Mäti-uuniperunat
Noin 1,5 tuntia (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Puikulaperunat saavat uunissa ihanan paahteista makua. Ranskankermalla, mädillä ja sipulilla täytetyt perunat sopivat sekä suolaiseksi alkupalaksi että lisukkeeksi.
| 600 g | (12 kpl) puikulaperunaa |
| 2 rkl | rypsi -tai oliiviöljyä |
| 1/4 tl | suolaa |
| 1 kpl | pieni punasipuli |
| 1/2 kpl | ruukkua ruohosipulia |
| 150 g | (1 prk) ranskankermaa |
| 100 g | (1 prk) kirjolohen mätiä |
| 1/4 tl | rouhittua mustapippuria |
| 1/4 tl | suolaa |
- 1.
Pese ja kuivaa perunat. Halkaise perunat pitkittäin puoliksi.
- 2.
Levitä perunat leivinpaperille pellille leikkauspinta ylöspäin. Hiero öljy ja suola perunoihin. Paista 225-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, kunnes perunat ovat kullanruskeita. Anna perunoiden jäähtyä.
- 3.
Kuori ja hienonna punasipuli. Hienonna ruohosipuli. Sekoita sipuli, osa ruohosipulista (2 rkl), ranskankerma, puolet mädistä ja mausteet. Täytä perunat. Koristele lopulla ruohosipulilla ja mädillä.
Mäti-uuniperunat
arvosana5/5
Noin 1,5 tuntia (josta 15 min aktiivista)
Puikulaperunat saavat uunissa ihanan paahteista makua. Ranskankermalla, mädillä ja sipulilla täytetyt perunat sopivat sekä suolaiseksi alkupalaksi että lisukkeeksi.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 600 g | (12 kpl) puikulaperunaa |
| 2 rkl | rypsi -tai oliiviöljyä |
| 1/4 tl | suolaa |
| 1 kpl | pieni punasipuli |
| 1/2 kpl | ruukkua ruohosipulia |
| 150 g | (1 prk) ranskankermaa |
| 100 g | (1 prk) kirjolohen mätiä |
| 1/4 tl | rouhittua mustapippuria |
| 1/4 tl | suolaa |
Valmistus (Uuni 225°C)
- 1
Pese ja kuivaa perunat. Halkaise perunat pitkittäin puoliksi.
Määrä Ainesosa 600 g (12 kpl) puikulaperunaa - 2
Levitä perunat leivinpaperille pellille leikkauspinta ylöspäin. Hiero öljy ja suola perunoihin. Paista 225-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, kunnes perunat ovat kullanruskeita. Anna perunoiden jäähtyä.
Määrä Ainesosa 2 rkl rypsi -tai oliiviöljyä 1/4 tl suolaa - 3
Kuori ja hienonna punasipuli. Hienonna ruohosipuli. Sekoita sipuli, osa ruohosipulista (2 rkl), ranskankerma, puolet mädistä ja mausteet. Täytä perunat. Koristele lopulla ruohosipulilla ja mädillä.
Määrä Ainesosa 1 kpl pieni punasipuli 1/2 kpl ruukkua ruohosipulia 150 g (1 prk) ranskankermaa 100 g (1 prk) kirjolohen mätiä 1/4 tl rouhittua mustapippuria 1/4 tl suolaa
Hyvästi hävikki: Dippaile ylijäänyt täyte sipsien kaverina.
Vinkki: Voit käyttää kirjolohen mädin sijaan muitakin mätejä.
Ravintosisältö
44
Energiaa kcal
185
Energiaa kj
2,5 g
Rasvaa
0,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
3,6 g
Hiilihydraatteja
0,4 g
Sokereita
0,3 g
Kuituja
1,4 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
44
Energiaa kcal
185
Energiaa kj
2,5 g
Rasvaa
0,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
3,6 g
Hiilihydraatteja
0,4 g
Sokereita
0,3 g
Kuituja
1,4 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























