Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Granaattiomenatuorepuuro

timer-icon60 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
2 Annosta
Runsaskuituinen granaattiomenatuorepuuro hellii vatsaa. Yön yli jääkaapissa maustunut kaurainen puuro on helppo ja herkullinen aamupala, jonka voi myös napata kätevästi mukaan.

Ainekset

1 kpl
granaattiomena
4 kpl
klementiiniä tai satsumaa
1/2 dl
cashewpähkinöitä
8 kpl
kuivattua pehmeää aprikoosia
4 dl
maustamatonta jogurttia
2 dl
kaurahiutaleita (gluteenittomia)

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Hiero granaattiomenaa pöytää vasten. Halkaise hedelmä ja irrota siemenet isossa kulhossa koputtelemalla hedelmän kuorta kauhalla.

1 kpl
granaattiomena
2

Purista kolmen sitruksen mehu (noin 1 ½ dl). Kuori neljäs ja leikkaa paloiksi. Rouhi cashewpähkinät. Hienonna aprikoosit. Sekoita sitrusmehu, pähkinät, aprikoosit, jogurtti ja kaurahiutaleet keskenään. Jaa annoskulhoihin tai rasioihin.

4 kpl
klementiiniä tai satsumaa
1/2 dl
cashewpähkinöitä
8 kpl
kuivattua pehmeää aprikoosia
4 dl
maustamatonta jogurttia
2 dl
kaurahiutaleita (gluteenittomia)
3

Ripottele sitruspalat ja granaattiomenansiemenet pinnalle. Anna maustua ja turvota jääkaapissa vähintään tunti tai yön yli.

Vinkki: Myös pistaasipähkinät ja kuivatut luumut sopivat tuorepuuroon. Voit maustaa puuron ripauksella kanelia tai kardemummaa.

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Henriikka, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Anna Huovinen
Julkaistu: 22.10.2020
|
Muokattu: 29.6.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

513

2145

14,0 g

3,5 g

68,0 g

41,0 g

11,5 g

20,5 g

0,2 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli