Linssisalaatti ja vegaaninen juustovaahto

arvosana5/5

(5)arviota
4 Annosta

15 min (josta 15 min aktiivista)

Marinoitu linssisalaatti ja vegaaninen juustovaahto tuovat raikkaan lisän joulupöytään. Granaattiomenan siemenillä rikastettu mausteinen linssisalaatti ja vegaaninen vaahto sopivat lisukkeeksi, kevyeksi lounaaksi tai aterian osaksi pitaleipien ja falafelien kanssa.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
230 g(1 pkt, 380/230 g) punaisia linssejä suolaliemessä
1 kpl sitruuna
1 kplgranaattiomena
1 ruukku minttua
2 rkloliiviöljyä
1 rklvaahterasiirappia
1 tl juustokuminaa
1 tlsavupaprikajauhetta
1/2 tlsuolaa

Vegaaninen juustovaahto

200 g(1 prk) vegaanisia salaattikuutioita
1 kplvalkosipulinkynsi
1 dlkaurafraichea
1 rklsitruunanmehua
1/4 tlmustapippuria rouhittuna

Valmistus

  1. 1

    Valuta ja huuhtele linssit. Pese sitruuna, raasta kuori (½ rkl) ja purista mehu (½ dl). Säästä 1 rkl sitruunanmehua juustovaahtoon. Hienonna minttu. Jätä muutama kokonainen lehti koristeluun. Halkaise granaattiomena ja irrota siemenet kulhoon koputtelemalla hedelmän kuorta kauhalla. Sekoita siementen joukkoon muut salaatin ainekset. Jätä maustumaan juustovaahdon valmistamisen ajaksi.

    MääräAinesosa
    230 g(1 pkt, 380/230 g) punaisia linssejä suolaliemessä
    1 kpl sitruuna
    1 ruukku minttua
    1 kplgranaattiomena
    2 rkloliiviöljyä
    1 rklvaahterasiirappia
    1 tl juustokuminaa
    1 tlsavupaprikajauhetta
    1/2 tlsuolaa
  2. 2

    Valuta salaattikuutiot ja murenna kulhoon. Kuori ja hienonna valkosipuli. Lisää muut vaahdon ainekset. Sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi ja kuohkeaksi vaahdoksi.

    MääräAinesosa
    200 g(1 prk) vegaanisia salaattikuutioita
    1 kplvalkosipulinkynsi
    1 dlkaurafraichea
    1 rklsitruunanmehua
    1/4 tlmustapippuria rouhittuna
  3. 3

    Levitä vegaaninen juustovaahto laakealle lautaselle ja lusikoi linssisalaatti päälle. Koristele mintunlehdillä.

Vinkki: Voitele paahdetut patonkiviipaleet juustovaahdolla ja lusikoi marinoituja linssejä päälle.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: ruukku minttua.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
7.10.2024
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä