Kaurajauhismureke ja väriporkkanat

Nappaa talteen!
Yrteillä ryyditetty ja makeanmausteisella tomaattitahnalla silattu kasvismureke syntyy vegaanisesta kaurajauhiksesta.
| 225 g | (1 paketti) kaurajauhista (elovena muru) |
| 1 kpl | sipuli |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 2 dl | vettä |
| 1 kpl | kasvisliemikuutio |
| 2 tl | soijakastiketta |
| 1 tl | paprikajauhetta |
| 1/4 tl | rouhittua mustapippuria |
| 1 1/2 dl | korppujauhoja |
| 1 dl | ruohosipulia hienonnettuna |
| 1 dl | persiljaa hienonnettuna |
| Lisäksi | |
|---|---|
| 1/2 rkl | rypsiöljyä vuokaan |
| 4 kpl | väriporkkanaa |
| 1 l | vettä |
| 1 tl | suolaa |
| Maustetahnaa | |
| 1/2 dl | tomaattipyreetä |
| 1 rkl | siirappia |
| 1 rkl | omenaviinietikkaa |
| 1/2 rkl | soijakastiketta |
| 1/2 tl | paprikajauhetta |
- 1.
Kaada kaurajauhis kulhoon. Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna 2 rkl rypsiöljyä pannulla ja kuullota sipuli siinä. Lisää vesi, liemikuutio, soijakastike ja mausteet. Kuumenna kiehuvaksi. Kumoa seos kaurajauhiksen joukkoon. Lisää korppujauhot ja hienonnetut yrtit. Sekoita tasaiseksi ja anna turvota 15 minuuttia.
- 2.
Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Öljyä pieni leipävuoka (noin 5 x 15 cm) kevyesti. Painele taikina vuokaan. Kypsennä uunissa 30 minuuttia.
- 3.
Pese ja paloittele porkkanat. Keitä suolalla maustetussa vedessä 5 minuuttia.
- 4.
Laita porkkanat pieneen uunivuokaan. Kumoa mureke leipävuoasta porkkanoiden päälle.
- 5.
Yhdistä maustetahnan ainekset. Levitä se murekkeen pinnalle. Paista 10–15 minuuttia.
Kaurajauhismureke ja väriporkkanat
Yrteillä ryyditetty ja makeanmausteisella tomaattitahnalla silattu kasvismureke syntyy vegaanisesta kaurajauhiksesta.
Ainekset (5 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 225 g | (1 paketti) kaurajauhista (elovena muru) |
| 1 kpl | sipuli |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 2 dl | vettä |
| 1 kpl | kasvisliemikuutio |
| 2 tl | soijakastiketta |
| 1 tl | paprikajauhetta |
| 1/4 tl | rouhittua mustapippuria |
| 1 1/2 dl | korppujauhoja |
| 1 dl | ruohosipulia hienonnettuna |
| 1 dl | persiljaa hienonnettuna |
Lisäksi | |
| 1/2 rkl | rypsiöljyä vuokaan |
| 4 kpl | väriporkkanaa |
| 1 l | vettä |
| 1 tl | suolaa |
Maustetahnaa | |
| 1/2 dl | tomaattipyreetä |
| 1 rkl | siirappia |
| 1 rkl | omenaviinietikkaa |
| 1/2 rkl | soijakastiketta |
| 1/2 tl | paprikajauhetta |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Kaada kaurajauhis kulhoon. Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna 2 rkl rypsiöljyä pannulla ja kuullota sipuli siinä. Lisää vesi, liemikuutio, soijakastike ja mausteet. Kuumenna kiehuvaksi. Kumoa seos kaurajauhiksen joukkoon. Lisää korppujauhot ja hienonnetut yrtit. Sekoita tasaiseksi ja anna turvota 15 minuuttia.
Määrä Ainesosa 225 g (1 paketti) kaurajauhista (elovena muru) 1 kpl sipuli 2 rkl rypsiöljyä 2 tl soijakastiketta 1 kpl kasvisliemikuutio 1 dl persiljaa hienonnettuna 1/4 tl rouhittua mustapippuria 1 1/2 dl korppujauhoja 1 dl ruohosipulia hienonnettuna 1 tl paprikajauhetta 2 dl vettä - 2
Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Öljyä pieni leipävuoka (noin 5 x 15 cm) kevyesti. Painele taikina vuokaan. Kypsennä uunissa 30 minuuttia.
Määrä Ainesosa 1/2 rkl rypsiöljyä vuokaan - 3
Pese ja paloittele porkkanat. Keitä suolalla maustetussa vedessä 5 minuuttia.
Määrä Ainesosa 4 kpl väriporkkanaa 1 l vettä 1 tl suolaa - 4
Laita porkkanat pieneen uunivuokaan. Kumoa mureke leipävuoasta porkkanoiden päälle.
- 5
Yhdistä maustetahnan ainekset. Levitä se murekkeen pinnalle. Paista 10–15 minuuttia.
Määrä Ainesosa 1/2 dl tomaattipyreetä 1 rkl omenaviinietikkaa 1/2 rkl soijakastiketta 1/2 tl paprikajauhetta 1 rkl siirappia
Vinkki: Tee mureke etukäteen ja kuorruta tahnalla vasta tarjoilupäivänä.
Ravintosisältö
288
Energiaa kcal
1206
Energiaa kj
8,4 g
Rasvaa
0,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
32,8 g
Hiilihydraatteja
5,0 g
Sokereita
8,0 g
Kuituja
15,6 g
Proteiinia
2,7 g
Suolaa
288
Energiaa kcal
1206
Energiaa kj
8,4 g
Rasvaa
0,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
32,8 g
Hiilihydraatteja
5,0 g
Sokereita
8,0 g
Kuituja
15,6 g
Proteiinia
2,7 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 dl Vettä, 1 dl Persiljaa hienonnettuna, 1 l Vettä, 0.5 dl Tomaattipyreetä, 1 rkl Siirappia, 1 rkl Omenaviinietikkaa, 0.5 rkl Soijakastiketta, 0.5 tl Paprikajauhetta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























