Persimon-mozzarellasalaatti

arvosana5/5

(9)arviota
6 Annosta

30 min (josta 30 min aktiivista)

Juhlakauden ihanin salaatti koostuu makeista persimoneista ja täyteläisestä mozzarellasta. Suolaiset pistaasipähkinät ja makean hapokas vinegretti tekevät salaatista vastustamattoman herkullisen!

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
2 kplpersimonia
180 g(1 ps) salaattisekoitusta
250 g(2 ps, à 125 g) mozzarellaa
1 kplgranaattiomena
150 g(1 ps) suolattuja pistaasipähkinöitä

Vinegretti

2 rkloliiviöljyä
1 rklvalkoviinietikkaa
1 rklvaahterasiirappia

Valmistus

  1. 1

    Pese ja viipaloi persimonit. Tarvittaessa huuhtele ja kuivaa salaatti. Valuta ja revi mozzarella suupaloiksi. Halkaise granaattiomena ja irrota siemenet isossa kulhossa koputtelemalla hedelmän kuorta kauhalla. Kuori pistaasipähkinät ja rouhi veitsellä kevyesti.

    MääräAinesosa
    2 kplpersimonia
    180 g(1 ps) salaattisekoitusta
    250 g(2 ps, à 125 g) mozzarellaa
    1 kplgranaattiomena
    150 g(1 ps) suolattuja pistaasipähkinöitä
  2. 2

    Asettele salaatti, persimonit ja juusto vadille. Ripottele granaattiomenan siemenet ja pähkinät pinnalle.

  3. 3

    Sekoita vinegretin ainekset kulhossa. Viimeistele salaatti vinegretillä juuri ennen tarjoamista.

    MääräAinesosa
    2 rkloliiviöljyä
    1 rklvalkoviinietikkaa
    1 rklvaahterasiirappia

Vinkki: Mozzarellan tilalle sopii myös esimerkiksi kypsytetty juusto tai aurajuusto.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
4.11.2024
|
Päivitetty: 15.10.2025

Samankaltaisia reseptejä