Mäti-uuniperunat

arvosana5/5

(4)arviota
24 Palaa

Noin 1,5 tuntia (josta 15 min aktiivista)

Puikulaperunat saavat uunissa ihanan paahteista makua. Ranskankermalla, mädillä ja sipulilla täytetyt perunat sopivat sekä suolaiseksi alkupalaksi että lisukkeeksi.

Ainekset

MääräAinesosa
600 g(12 kpl) puikulaperunaa
2 rklrypsi -tai oliiviöljyä
1/4 tlsuolaa
1 kplpieni punasipuli
1/2 kplruukkua ruohosipulia
150 g(1 prk) ranskankermaa
100 g(1 prk) kirjolohen mätiä
1/4 tlrouhittua mustapippuria
1/4 tlsuolaa

Valmistus (Uuni 225°C)

  1. 1

    Pese ja kuivaa perunat. Halkaise perunat pitkittäin puoliksi.

    MääräAinesosa
    600 g(12 kpl) puikulaperunaa
  2. 2

    Levitä perunat leivinpaperille pellille leikkauspinta ylöspäin. Hiero öljy ja suola perunoihin. Paista 225-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, kunnes perunat ovat kullanruskeita. Anna perunoiden jäähtyä.

    MääräAinesosa
    2 rklrypsi -tai oliiviöljyä
    1/4 tlsuolaa
  3. 3

    Kuori ja hienonna punasipuli. Hienonna ruohosipuli. Sekoita sipuli, osa ruohosipulista (2 rkl), ranskankerma, puolet mädistä ja mausteet. Täytä perunat. Koristele lopulla ruohosipulilla ja mädillä.

    MääräAinesosa
    1 kplpieni punasipuli
    1/2 kplruukkua ruohosipulia
    150 g(1 prk) ranskankermaa
    100 g(1 prk) kirjolohen mätiä
    1/4 tlrouhittua mustapippuria
    1/4 tlsuolaa

Hyvästi hävikki: Dippaile ylijäänyt täyte sipsien kaverina.

Vinkki: Voit käyttää kirjolohen mädin sijaan muitakin mätejä.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
27.9.2024
|
Päivitetty: 15.10.2025

Samankaltaisia reseptejä