

1/2 dltomaattipyreetä
1 rklsiirappia
1 rklomenaviinietikkaa
1/2 rklsoijakastiketta
1/2 tlpaprikajauhetta

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Kaada kaurajauhis kulhoon. Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna 2 rkl rypsiöljyä pannulla ja kuullota sipuli siinä. Lisää vesi, liemikuutio, soijakastike ja mausteet. Kuumenna kiehuvaksi. Kumoa seos kaurajauhiksen joukkoon. Lisää korppujauhot ja hienonnetut yrtit. Sekoita tasaiseksi ja anna turvota 15 minuuttia.

    MääräAinesosa
    225 g(1 paketti) kaurajauhista (elovena muru)
    1 kplsipuli
    2 rklrypsiöljyä
    2 tlsoijakastiketta
    1 kplkasvisliemikuutio
    1 dlpersiljaa hienonnettuna
    1/4 tlrouhittua mustapippuria
    1 1/2 dlkorppujauhoja
    1 dlruohosipulia hienonnettuna
    1 tlpaprikajauhetta
    2 dlvettä
  2. 2

    Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Öljyä pieni leipävuoka (noin 5 x 15 cm) kevyesti. Painele taikina vuokaan. Kypsennä uunissa 30 minuuttia.

    MääräAinesosa
    1/2 rklrypsiöljyä vuokaan
  3. 3

    Pese ja paloittele porkkanat. Keitä suolalla maustetussa vedessä 5 minuuttia.

    MääräAinesosa
    4 kplväriporkkanaa
    1 lvettä
    1 tlsuolaa
  4. 4

    Laita porkkanat pieneen uunivuokaan. Kumoa mureke leipävuoasta porkkanoiden päälle.

  5. 5

    Yhdistä maustetahnan ainekset. Levitä se murekkeen pinnalle. Paista 10–15 minuuttia.

    MääräAinesosa
    1/2 dltomaattipyreetä
    1 rklomenaviinietikkaa
    1/2 rklsoijakastiketta
    1/2 tlpaprikajauhetta
    1 rklsiirappia

Vinkki: Tee mureke etukäteen ja kuorruta tahnalla vasta tarjoilupäivänä.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 dl Vettä, 1 dl Persiljaa hienonnettuna, 1 l Vettä, 0.5 dl Tomaattipyreetä, 1 rkl Siirappia, 1 rkl Omenaviinietikkaa, 0.5 rkl Soijakastiketta, 0.5 tl Paprikajauhetta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
26.11.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä