Sulata lehtitaikina pakkauksen ohjeen mukaan.
Kauli taikina leivinpaperin päällä noin puolet ohuemmaksi ja nosta pellille. Tee terävällä veitsellä noin 2 cm:n päähän taikinan reunoista viillot niin, ettei veitsi mene pohjan läpi. Pistele pohja haarukalla.
Pese omena ja leikkaa se ohuiksi viipaleiksi. Viipaloi juusto. Levitä omenat ja juustot pohjan päälle. Paista 225-asteisessa uunissa 25–30 minuuttia.
Paiston jälkeen lusikoi pinnalle omena-viikunahilloa. Koristele halutessasi hienonnetulla timjamilla.
Vinkki: Omenan tilalle sopii myös päärynä ja brien tilalle sinihomejuusto.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
74
310
4,5 g
2,9 g
3,3 g
3,3 g
0,3 g
4,6 g
0,2 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
600 g (1 pkt) lehtitaikinaa (Myllyn Paras, Iso Lehtitaikina) ,
(timjamia).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli