Tuorepuuro on kätevä aamupala, sillä se valmistuu ilman keittämistä. Tuorepuuro helpottaa elämää varsinkin, jos aamulla on kiire tai vielä unihiekkaa silmissä. Jääkaapissa itsekseen valmistuva tuorepuuro maistuu myös hitaina aamuina, brunssilla, välipalaksi tai vaikka lounaaksi.
Tuorepuuron valmistaminen on helppoa: yhdistä vain haluamasi aineet ja odota muutama tunti tai yön yli. Jos aamulla on aikaa, koristele tuorepuuro hedelmillä, marjoilla tai pähkinöillä. Aamun kiire taas talttuu parhaiten, kun valmistat tuorepuuron suoraan eväsrasiaan ja nappaat sen jääkaapista mukaan.
Tee tuorepuuro hiutaleista (esimerkiksi kaurahiutaleet sopivat hyvin) ja valitsemastasi nesteestä (maitoa, kasvimaitoa tai vaikka mehukeittoa). Yleensä mukaan sekoitetaan myös rahkaa tai jogurttia sekä marjoja, hedelmiä, pähkinöitä tai siemeniä. Kokeile myös maapähkinävoita.
Mausta tuorepuuro haluamallasi tavalla: hunajalla, sokerilla, kanelilla, kardemummalla, vaniljasokerilla... Sitten vaan puuro jääkaappiin tekeytymään!
Tuorepuuron valmistaminen onnistuu turvallisesti myös lapsilta, tai voit tehdä sen valmiiksi jääkaappiin odottamaan nälkäisiä välipalan etsijöitä.