Herkullinen omenajuustokakku

arvosana5/5

(11)arviota
12 Palaa

Useita tunteja (josta 30 min aktiivista)

Omenajuustokakku yhdistää omenapiirakan ja juustokakun maut. Sametinpehmeä täyte, kanelilla maustetut omenat ja rapea kauramuru hurmaavat herkullisessa kakussa.

Ainekset

MääräAinesosa

Pohja

200 gkandisokerikeksejä (lu bastogne)
75 gvoita tai leivontamargariinia

Täyte

600 g(3 rs, à 200 g) maustamatonta tuorejuustoa
2 dlsokeria
150 g(1 prk) ranskankermaa
1 rklmaissitärkkelystä
1 tlvaniljasokeria
3 kplkananmunaa

Kaneliomenat

400 g(2–3 kpl) omenaa
1 rklsokeria
1 tlkanelia

Kauramuru

50 gvoita tai leivontamargariinia
3/4 dlkaurahiutaleita
1/2 dlvehnäjauhoja
1/2 dlfariinisokeria

Valmistus (Uuni 175°C)

  1. 1

    Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle. Asettele reunoille leivinpaperisuikaleet.

  2. 2

    Tee pohja. Hienonna keksit monitoimikoneessa tai kaulimella vahvassa pakastuspussissa. Sulata rasva ja sekoita keksimurun joukkoon. Painele seos vuoan pohjalle.

    MääräAinesosa
    200 gkandisokerikeksejä (lu bastogne)
    75 gvoita tai leivontamargariinia
  3. 3

    Tee kaneliomenat. Pese ja kuori omenat. Poista siemenkodat ja kuutioi omenat pieniksi paloiksi. Sekoita omenoihin sokeri ja kaneli.

    MääräAinesosa
    400 g(2–3 kpl) omenaa
    1 rklsokeria
    1 tlkanelia
  4. 4

    Tee kauramuru. Sulata rasva ja sekoita joukkoon hiutaleet, jauhot ja sokeri.

    MääräAinesosa
    50 gvoita tai leivontamargariinia
    3/4 dlkaurahiutaleita
    1/2 dlvehnäjauhoja
    1/2 dlfariinisokeria
  5. 5

    Tee täyte. Notkista huoneenlämpöinen tuorejuusto kierre- tai sähkövatkaimella. Lisää sokeri, ranskankerma, maissitärkkelys ja vaniljasokeri. Vatkaa tasaiseksi. Vatkaa munat yksitellen joukkoon. Kaada täyte pohjan päälle. Lisää omenapalat ja ripottele pinnalle muruseos.

    MääräAinesosa
    600 g(3 rs, à 200 g) maustamatonta tuorejuustoa
    2 dlsokeria
    150 g(1 prk) ranskankermaa
    1 rklmaissitärkkelystä
    1 tlvaniljasokeria
    3 kplkananmunaa
  6. 6

    Paista kakkua 175-asteisen uunin alatasolla noin tunti. Valmiin kakun pinta on kiinteä, mutta keskeltä yhä hieman hyllyvä. Peitä kakku leivinpaperilla, jos se tummuu liikaa.

  7. 7

    Sammuta uuni ja jätä kakku jäähtymään noin tunniksi uuninluukku raollaan. Hidas jäähtyminen ehkäisee kakun repeämistä. Nosta huoneenlämpöinen kakku jääkaappiin vähintään 4 tunniksi, mieluiten yön yli.

  8. 8

    Irrota kakku vuoasta ja nosta tarjoilulautaselle.

Vinkki: Valitse kakkuun hapokas omenalajike.

Vinkki: Korvaa kauramurun fariinisokeri halutessasi kidesokerilla.

Vinkki: Mikäli haluat varmistaa, ettei kakun pinta halkeile paistamisen aikana, voit kypsentää sen vesihauteessa. Vuoraa kakkuvuoan ulkoreunat huolellisesti foliolla, niin vuoan sisälle ei pääse vettä. Nosta kakkuvuoka korkeareunaisen uunivuoan sisälle ja kaada kakkuvuoan ympärille 2 cm:n kerros kuumaa vettä, jonka jälkeen paista kakku uunissa ohjeen mukaan.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
8.8.2025
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä