Linssisalaatti ja vegaaninen juustovaahto
15 min (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Marinoitu linssisalaatti ja vegaaninen juustovaahto tuovat raikkaan lisän joulupöytään. Granaattiomenan siemenillä rikastettu mausteinen linssisalaatti ja vegaaninen vaahto sopivat lisukkeeksi, kevyeksi lounaaksi tai aterian osaksi pitaleipien ja falafelien kanssa.
| 230 g | (1 pkt, 380/230 g) punaisia linssejä suolaliemessä |
| 1 kpl | sitruuna |
| 1 kpl | granaattiomena |
| 1 | ruukku minttua |
| 2 rkl | oliiviöljyä |
| 1 rkl | vaahterasiirappia |
| 1 tl | juustokuminaa |
| 1 tl | savupaprikajauhetta |
| 1/2 tl | suolaa |
| Vegaaninen juustovaahto | |
|---|---|
| 200 g | (1 prk) vegaanisia salaattikuutioita |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 1 dl | kaurafraichea |
| 1 rkl | sitruunanmehua |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
- 1.
Valuta ja huuhtele linssit. Pese sitruuna, raasta kuori (½ rkl) ja purista mehu (½ dl). Säästä 1 rkl sitruunanmehua juustovaahtoon. Hienonna minttu. Jätä muutama kokonainen lehti koristeluun. Halkaise granaattiomena ja irrota siemenet kulhoon koputtelemalla hedelmän kuorta kauhalla. Sekoita siementen joukkoon muut salaatin ainekset. Jätä maustumaan juustovaahdon valmistamisen ajaksi.
- 2.
Valuta salaattikuutiot ja murenna kulhoon. Kuori ja hienonna valkosipuli. Lisää muut vaahdon ainekset. Sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi ja kuohkeaksi vaahdoksi.
- 3.
Levitä vegaaninen juustovaahto laakealle lautaselle ja lusikoi linssisalaatti päälle. Koristele mintunlehdillä.
Linssisalaatti ja vegaaninen juustovaahto
arvosana5/5
15 min (josta 15 min aktiivista)
Marinoitu linssisalaatti ja vegaaninen juustovaahto tuovat raikkaan lisän joulupöytään. Granaattiomenan siemenillä rikastettu mausteinen linssisalaatti ja vegaaninen vaahto sopivat lisukkeeksi, kevyeksi lounaaksi tai aterian osaksi pitaleipien ja falafelien kanssa.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 230 g | (1 pkt, 380/230 g) punaisia linssejä suolaliemessä |
| 1 kpl | sitruuna |
| 1 kpl | granaattiomena |
| 1 | ruukku minttua |
| 2 rkl | oliiviöljyä |
| 1 rkl | vaahterasiirappia |
| 1 tl | juustokuminaa |
| 1 tl | savupaprikajauhetta |
| 1/2 tl | suolaa |
Vegaaninen juustovaahto | |
| 200 g | (1 prk) vegaanisia salaattikuutioita |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 1 dl | kaurafraichea |
| 1 rkl | sitruunanmehua |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
Valmistus
- 1
Valuta ja huuhtele linssit. Pese sitruuna, raasta kuori (½ rkl) ja purista mehu (½ dl). Säästä 1 rkl sitruunanmehua juustovaahtoon. Hienonna minttu. Jätä muutama kokonainen lehti koristeluun. Halkaise granaattiomena ja irrota siemenet kulhoon koputtelemalla hedelmän kuorta kauhalla. Sekoita siementen joukkoon muut salaatin ainekset. Jätä maustumaan juustovaahdon valmistamisen ajaksi.
Määrä Ainesosa 230 g (1 pkt, 380/230 g) punaisia linssejä suolaliemessä 1 kpl sitruuna 1 ruukku minttua 1 kpl granaattiomena 2 rkl oliiviöljyä 1 rkl vaahterasiirappia 1 tl juustokuminaa 1 tl savupaprikajauhetta 1/2 tl suolaa - 2
Valuta salaattikuutiot ja murenna kulhoon. Kuori ja hienonna valkosipuli. Lisää muut vaahdon ainekset. Sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi ja kuohkeaksi vaahdoksi.
Määrä Ainesosa 200 g (1 prk) vegaanisia salaattikuutioita 1 kpl valkosipulinkynsi 1 dl kaurafraichea 1 rkl sitruunanmehua 1/4 tl mustapippuria rouhittuna - 3
Levitä vegaaninen juustovaahto laakealle lautaselle ja lusikoi linssisalaatti päälle. Koristele mintunlehdillä.
Vinkki: Voitele paahdetut patonkiviipaleet juustovaahdolla ja lusikoi marinoituja linssejä päälle.
Ravintosisältö
388
Energiaa kcal
1628
Energiaa kj
26,8 g
Rasvaa
13,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
19,0 g
Hiilihydraatteja
9,8 g
Sokereita
3,3 g
Kuituja
14,3 g
Proteiinia
2,7 g
Suolaa
388
Energiaa kcal
1628
Energiaa kj
26,8 g
Rasvaa
13,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
19,0 g
Hiilihydraatteja
9,8 g
Sokereita
3,3 g
Kuituja
14,3 g
Proteiinia
2,7 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: ruukku minttua.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























