Herkullinen omenajuustokakku
Useita tunteja (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Omenajuustokakku yhdistää omenapiirakan ja juustokakun maut. Sametinpehmeä täyte, kanelilla maustetut omenat ja rapea kauramuru hurmaavat herkullisessa kakussa.
| Pohja | |
|---|---|
| 200 g | kandisokerikeksejä (lu bastogne) |
| 75 g | voita tai leivontamargariinia |
| Täyte | |
| 600 g | (3 rs, à 200 g) maustamatonta tuorejuustoa |
| 2 dl | sokeria |
| 150 g | (1 prk) ranskankermaa |
| 1 rkl | maissitärkkelystä |
| 1 tl | vaniljasokeria |
| 3 kpl | kananmunaa |
| Kaneliomenat | |
| 400 g | (2–3 kpl) omenaa |
| 1 rkl | sokeria |
| 1 tl | kanelia |
| Kauramuru | |
| 50 g | voita tai leivontamargariinia |
| 3/4 dl | kaurahiutaleita |
| 1/2 dl | vehnäjauhoja |
| 1/2 dl | fariinisokeria |
- 1.
Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle. Asettele reunoille leivinpaperisuikaleet.
- 2.
Tee pohja. Hienonna keksit monitoimikoneessa tai kaulimella vahvassa pakastuspussissa. Sulata rasva ja sekoita keksimurun joukkoon. Painele seos vuoan pohjalle.
- 3.
Tee kaneliomenat. Pese ja kuori omenat. Poista siemenkodat ja kuutioi omenat pieniksi paloiksi. Sekoita omenoihin sokeri ja kaneli.
- 4.
Tee kauramuru. Sulata rasva ja sekoita joukkoon hiutaleet, jauhot ja sokeri.
- 5.
Tee täyte. Notkista huoneenlämpöinen tuorejuusto kierre- tai sähkövatkaimella. Lisää sokeri, ranskankerma, maissitärkkelys ja vaniljasokeri. Vatkaa tasaiseksi. Vatkaa munat yksitellen joukkoon. Kaada täyte pohjan päälle. Lisää omenapalat ja ripottele pinnalle muruseos.
- 6.
Paista kakkua 175-asteisen uunin alatasolla noin tunti. Valmiin kakun pinta on kiinteä, mutta keskeltä yhä hieman hyllyvä. Peitä kakku leivinpaperilla, jos se tummuu liikaa.
- 7.
Sammuta uuni ja jätä kakku jäähtymään noin tunniksi uuninluukku raollaan. Hidas jäähtyminen ehkäisee kakun repeämistä. Nosta huoneenlämpöinen kakku jääkaappiin vähintään 4 tunniksi, mieluiten yön yli.
- 8.
Irrota kakku vuoasta ja nosta tarjoilulautaselle.
Herkullinen omenajuustokakku
arvosana5/5
Useita tunteja (josta 30 min aktiivista)
Omenajuustokakku yhdistää omenapiirakan ja juustokakun maut. Sametinpehmeä täyte, kanelilla maustetut omenat ja rapea kauramuru hurmaavat herkullisessa kakussa.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Pohja | |
| 200 g | kandisokerikeksejä (lu bastogne) |
| 75 g | voita tai leivontamargariinia |
Täyte | |
| 600 g | (3 rs, à 200 g) maustamatonta tuorejuustoa |
| 2 dl | sokeria |
| 150 g | (1 prk) ranskankermaa |
| 1 rkl | maissitärkkelystä |
| 1 tl | vaniljasokeria |
| 3 kpl | kananmunaa |
Kaneliomenat | |
| 400 g | (2–3 kpl) omenaa |
| 1 rkl | sokeria |
| 1 tl | kanelia |
Kauramuru | |
| 50 g | voita tai leivontamargariinia |
| 3/4 dl | kaurahiutaleita |
| 1/2 dl | vehnäjauhoja |
| 1/2 dl | fariinisokeria |
Valmistus (Uuni 175°C)
- 1
Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle. Asettele reunoille leivinpaperisuikaleet.
- 2
Tee pohja. Hienonna keksit monitoimikoneessa tai kaulimella vahvassa pakastuspussissa. Sulata rasva ja sekoita keksimurun joukkoon. Painele seos vuoan pohjalle.
Määrä Ainesosa 200 g kandisokerikeksejä (lu bastogne) 75 g voita tai leivontamargariinia - 3
Tee kaneliomenat. Pese ja kuori omenat. Poista siemenkodat ja kuutioi omenat pieniksi paloiksi. Sekoita omenoihin sokeri ja kaneli.
Määrä Ainesosa 400 g (2–3 kpl) omenaa 1 rkl sokeria 1 tl kanelia - 4
Tee kauramuru. Sulata rasva ja sekoita joukkoon hiutaleet, jauhot ja sokeri.
Määrä Ainesosa 50 g voita tai leivontamargariinia 3/4 dl kaurahiutaleita 1/2 dl vehnäjauhoja 1/2 dl fariinisokeria - 5
Tee täyte. Notkista huoneenlämpöinen tuorejuusto kierre- tai sähkövatkaimella. Lisää sokeri, ranskankerma, maissitärkkelys ja vaniljasokeri. Vatkaa tasaiseksi. Vatkaa munat yksitellen joukkoon. Kaada täyte pohjan päälle. Lisää omenapalat ja ripottele pinnalle muruseos.
Määrä Ainesosa 600 g (3 rs, à 200 g) maustamatonta tuorejuustoa 2 dl sokeria 150 g (1 prk) ranskankermaa 1 rkl maissitärkkelystä 1 tl vaniljasokeria 3 kpl kananmunaa - 6
Paista kakkua 175-asteisen uunin alatasolla noin tunti. Valmiin kakun pinta on kiinteä, mutta keskeltä yhä hieman hyllyvä. Peitä kakku leivinpaperilla, jos se tummuu liikaa.
- 7
Sammuta uuni ja jätä kakku jäähtymään noin tunniksi uuninluukku raollaan. Hidas jäähtyminen ehkäisee kakun repeämistä. Nosta huoneenlämpöinen kakku jääkaappiin vähintään 4 tunniksi, mieluiten yön yli.
- 8
Irrota kakku vuoasta ja nosta tarjoilulautaselle.
Vinkki: Valitse kakkuun hapokas omenalajike.
Vinkki: Korvaa kauramurun fariinisokeri halutessasi kidesokerilla.
Vinkki: Mikäli haluat varmistaa, ettei kakun pinta halkeile paistamisen aikana, voit kypsentää sen vesihauteessa. Vuoraa kakkuvuoan ulkoreunat huolellisesti foliolla, niin vuoan sisälle ei pääse vettä. Nosta kakkuvuoka korkeareunaisen uunivuoan sisälle ja kaada kakkuvuoan ympärille 2 cm:n kerros kuumaa vettä, jonka jälkeen paista kakku uunissa ohjeen mukaan.
Ravintosisältö
416
Energiaa kcal
1740
Energiaa kj
25,3 g
Rasvaa
15,4 g
Tyydyttynyttä rasvaa
40,2 g
Hiilihydraatteja
30,6 g
Sokereita
1,7 g
Kuituja
5,8 g
Proteiinia
0,7 g
Suolaa
416
Energiaa kcal
1740
Energiaa kj
25,3 g
Rasvaa
15,4 g
Tyydyttynyttä rasvaa
40,2 g
Hiilihydraatteja
30,6 g
Sokereita
1,7 g
Kuituja
5,8 g
Proteiinia
0,7 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























