Granaattiomenatuorepuuro
Ainekset
Valmistus
Hiero granaattiomenaa pöytää vasten. Halkaise hedelmä ja irrota siemenet isossa kulhossa koputtelemalla hedelmän kuorta kauhalla.
Purista kolmen klementiinin mehu (noin 1 ½ dl). Kuori neljäs ja leikkaa paloiksi. Rouhi cashewpähkinät. Hienonna aprikoosit. Sekoita mehu, pähkinät, aprikoosit, jogurtti ja kaurahiutaleet keskenään. Jaa annoskulhoihin tai rasioihin.
Ripottele sitruspalat ja granaattiomenansiemenet pinnalle. Anna maustua ja turvota jääkaapissa vähintään tunti tai yön yli.
Vinkki: Voit käyttää tuorepuuroon myös satsumaa.
Vinkki: Myös pistaasipähkinät ja kuivatut luumut sopivat tuorepuuroon. Voit maustaa puuron ripauksella kanelia tai kardemummaa.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
513
2145
14,0 g
3,5 g
68,0 g
41,0 g
11,5 g
20,5 g
0,2 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli