Granaattiomenatuorepuuro
60 min (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Runsaskuituinen granaattiomenatuorepuuro hellii vatsaa. Yön yli jääkaapissa maustunut kaurainen puuro on helppo ja herkullinen aamupala, jonka voi myös napata kätevästi mukaan.
| 1 kpl | granaattiomena |
| 4 kpl | klementiiniä |
| 1/2 dl | cashewpähkinöitä |
| 8 kpl | kuivattua pehmeää aprikoosia |
| 4 dl | maustamatonta jogurttia |
| 2 dl | kaurahiutaleita (gluteenittomia) |
- 1.
Hiero granaattiomenaa pöytää vasten. Halkaise hedelmä ja irrota siemenet isossa kulhossa koputtelemalla hedelmän kuorta kauhalla.
- 2.
Purista kolmen klementiinin mehu (noin 1 ½ dl). Kuori neljäs ja leikkaa paloiksi. Rouhi cashewpähkinät. Hienonna aprikoosit. Sekoita mehu, pähkinät, aprikoosit, jogurtti ja kaurahiutaleet keskenään. Jaa annoskulhoihin tai rasioihin.
- 3.
Ripottele sitruspalat ja granaattiomenansiemenet pinnalle. Anna maustua ja turvota jääkaapissa vähintään tunti tai yön yli.
Runsaskuituinen granaattiomenatuorepuuro hellii vatsaa. Yön yli jääkaapissa maustunut kaurainen puuro on helppo ja herkullinen aamupala, jonka voi myös napata kätevästi mukaan.
Ainekset (2 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kpl | granaattiomena |
| 4 kpl | klementiiniä |
| 1/2 dl | cashewpähkinöitä |
| 8 kpl | kuivattua pehmeää aprikoosia |
| 4 dl | maustamatonta jogurttia |
| 2 dl | kaurahiutaleita (gluteenittomia) |
Valmistus
- 1
Hiero granaattiomenaa pöytää vasten. Halkaise hedelmä ja irrota siemenet isossa kulhossa koputtelemalla hedelmän kuorta kauhalla.
Määrä Ainesosa 1 kpl granaattiomena - 2
Purista kolmen klementiinin mehu (noin 1 ½ dl). Kuori neljäs ja leikkaa paloiksi. Rouhi cashewpähkinät. Hienonna aprikoosit. Sekoita mehu, pähkinät, aprikoosit, jogurtti ja kaurahiutaleet keskenään. Jaa annoskulhoihin tai rasioihin.
Määrä Ainesosa 4 kpl klementiiniä 1/2 dl cashewpähkinöitä 8 kpl kuivattua pehmeää aprikoosia 4 dl maustamatonta jogurttia 2 dl kaurahiutaleita (gluteenittomia) - 3
Ripottele sitruspalat ja granaattiomenansiemenet pinnalle. Anna maustua ja turvota jääkaapissa vähintään tunti tai yön yli.
Vinkki: Voit käyttää tuorepuuroon myös satsumaa.
Vinkki: Myös pistaasipähkinät ja kuivatut luumut sopivat tuorepuuroon. Voit maustaa puuron ripauksella kanelia tai kardemummaa.
Ravintosisältö
513
Energiaa kcal
2145
Energiaa kj
14,0 g
Rasvaa
3,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
68,0 g
Hiilihydraatteja
41,0 g
Sokereita
11,5 g
Kuituja
20,5 g
Proteiinia
0,2 g
Suolaa
513
Energiaa kcal
2145
Energiaa kj
14,0 g
Rasvaa
3,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
68,0 g
Hiilihydraatteja
41,0 g
Sokereita
11,5 g
Kuituja
20,5 g
Proteiinia
0,2 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























