Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Suolaisen makea brie-omenapiirakka

timer-iconNoin 2 tuntia  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
12 Palaa
Fork and knife
12 Palaa
Täyteläinen brie, raikas omena ja makea viikunahillo ovat vastustamaton yhdistelmä. Brie-omenapiirakka on täydellinen tarjottava loppuvuoden juhliin!

Ainekset

600 g
(1 pkt) lehtitaikinaa (Myllyn Paras, Iso Lehtitaikina)
1 kpl
iso omena
200 g
(1 pkt) briejuustoa
85 g
(1 prk) omena-viikunahilloa (COOP)
(timjamia)

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Sulata lehtitaikina pakkauksen ohjeen mukaan.

600 g
(1 pkt) lehtitaikinaa (Myllyn Paras, Iso Lehtitaikina)
2

Kauli taikina leivinpaperin päällä noin puolet ohuemmaksi ja nosta pellille. Tee terävällä veitsellä noin 2 cm:n päähän taikinan reunoista viillot niin, ettei veitsi mene pohjan läpi. Pistele pohja haarukalla.

3

Pese omena ja leikkaa se ohuiksi viipaleiksi. Viipaloi juusto. Levitä omenat ja juustot pohjan päälle. Paista 225-asteisessa uunissa 25–30 minuuttia.

1 kpl
iso omena
200 g
(1 pkt) briejuustoa
4

Paiston jälkeen lusikoi pinnalle omena-viikunahilloa. Koristele halutessasi hienonnetulla timjamilla.

85 g
(1 prk) omena-viikunahilloa (COOP)
(timjamia)

Vinkki: Omenan tilalle sopii myös päärynä ja brien tilalle sinihomejuusto.

Miltä maistui?
Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 7.10.2024
|
Muokattu: 9.10.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

74

310

4,5 g

2,9 g

3,3 g

3,3 g

0,3 g

4,6 g

0,2 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

600 g (1 pkt) lehtitaikinaa (Myllyn Paras, Iso Lehtitaikina) ,

(timjamia).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli