Kaada kaurajauhis kulhoon. Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna 2 rkl rypsiöljyä pannulla ja kuullota sipuli siinä. Lisää vesi, liemikuutio, soijakastike ja mausteet. Kuumenna kiehuvaksi. Kumoa seos kaurajauhiksen joukkoon. Lisää korppujauhot ja hienonnetut yrtit. Sekoita tasaiseksi ja anna turvota 15 minuuttia.
Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Öljyä pieni leipävuoka (noin 5 x 15 cm) kevyesti. Painele taikina vuokaan. Kypsennä uunissa 30 minuuttia.
Pese ja paloittele porkkanat. Keitä suolalla maustetussa vedessä 5 minuuttia.
Laita porkkanat pieneen uunivuokaan. Kumoa mureke leipävuoasta porkkanoiden päälle.
Yhdistä maustetahnan ainekset. Levitä se murekkeen pinnalle. Paista 10–15 minuuttia.
Vinkki: Tee mureke etukäteen ja kuorruta tahnalla vasta tarjoilupäivänä.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
286
1197
8,4 g
0,8 g
32,4 g
4,8 g
8,0 g
15,4 g
2,7 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 dl Vettä,
1 dl Persiljaa hienonnettuna,
1 l Vettä,
0,5 dl Tomaattipyreetä,
1 rkl Siirappia,
1 rkl Omenaviinietikkaa,
0,5 rkl Soijakastiketta,
0,5 tl Paprikajauhetta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli