Granaattiomenatuorepuuro

arvosana4/5

(1)arvio
2 Annosta

60 min (josta 15 min aktiivista)

Runsaskuituinen granaattiomenatuorepuuro hellii vatsaa. Yön yli jääkaapissa maustunut kaurainen puuro on helppo ja herkullinen aamupala, jonka voi myös napata kätevästi mukaan.

Ainekset (2 annosta)

MääräAinesosa
1 kplgranaattiomena
4 kplklementiiniä
1/2 dlcashewpähkinöitä
8 kplkuivattua pehmeää aprikoosia
4 dlmaustamatonta jogurttia
2 dlkaurahiutaleita (gluteenittomia)

Valmistus

  1. 1

    Hiero granaattiomenaa pöytää vasten. Halkaise hedelmä ja irrota siemenet isossa kulhossa koputtelemalla hedelmän kuorta kauhalla.

    MääräAinesosa
    1 kplgranaattiomena
  2. 2

    Purista kolmen klementiinin mehu (noin 1 ½ dl). Kuori neljäs ja leikkaa paloiksi. Rouhi cashewpähkinät. Hienonna aprikoosit. Sekoita mehu, pähkinät, aprikoosit, jogurtti ja kaurahiutaleet keskenään. Jaa annoskulhoihin tai rasioihin.

    MääräAinesosa
    4 kplklementiiniä
    1/2 dlcashewpähkinöitä
    8 kplkuivattua pehmeää aprikoosia
    4 dlmaustamatonta jogurttia
    2 dlkaurahiutaleita (gluteenittomia)
  3. 3

    Ripottele sitruspalat ja granaattiomenansiemenet pinnalle. Anna maustua ja turvota jääkaapissa vähintään tunti tai yön yli.

Vinkki: Voit käyttää tuorepuuroon myös satsumaa.

Vinkki: Myös pistaasipähkinät ja kuivatut luumut sopivat tuorepuuroon. Voit maustaa puuron ripauksella kanelia tai kardemummaa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Henriikka, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Anna Huovinen
14.10.2020
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä