Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Imelletty perunalaatikko

timer-iconUseita tunteja
Fork and knife
7 Annosta
Fork and knife
7 Annosta
Perinteinen imelletty perunalaatikko eli tuuvinki on helppo valmistaa, kun käytät jauhoista perunalajiketta ja huolehdit oikeasta lämpötilasta.

Ainekset

1 1/2 kg
perunaa (jauhoinen lajike)
1 dl
vehnäjauhoja
3 dl
maitoa (noin)
1 rkl
siirappia
1 tl
suolaa
2 rkl
voita

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Pese perunat ja keitä ne kuorineen ilman suolaa kypsiksi. Ota muutama desi keitinvettä talteen. Kuori perunat kuumina ja soseuta kattilassa.

1 1/2 kg
perunaa (jauhoinen lajike)
2

Kun perunasose on jäähtynyt hieman mutta on vielä selvästi kädenlämpöistä kuumempi (50–75 astetta), ripottele jauhot soseeseen ja sekoita hyvin. Jos sose tuntuu kuivalta, lisää 1–2 dl soseen lämpöistä keitinvettä. Peitä kattila kannella ja laita 60-asteiseen uuniin. Anna soseen imeltyä 3–6 tuntia. Sekoittele muutama kerta imeltymisen aikana. Jotta imeltyminen onnistuu, lämpötilan on oltava jauhojen lisäyshetkellä ja koko imeltymisen ajan 50–75 astetta.

1 dl
vehnäjauhoja
3

Maista sosetta, ja kun se on sopivasti imeltynyt, lisää noin 60-asteiseksi lämmitettyä maitoa sen verran, että seos muistuttaa paksua velliä. Lisää myös siirappi, suola ja voi.

3 dl
maitoa (noin)
1 rkl
siirappia
2 rkl
voita
1 tl
suolaa
4

Kumoa seos voideltuun, noin 3 litran uunivuokaan tai kahteen pienempään. Jätä vuokaan reilusti kuohumisvaraa. Kypsennä laatikkoa 175-asteisessa uunissa noin 2–3 tuntia.

Miltä maistui?(17 arviota)
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 22.11.2012
|
Muokattu: 19.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

230

963

4,6 g

2,6 g

39,3 g

5,4 g

2,1 g

5,9 g

1,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli